Εργασίες Γενικού Συμβουλίου 23 & 24-05-2018

200-2-156c
Αθήνα, 25 Μαΐου 2018
Αρ. Πρωτ.: 200/2/156β
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Με τη λήψη σημαντικών αποφάσεων ολοκληρώθηκαν χθες, 24-5-2018, οι διήμερες εργασίες του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων της Ομοσπονδίας, που για άλλη μια φορά, εξέθεσαν τις αγωνίες των συναδέλφων για τα συσσωρευμένα προβλήματα, σε όλη τη χώρα, και ζήτησαν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις για την επίλυσή τους.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, μιλώντας στο σώμα του Γενικού Συμβουλίου, αλλά και στη συνέχεια τη δεύτερη ημέρα, ενώπιον της Ηγεσίας, τόνισε, ότι η Ομοσπονδία έκανε διαπραγμάτευση για τα φλέγοντα ζητήματα και ανέμενε σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ να αδράξει την ευκαιρία και να προσέλθει ενώπιον των 58 Πρωτοβαθμίων Ενώσεων για αμοιβαία ενημέρωση και παροχή δεσμεύσεων και χρονοδιαγραμμάτων επί των εκκρεμών ζητημάτων που του έχουμε θέσει. Η απουσία του από τη συνεδρίαση του ΓΣ, σηματοδοτεί επομένως την αρχή ενός νέου κύκλου κινητοποιήσεων, διότι ο ρόλος του συνδικαλιστή δεν είναι «να χτυπά παλαμάκια», αλλά να αναδεικνύει προβλήματα και να απαιτεί την επίλυσή τους. Πόσω μάλλον όταν εκ μέρους ορισμένων διοικητών, αμφισβητείται ο ρόλος του συνδικαλισμού, με αποκορύφωμα τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε διοικητής Τμήματος Ασφαλείας εναντίον του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέως της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά. Η ενέργεια αυτή συνιστά συνδικαλιστική δίωξη και αντιμετωπίζεται ως τέτοια από την Ομοσπονδία και όλες ανεξαιρέτως τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις που ομόφωνα αποφάσισαν να προβούν στην έκδοση ανακοινώσεων αλληλεγγύης προς τους δυο αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων αστυνομικών.
Στο δρόμο του αγώνα μας οδηγεί επίσης η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται εκ μέρους της Ηγεσίας οι απαράδεκτες επιθέσεις που δέχονται οι συνάδελφοί μας σε μέτρα τάξης για τους πλειστηριασμούς (βλέπε σχετική ανακοίνωση για επικείμενη παράσταση διαμαρτυρίας την προσεχή Τετάρτη). Κάλεσε δε όλες τις Ενώσεις να στηρίξουν την Ομοσπονδία στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων.
Αναφερόμενος, ειδικότερα, στα εκκρεμή ζητήματα, ενημέρωσε το Γενικό Συμβούλιο για τις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (ανωτατοποίηση εκπαίδευσης), Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (απαγκίστρωση από τα γήπεδα και αποζημίωση για τα μέτρα τάξης-ασφάλειας), καθώς και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο Τόσκα (τοποθέτηση – αποζημίωση Δοκίμων, διόρθωση αδικιών μισθολογίου, έκδοση προεδρικών διαταγμάτων – εγκυκλίων για οδοιπορικά έξοδα και θεσμικά αιτήματα, ελεύθερη μετακίνηση με τα ΜΜΜ, επίδομα ΕΚΑΜ, αποζημιώσεις μετακινουμένων κλπ).
Για τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας από το τελευταίο συνέδριο έως και σήμερα, μίλησε επιγραμματικά ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ, δίνοντας έμφαση στην άμεση ανταπόκριση της Ομοσπονδίας σε καταγγελίες και αιτήματα των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, στη συμπαράσταση στο Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α. που διεκδικεί την κατάργηση του απάνθρωπου άρθρου 12 του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις χηρείας, στις άστοχες – απαράδεκτες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον οποίο η ΠΟΑΣΥ κάλεσε να περιοριστεί στο ρόλο του κλπ.
