ΠΟΑΣΥ: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την αγωνία των συναδέλφων μας



Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 301/1/95
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η έκδοση της υπ’ αριθ. 1647/18/2294721 από 10-11-2018 διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα: «Ενίσχυση Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Α΄, Β΄, Γ΄ Αντιρρίου – Ιωαννίνων και Καρδίτσας», προκάλεσε στους συναδέλφους μας, σε όλη την Ελλάδα, έκπληξη, οργή και αγανάκτηση.
Η παραπάνω κατάσταση δημιουργήθηκε εξαιτίας του περιεχομένου της εν λόγω διαταγής, το οποίο συγκρούεται με τις διατάξεις της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 17 του π.δ.100/2003 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσώπου», ήτοι της μη στελέχωσης των προαναφερομένων Υπηρεσιών με προσωπικό προερχόμενο από τον Πίνακα Μεταθέσεων που έχει καταρτισθεί και είναι σε ισχύ.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, σταθερό στις θέσεις του για αξιοκρατία και για διαφάνεια, την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, στην οποία ο Πρόεδρος, κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, κατέστησε σαφές ότι η Διοίκηση οφείλει να συμμορφώνεται με τις αρχές της νομιμότητας και άρα να διενεργήσει τις μεταθέσεις με βάση τα οριζόμενα στο ισχύον π.δ., ήτοι από τον Πίνακα Μεταθέσεων, κλείνοντας κάθε παράθυρο καταστρατήγησής του.
Αποτέλεσμα των προαναφερόμενων συναντήσεων ήταν, η συνεδρίαση του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων την 18-11-2018 και η απόφαση αυτού για πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των εν λόγω Υπηρεσιών με αστυνομικό προσωπικό που προέρχεται από τους Πίνακες Μεταθέσεων έτους 2018, πλην του Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Καρδίτσας. Η τελευταία Υπηρεσία, μη έχοντας Πίνακα Μεταθέσεων έτους 2018, εξαιτίας της μη προκήρυξης θέσεων, δεν μπόρεσε να καλύψει - με την εν λόγω διαδικασία - τις κενές οργανικές θέσεις της. Τόσο για το Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Καρδίτσας, όσο και για τις υπόλοιπες νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες, οι οποίες θα ενισχυθούν «προσωρινά» με αποσπασμένους συναδέλφους για να καλύψουν τις «έκτακτες» ανάγκες τους, το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα αναμένει τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2019, προκειμένου να διαπιστώσει ποια είναι η πραγματική βούληση της Διοίκησης και αν υφίστανται σκοπιμότητες, οπότε και θα πράξει αναλόγως.
Επίσης, το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, πρότεινε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ, την αλλαγή του σχετικού πλαισίου, έτσι ώστε να διαμορφώνεται Πίνακας Μεταθέσεων και όταν δεν προκηρύσσονται θέσεις στις μεταθέσεις, με αποτέλεσμα να γίνεται χρήση αυτού, τόσο στις προαναφερόμενες περιπτώσεις, όσο και σε αυτές της αμοιβαίας μετάθεσης.           
Η Ομοσπονδία μας, επαναλαμβάνει, για μια ακόμη φορά, ότι ουδείς έχει δικαίωμα να παίζει με την αγωνία των συναδέλφων μας, οι οποίοι για χρόνια αναμένουν και υπομένουν για την τοποθέτησή τους στο τόπο συμφερόντων τους και δηλώνει, προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα περιφρουρήσει - με κάθε τρόπο και μέσο - τη διαδικασία που εγκρίνουν οι συνάδελφοί μας, ως τη μόνη ασπίδα προστασίας τους από τυχόν εξωθεσμικές παρεμβάσεις πολιτικών κέντρων και παράκεντρων της εξουσίας.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 5351094418608767126

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item