Η Τροχαία Ηρακλείου και οι Ολυμπιονίκες στη γιορτή αθλητισμού σε μνήμη Γιώργου Σηφάκη

Την Πέμπτη 15/11/2018 στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο έγινε η γιορτή αθλητισμού σε μνήμη του αθλητή Α.Μ.Ε.Α. Σηφάκη Γιώργου που έφυγε από την ζωή πριν τέσσερα
χρόνια από τροχαίο. Ο Γιώργος Σηφάκης ήταν γνωστός και αγαπητός όχι μόνο στο Ηράκλειο και την Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Ο Γ. Σηφάκης έμεινε παραπληγικός μετά από τροχαίο με μοτοσικλέτα το 1993.
Η ατυχία αυτή δεν τον απέκλεισε από την ζωή και τις χαρές της αλλά του έδωσε μεγαλύτερη δύναμη για να παλέψει τόσο για τον εαυτό του αλλά πολύ περισσότερο για τους συνανθρώπους του.
Αρχικά ο Γιώργος ήταν αθλητής Α.Μ.Ε.Α. άρσης βαρών σε πάγκο. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με το χειρήλατο (το ποδήλατο των Α.Μ.Ε.Α. που το πεντάλ γυρίζει με τα χέρια ενώ βρίσκονται σε ύπτια θέση).
Ο Γ. Σηφάκης εκτός από αθλητής ήταν παρών σε κάθε εκδήλωση, σε σχολεία, σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους κ.α. που είχαν θέμα τα τροχαία και τις συνέπειες τους.
Ο ίδιος έφερνε τον εαυτό του παράδειγμα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν μετά από ένα τροχαίο και προέτρεπε τους μικρούς και τους μεγάλους να τηρούν αυστηρά τον Κ.Ο.Κ.
Έκανε αγώνα μέσα από τον σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. «Μεγαλόνησος» για να φέρει στον αθλητισμό παιδιά που είχαν κλειστεί και αποκλειστεί στο σπίτι τους μετά από ένα ατύχημα και γενικά ήταν μπροστάρης σε κάθε θέμα που αφορούσε τα Α.Μ.Ε.Α. και όχι μόνο.
Ο Σηφάκης έχασε την ζωή του το 2014 μετά από τροχαίο κατά την διάρκεια της προπόνησης με το χειρήλατο του σε δημόσιο δρόμο του Ηρακλείου.
Το πνεύμα του Γ. Σηφάκη όμως ήταν εκεί, αφού στα «Δύο Αοράκια» βρέθηκαν 2.500 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και είδαν σε Video – wall σοκαριστικά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.
Παράλληλα με το οπτικό υλικό ο Αστυνόμος Β΄ Καρακούδης Στέλιος Υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου και η Υπαστυνόμος Α΄ Κουλαρά Έφη επίσης του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου επεσήμαναν στους μικρούς μαθητές τις παραβάσεις που οδήγησαν στα τροχαία αυτά που έβλεπαν.
Για να καταλάβουν οι μικροί μαθητές τις συνέπειες των ατυχημάτων ακολούθησε αγώνας Basket παιδιών σε καρότσια που η πλειονότητα ήταν από τροχαία.
Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας, Δεσκουλίδης Ηρακλής, Θάνος Κώστας και ο Μεταλλιούχος Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων (CISM) Καργιωτάκης Γιάννης (Ηρακλειώτης) οι οποίοι αρχικά τιμήθηκαν για την προφορά τους στον αθλητισμό και στην συνέχεια έδειξαν κάποια στοιχεία της τεχνικής της άρσης βαρών και της πάλης, δεδομένου ότι η εκδήλωση οργανώθηκε από το νεοσύστατο σωματείο ΠΑΛ.ΕΥ.Ε. που καλλιεργεί τα δύο αυτά αθλήματα.
Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας.

_

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 28125294869190915

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item