200-2-156b
Ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών κ. Βασίλειος ΠΑΝΤΑΖΗΣ ενημέρωσε το Γενικό Συμβούλιο για τις πρωτοβουλίες και τις πιέσεις που άσκησε η Ομοσπονδία επί μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε τελικά να εκδοθούν επιτέλους εγκύκλιοι διαταγές που διευκολύνουν το έργο του αστυνομικού, όπως η 1742/18/557545 από 19-03-2018 διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου σε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στους νομούς που ορίζει η σχετική διάταξη του ν.4472/2017, υπενθυμίζοντας ότι το εν λόγω επίδομα αρχικώς δεν προβλέπονταν για αστυνομικούς, αλλά μετά από πιέσεις της Ομοσπονδίας μας επεκτάθηκε και σε εμάς και η υπ' αριθ. 1588/18/625885 από 28-03-2018 διαταγή του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων για τη χορήγηση της προβλεπόμενης προκαταβολής σε όσους μετακινούνται στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης «Ασπίδα».
Αναφέρθηκε παράλληλα και στη έκδοση της υπ' αριθ. 8002/1/520-γ΄ από 15-03-2018 ΚΥΑ Οικονομικών & Εσωτερικών (Β-1021) που καθορίζει το ύψος, τους δικαιούχους, τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης επιδομάτων κινδύνου (Πτητικά, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, ανιχνευτών, εξουδετερωτών βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, συνοδών σκύλων που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών και άλλων ελέγχων), τονίζοντας την απροθυμία των κυβερνώντων να διασφαλίσουν το αξιόμαχο των προαναφερομένων Υπηρεσιών, καίτοι τις επικαλούνται στις δημόσιες ομιλίες τους για να προβάλουν το κυβερνητικό τους έργο, καθώς επίσης, την εναντίωση των εμπλεκομένων Υπουργών, με τις διατάξεις του εξουσιοδοτικού νόμου περί διατήρησης των αποδοχών στα επίπεδα της 31ης Δεκεμβρίου 2016, μέσω της προσωπικής διαφοράς και την κατατεθείσα εγκαίρως κοστολογημένη – αιτιολογημένη πρόταση της Ομοσπονδίας, στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, για την οριστική λύση του προβλήματος, το οποίο έχει τις ρίζες του στο έτος 2014.
Μείζον ζήτημα επίσης, η εκδίκαση της νέας προσφυγής μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το νέο μισθολόγιο, η πρόοδος που σημειώθηκε στην Συμβουλευτική Επιτροπή Σωμάτων Ασφαλείας Ενόπλων Δυνάμεων του ΕΦΚΑ όπου άλλαξε ο πρόεδρος μετά από ενέργειες των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και έτσι υπάρχει πλέον αντιπροσωπευτική εκπροσώπησή μας, για την υποστήριξη των θεμάτων που μας απασχολούν αυτό το διάστημα (συντάξεις χηρείας, αναγνώριση πενταετίας, κρατήσεις, χρόνος αναγνώρισης τέκνων κ.ά.).
Για το ΤΕΑΠΑΣΑ και τον Ειδικό Λογαριασμό του ν.826/78, που δώσαμε και γι' αυτά μάχη και αποτρέψαμε την προωθούμενη κατάργησή τους, ενημέρωσε ότι το Προεδρείο της Ομοσπονδίας δίνει μεγάλη έμφαση α) στον εκσυγχρονισμό του Ταμείου, έτσι ώστε να αποτελεί αυτό πρότυπο ασφαλιστικού Φορέα και β) στην άμεση υλοποίηση (εντός του τρέχοντος έτους) θεμάτων που έρχονται από το παρελθόν, όπως η επέκταση του Κλάδου Υγείας στους ασφαλισμένους στα Ταμεία της τέως Ε.Χ., αλλά και των παροχών αυτού, η δημιουργία ατομικής μερίδας για την πλήρη εικόνα των ασφαλιστικών εισφορών ενός εκάστου, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου κ.ά.
200-2-156a
Επίσης, ενημέρωσε αναλυτικά, για τα χορηγούμενα εφάπαξ (οι αιτήσεις του 2016 ικανοποιήθηκαν ενώ σε ένα μήνα θα διεκπεραιωθούν και του 2017), επισημαίνοντας ότι σήμερα είναι το μοναδικό Ταμείο που χορηγεί τόσο άμεσα τα εφάπαξ του και τούτου οφείλεται αμιγώς στην έγκαιρη και ορθή απόφαση του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ να χορηγεί, εντός του πλαισίου που ορίζουν οι διατάξεις του ν.2084/92 και ν.4387/16, τα εν λόγω βοηθήματα στους εν αποστρατεία συναδέλφους με την έκδοση της προκαταβολής σύνταξης από τον Φορέα συνταξιοδότησης, αλλά και στο προσωπικό του Ταμείου μας που εργάζεται με ζήλο.
