Παράπονα για τα μέτρα φρούρησης τού Αρχηγείου. Tου Κων/νου Ρίζου.

Συνεχόμενα είναι τα παράπονα που γίνονται σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στην Υπηρεσία Φύλαξης του Υπουργείου μας και τις διαταγές που δίνονται για την ασφάλεια
αυτού.
Το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί πως οι αστυνομικοί που διατίθενται για την φρούρηση του Υπουργείου μας έχουν εντολές οι οποίες δεν είμαι σίγουρος για το εάν συμπλέουν με το σχέδιο ασφαλείας φύλαξης των εγκαταστάσεων.
Πιθανολογώ πως είναι η γνωστή σε όλους μας τακτική « να υπάρχουμε, να φαινόμαστε πολλοί για την μετατόπιση ευθυνών».
Γι’αυτό λοιπόν θα σταθώ σε τρία κυρίως προβλήματα που είναι εμφανή και αφορούν τους συναδέλφους μας οι οποίοι και μας τα καταγγέλλουν .
Α) Παρατηρούμε πως έξω από την κεντρική είσοδο του Υπουργείου βρίσκονται ένστολοι σταθεροί στόχοι οι οποίοι απλά επιβλέπουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των πεζών .
Γεννιούνται εύλογα λοιπόν τα εξής ερωτήματα:
-          Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη σε ένα δυστύχημα, σε περίπτωση εκτροπής αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας επι της Κανελλοπούλου αν χτυπήσει τον εκτεθειμένο αυτόν συνάδελφο; Αυτός που έδωσε αυτή την διαταγή το έχει σκεφτεί;
-          Πόσο ασφαλής και πόσο εκτεθειμένος είναι στην εκδήλωση μίας τρομοκρατικής ενέργειας ο αστυνομικός που εκτελεί χρέη φρούρησης, σταθερός,  με πολλές φορές την πόρτα πίσω του κλειστή, αυτό το έχουν αναλογιστεί οι κύριοι που εξέδωσαν την διαταγή αυτή;
(Να υπενθυμίσω ότι το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έχει προσκομίσει στοιχεία μετά από πρόσκληση, στον Εισαγγελέα και έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με την αλόγιστη και άνευ σχεδίου διάθεση αστυνομικών για φύλαξη σταθερών στόχων. )
-          Γιατί τελευταία έχουν διατεθεί και εντός και εκτός της πύλης εισόδου και εξόδου έξτρα αστυνομικοί οι οποίοι απλά φαίνονται και γίνεται κατασπατάληση δυνάμεων την ίδια στιγμή που άλλες Υπηρεσίας εντός του λεκανοπεδίου στενάζουν και ζητούν ενίσχυση δυνάμεων, παρόλο που η εγκατάσταση έχει σταθερές σκοπιές οι οποίες παρατηρούν τα πάντα;
Β) Δεύτερον υπάρχει η πληροφορία ότι παρακάμπτοντας το σχέδιο ασφαλείας έχει δοθεί εντολή στον ΑΞ.ΥΠ της Φρουράς να βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια της υπηρεσίας του εκτός του γραφείου του και να εποπτεύει όλες τις σκοπιές χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλος εκεί, διότι και ο βοηθός ΑΞ.ΥΠ  έχει διαταχθεί να εκτελεί χρέη προϊσταμένου άλλης σκοπιάς με αποτέλεσμα να αντιβαίνει αυτά που προβλέπονται από το σχέδιο ασφαλείας, στο οποίο αναφέρεται ότι ο ΑΞ.ΥΠ. θα πρέπει να ενημερώνεται τηλεφωνικά για τα πάντα και από τους πάντες για όλες τις εισόδους και εξόδους της Ηγεσίας και για ότι συμβεί σχετικά με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και να είναι Υπεύθυνος του εκεί χώρου στον οποίον υπάρχουν χρεωμένα είδη αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Δηλαδή έχουν κάνει τον ΑΞ.ΥΠ. να εκτελεί χρέη επόπτη και μόνο και όχι να κάνει την δουλειά την οποία ήταν προορισμένος να κάνει.
Γ) Τέλος είναι ανεξήγητο, μια τέτοια Υπηρεσία να μην μπορεί από μόνη της να συμπληρώσει τον αριθμό των αστυνομικών που χρειάζονται για την φύλαξη των εγκαταστάσεων και να ζητά την εβδομάδα τουλάχιστον 84 αστυνομικούς μαζί με την αδιάθετο αλλαγή. Δεν είναι δυνατόν μια Υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια κτηριακών εγκαταστάσεων τόσο σοβαρών να ζητά ενίσχυση καθώς θα έπρεπε όλοι όσοι φρουρούν τις εγκαταστάσεις να είναι εξιδεικευμένοι πάνω σε αυτό το αντικείμενο και να γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο. (Να ξανααναφέρω ότι μετά από ενέργειες της ένωσης μας σταμάτησαν να διατείνονται στο ΑΜΑ της ΓΑΔΑ  για ενίσχυση άτομα από την Άμεση Δράση αφού και εκεί υπήρχαν τέτοιου είδους προβλήματα.)
Αν δεν έχει άτομα ας ζητήσει πίσω όλους τους αποσπασμένους της η Υπηρεσία της Φρουράς.
Την συγκεκριμένη ενίσχυση μάλιστα μέχρι πρότινος την ονόμαζαν Ενίσχυση για τις εγκαταστάσεις Α.Ε.Α. και ΑΣΥΛΟΥ ώστε να μην φαίνεται σαν σκοπιά και ζητούσαν από τις Υπηρεσίες ενίσχυσης άτομα μέχρι τον βαθμό του ΑΝΘ/ΜΟΥ, τώρα βέβαια έχει σταματήσει η διάθεση Ανθ/μων και Αρχ/κων Π.Σ. , αλλά ποιος ξέρει τι θα σκαρφιστούν στην συνέχεια.
Δεν γνωρίζουν να διακρίνουν τους βαθμούς κάτω του Αστυνομικού Διευθυντή και ποιες είναι οι αρμοδιότητες τους, αυτοί που εισηγούνται τέτοιου είδους διαταγές  στο Α.Ε.Α.; Μήπως νομίζουν πως είναι υπεράνω όλων ;
Για την συμπεριφορά τους δεν πρόκειται να αναφερθώ ακόμη …
ΡΙΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ε.Α.Σ.Υ.Α.
bloko.gr

Related

ΑΡΘΡΑ 6946026216844202692

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item