Σταματήστε τον κατήφορο, όχι επιστροφή στα πέτρινα χρόνια!!!

     Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει την άνευ προηγουμένου εχθρική αντιμετώπιση και επιθετικότητα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος κάποιων από τους κορυφαίους εκπροσώπους των εργαζομένων αστυνομικών μεταξύ των οποίων του Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Υ. και των υπογραφόντων αυτής της ανακοίνωσης .
    Να πούμε ότι δεν το περιμέναμε θα ήταν ψέμα! Ο τρόπος δράσης μας εδώ και καιρό έχει ενοχλήσει πολλούς εντός και εκτός της ΕΛ.ΑΣ. Η στήριξη μας στις πιο μάχιμες υπηρεσίες οι οποίες μάλιστα ανήκουν στα γεωγραφικά όρια της Ένωσης μας, οι καταγγελίες μας για μεγάλα θεσμικά θέματα (ασύρματοι - επικοινωνίες  κτλ.) και κυρίως η στάση μας στις περιπτώσεις όπου παρακρατικοί επιτίθενται σε συναδέλφους  μας και αστυνομικές υπηρεσίες, μας έχουν καταστήσει στόχο πολλών. Εμείς όμως δεν θα επιτρέψουμε ο εργαζόμενος Αστυνομικός να δέχεται αδιαμαρτύρητα να συρρικνώνονται τα δικαιώματα του, να τους ελέγχει ο κάθε ΄΄ρουβίκωνας΄΄ στο δρόμο, να δέρνονται ανηλεώς από αναρχικούς και βεβαία οι νόμιμοι εκπρόσωποι του να σιωπούν, μη τυχόν και πέσει βαρύς ο πέλεκυς και σε αυτούς.
     Δεν θα κρυφτούμε. Θα παραστούμε ως οφείλουμε στη διαδικασία που η ηγεσία μας καλεί, θα ζητήσουμε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και δεν θα δώσουμε αφορμή σε κανένα να πει ότι θέλουμε συγκάλυψη, την στιγμή που συνάδελφοι μας εδάρησαν μέσα σε χώρο δικαστηρίου και ακόμα περιμένουμε να οδηγηθεί κάποιος από τους δράστες στη δικαιοσύνη. Είμαστε απλοί στρατιώτες στην υπηρεσία των εργαζομένων οι οποίοι μας εξέλεξαν στις θέσεις μας. Είμαστε εκλεγμένοι και όχι διορισμένοι!! Εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των πολλών και όχι των λίγων. Όταν οι συνάδελφοι μας για ΄΄ψύλλου  πήδημα΄΄ υφίστανται διώξεις δεν μπορούμε παρά να μπαίνουμε μπροστά τους ως ασπίδα. Για εμάς κάθε δίωξη από αυτούς αποτελεί ένα παράσημο. Οι στρατιώτες φαίνονται στον πόλεμο και όχι στις παρελάσεις!!!
     Οι μεθοδεύσεις ορισμένων όμως δεν θα μείνουν αναπάντητες. Δεν θα μας φιμώσει κανείς, θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε κάθε περίπτωση επίθεσης εναντίων αστυνομικών και προειδοποιούμε ότι θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε στη δικαιοσύνη για όλα εκείνα τα ζητήματα που διαχρονικά η Ηγεσία δεν μπορεί να λύσει. Είναι σίγουρο ότι οι 3, 4  μηνυτήριες αναφορές της Ένωσης μας για τους σταθερούς στόχους και τις επιθέσεις εναντίων αστυνομικών, τους έχουν ενοχλήσει και το δείχνουν απροκάλυπτα. Άραγε αυτοί που διέταξαν την ΕΔΕ δεν άκουσαν ποτέ ότι ο συνδικαλισμός δεν φιμώνεται και δεν χειραγωγείται; Δεν γνωρίζουν ή δεν τους ενημέρωσαν οι σύμβουλοι τους ότι η ελεύθερη έκφραση προστατεύεται από το Σύνταγμα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες από Διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες; Ή μήπως θέλουν επιστροφή του συνδικαλισμού στην ΕΛ.ΑΣ. στα χρόνια του ΄΄κρυφού σχολειού΄΄ , στο σκοταδισμό, όπου οι συνδικαλιστές διώκονταν από την Πολιτική και τη Φυσική Ηγεσία;
     Η Ένωση Αθηνών μαζί με την ΠΟΑΣΥ ενημέρωσαν τα πολιτικά κόμματα για τις διώξεις που δεχόμαστε. Καλούμε τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αξιωματικών να πάρουν θέση για τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές των μελών τους. Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα ζητούσαμε από την Πολιτική Ηγεσία να λυτρώσει την Φυσική Ηγεσία από το ολίσθημα της. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι η Φυσική Ηγεσία στο υψηλότερο επίπεδο της θα αυτοαναιρούνταν με τις πράξεις της.
     Εμείς είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, όρθιοι στις επάλξεις και χθες και σήμερα και αύριο. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει βαθιές και δυνατές ρίζες και το γνωρίζουν από πρώτο χέρι πολύ καλά όλοι τους . Αυτό που για εμάς είναι η αρχή, για κάποιους είναι η αρχή του τέλους!!

                                                                  Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                                                  - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                              
         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                               ΡΗΓΑΣ Νικόλαος