Τι λέει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα εφάπαξ των αστυνομικών.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRrCie2SwA7tAQv_pw7fHNXi0u7mv2QBgDTQKz5VHuauv3qVmSX

Πάει για κατάργηση η περιβόητη ρήτρα αξιόμαχου που έχει φέρει τα πάνω κάτω στον τρόπο υπολογισμού του εξάπαξ των στρατιωτικών.  Το κυριότερο; Έχει “παγώσει” την καταβολή του!

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ιωάννη Κεφαλογιάννη ,ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος παραδέχεται αυτά που οι στρατιωτικοί από την πρώτη στιγμή είχαν επισημάνει αλλά κανείς δεν τους άκουγε.

Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Κατρούγκαλο.

Τι λέει ο υφυπουργός:

“Έχει διαπιστωθεί ότι με το νέο τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ παροχών όπως αυτός προσδιορίζεται με την ισχύουσα νομοθεσία, με την ενσωμάτωση της ρήτρας διασφάλισης του αξιόμαχου των σωμάτων, αφενός υπάρχει αδυναμία εφαρμογής του και αφετέρου δύναται να οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις των εφάπαξ παροχών. 

Για το λόγο αυτό, το θέμα των εφάπαξ παροχών μελετάται και εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και η οικονομική ισορροπία και βιωσιμότητα των φορέων που χορηγούν τις παροχές αυτές.

Κατά συνέπεια, ο τρόπος υπολογισμός των εφάπαξ παροχών για τους Λογαριασμούς των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξαρτάται από τις λύσεις που θα επιλεγούν για τον τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ παροχών που χορηγούνται από τους φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης”.









onalert.gr

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 6708627019706773023

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item