Να σημειωθεί ότι μεγάλη προσπάθεια κατεβλήθη από την πλευρά του Αντιπροέδρου Οικονομικών έτσι ώστε ο κάθε συνάδελφος να γνωρίζει τις αναδρομικές κρατήσεις για τα Ταμεία του, ενώ έπειτα από αίτημα της πλειοψηφίας των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων ο προαναφερόμενος συνέταξε τον επισυναπτόμενο αναλυτικό πίνακα προς διευκόλυνση όλων :
200-2-156d
Ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ενημέρωσε για την πρόσφατη εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της τρίτης κατά σειράν αίτησης ακύρωσης του τρίτου μισθολογίου που μας απασχολεί τα χρόνια των Μνημονίων, και ειδικότερα, για τις αιτιάσεις του ελληνικού δημοσίου όσον αφορά την τήρηση των μνημονιακών στόχων της χώρας για την επίτευξη των πλεονασμάτων, μέσω περικοπών μισθών και συντάξεων, οι οποίες, σύμφωνα με τα ψηφισθέντα, θα βαίνουν διαρκώς μειούμενες. Όπως τόνισε, ο αγώνας είναι άνισος, είμαστε μόνοι μας έναντι όλων, ενώ χαρακτήρισε αρνητικές εξελίξεις την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ κ. Νίκου ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ όσο και τους πρόσφατους βανδαλισμούς του «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ» στο κτίριο του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου.
Επί της ουσίας του επιδίκου, ωστόσο, τόνισε ότι η εγκύκλιος που αφορά στην προσφυγή μας, αποκαλύπτει ότι η σύγκριση των μισθολογικών διαφορών, πρέπει να γίνει με τα ισχύοντα το 2012 και εφόσον το νέο μισθολόγιο εισάγει δυσμενέστερες από το προηγούμενο, - που κρίθηκε ήδη αντισυνταγματικό-, διατάξεις, λογικό είναι να κριθεί κι αυτό αντισυνταγματικό.
Σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση της αναγνώρισης της επικινδυνότητας της εργασίας, επέστησε την προσοχή όλων των Ενώσεων δεδομένων των λεπτών χειρισμών του θέματος, ενόσω είναι σε εξέλιξη η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας για την υποβολή σχετικού φακέλου.
Ο Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χρήστος ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ενημέρωσε από την πλευρά του για τις εξελίξεις στο θέμα της ανωτατοποίησης της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι η ΠΟΑΣΥ για πρώτη φορά διεκδικεί, με αποκλειστική της πρωτοβουλία, την επίλυση του προβλήματος, ώστε η αστυνομική εκπαίδευση να ευθυγραμμιστεί με τη συνθήκη της Μπολόνια, όπως έπρεπε να έχει γίνει από το 1995 (υπερδιετούς πρόγραμμα εκπαίδευσης, πανεπιστημιακά συγγράμματα, διδακτικό προσωπικό κλπ) και ότι, δέσμευση του υπουργού είναι να γίνει πράξη από το νέο εκπαιδευτικό έτος.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Προέδρων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, οι οποίοι αφού εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Πρόεδρο και τη Γραμματέα της Ένωσης Πειραιά, αναφέρθηκαν κυρίως σε προβλήματα τοπικού αλλά και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως:
Τα αξεπέραστα προβλήματα από την κατάργηση των 6.700 κενών οργανικών θέσεων και το πάγωμα των προσλήψεων (ήδη υπάρχουν 4.500 κενές οργανικές θέσεις μόνο στη ΓΑΔΑ), τροποποίηση π.