Συνάντηση ομοσπονδιών με τους Προέδρους των Διαρκών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης - Τάξης & Δικαιοσύνης και Οικονομικών Θεμάτων της Βουλής

image1
Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 605/10/21-β
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Στο πλαίσιο των συναντήσεών μας και ενόψει της εντατικοποίησης των κινητοποιήσεών μας με στόχο την πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης προς τις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ενημερώσαμε σήμερα τους προέδρους της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Αντώνη ΣΥΡΙΓΟ και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων, κ. Γεράσιμο ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ, για το ουσιαστικό περιεχόμενο των Αποφάσεων αυτών ώστε με τη θεσμική τους ιδιότητα να συμβάλλουν, τόσο στη δικαίωση των αγώνων μας, όσο και στην προστασία των θεσμών που κατά απαράδεκτο τρόπο απαξιώνονται από τους Κυβερνώντες.

Στους κ.κ. Προέδρους επιδώσαμε τις ιστορικές Αποφάσεις του ΣτΕ και παραθέσαμε τα επιχειρήματά μας, τονίζοντας ότι σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η Κυβέρνηση περί δημοσιονομικής αδυναμίας, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις που επέβαλαν τις περικοπές, αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο και το ιδιαίτερο εργασιακό καθεστώς των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας έναντι των άλλων δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων. Επιβάλλεται, επομένως, για λόγους δημοσίου συμφέροντος η εύρυθμη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και όχι η συνέχιση της πολιτικής των περικοπών στο χώρο μας.
Τονίσαμε δε ότι τυχόν προώθηση προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων νέων αντισυνταγματικών διατάξεων στο όνομα του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων, πρέπει να συναντήσει και τη δική τους άρνηση έτσι ώστε να μην περάσουν αυτές από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, διότι συνταγματική και δίκαιη ρύθμιση συνιστά η αναγνώριση της επικινδυνότητας του λειτουργήματός μας και η πλήρης συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών προς τις αποφάσεις του ΣτΕ.image2
Οι κ.κ. Πρόεδροι παρέλαβαν τις αποφάσεις του ΣτΕ και άκουσαν με προσοχή τις θέσεις μας.
Όπως έχουμε τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις, η σύγκρουση με τα ψέματα και την υποκρισία θα είναι σταθερή και ανυποχώρητη.
 Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης
ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 6079293089521463542

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item