δ. για τοποθετήσεις νέων αστυνομικών στη ΔΑΕ, πεζές περιπολίες με οικονομικό κίνητρο (κάλυψη απώλειας νυχτερινών), επαναφορά επιδομάτων ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ, επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου, εξόφληση υπομνημάτων του 2016 και εντεύθεν για να πάρουν πίσω τα χρήματα που έχουν πολλοί πληρώσει από την τσέπη τους, οικονομική κάλυψη της ζημίας που υφίστανται οι μετακινούμενοι μετά τις αλλαγές του προβλεπόμενου ορίου των χιλιομετρικών αποστάσεων, κοστολόγηση των μέτρων τάξης και των σχετικών διαταγών, απαλλαγή από πάρεργα και γραφειοκρατικές υπηρεσιακές ενέργειες, επικίνδυνες μεταγωγές λόγω υποστελέχωσης του Μεταγωγών και άναρχης απόσπασης αστυνομικών, έκδοση καθηκοντολογίων, στελέχωση των νέων Υπηρεσιών μόνο μετά από προσλήψεις νέων αστυνομικών, επίλυση των κτιριολογικών προβλημάτων - αναβάθμιση της καθαριότητας, αξιοποίηση στα ΠΡΟΚΕΚΑ υπαλλήλων σεκιούριτι, επέκταση του Κώδικα μεταθέσεων και εντός Διευθύνσεων, έλεγχος της διοίκησης λόγω μη χορήγησης των ρεπό και μη έκδοσης της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, αύξηση ορίων ηλικίας για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών, επέκταση του δικαιώματος των χαμηλοβάθμων αστυνομικών και αξιωματικών να είναι υποψήφιοι στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, όχι πλαφόν στη χορήγηση καυσίμων, απόσυρση επικίνδυνων, λόγω παλαιότητας, οχημάτων, εφοδιασμός Υπηρεσιών με γραφική ύλη, αποτροπή ρουσφετολογικών αποσπάσεων και μετακινήσεων, περαιτέρω οικονομική στήριξη συναδέλφων μέσω του ΤΕΑΠΑΣΑ για διάφορα ζητήματα (εξωσωματικές, μικροεπεμβάσεις κλπ), λειτουργία κατασκηνώσεων στη Βόρειο Ελλάδα και πολλά άλλα θέματα.
Εκ μέρους της Ηγεσίας, ανταποκρινόμενοι στις προσκλήσεις της Ομοσπονδίας, προσήλθαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ο Προϊστάμενος Επιτελείου ΑΕΑ κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του ΑΕΑ Υποστράτηγος κ. Ανδρέας ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ενώ τίμησε επίσης με την παρουσία της το ΓΣ και η Πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ, Ταξίαρχος κ. Παναγιώτα ΧΑΡΩΝΗ.
Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, χαιρετίζοντας τις εργασίες, στάθηκε στον τρόπο διεκδίκησης, λέγοντας ότι πρέπει να είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτόν της Ηγεσίας, σημειώνοντας δε ότι έχουν γίνει θετικά βήματα, χωρίς να παραγνωρίζεται ο όγκος και η οξύτητα των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν και ότι ο ίδιος προσωπικά αγωνιά για την εικόνα και το επίπεδο της αστυνομίας πανελλαδικά. Είπε δε εμφαντικά ότι όπου του επισημαίνουν προβλήματα, παρεμβαίνει προσωπικά και ως πρώην συνάδελφος, δίνοντας λύσεις. Τόνισε, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά και κάλεσε το συνδικαλιστικό κίνημα να αγωνιστεί για την αξιοπρέπεια του αστυνομικού και για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς αντιπαλότητα, με ιεράρχηση θεμάτων και σε απευθείας συνεννόηση με την Ηγεσία.
Ειδικότερα, για το θέμα της «απογραφής» ως «ειδικών καθηκόντων αστυνομικό προσωπικό», είπε ότι είναι μια παλιά ιστορία που επιχειρούμε τώρα να διευθετήσουμε, ενώ για το μείζον ζήτημα που ανέκυψε με τη «μηνυτήρια αναφορά», είπε ότι ίσως ήθελε διαφορετικό χειρισμό το όλο θέμα, αν και δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι κάποτε τον αστυνομικό τον θεωρούσαν «νούμερο» που για να απευθυνθεί σε ταξίαρχο, έπρεπε με τις αναφορές και την ιεραρχία να περιμένει ένα μήνα...
Από την πλευρά του, ο κ. Αρχηγός τόνισε ότι, ως Ηγεσία, νοιαζόμαστε το αστυνομικό προσωπικό, ενδιαφερόμαστε για τα προβλήματά του και προωθούμε ρυθμίσεις με απόλυτο ρεαλισμό για να υλοποιούνται αυτές. Χαρακτήρισε δε ως δίκαια και εύλογα τα πλείστα των αιτημάτων (δόκιμοι, ΕΚΑΜ, ΜΜΜ κλπ). Για το θέμα της εκπαίδευσης που είναι σε εξέλιξη, ωστόσο, εξέφρασε τον προβληματισμό του, λέγοντας ότι πουθενά στην Ευρώπη η διάρκεια της εκπαίδευσης δεν είναι τέσσερα έτη και ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών περιορίζεται αυτή από 5 έως 14 μήνες! Για το εν εξελίξει, επίσης, θέμα των γηπέδων, κατέθεσε τη σύμφωνη γνώμη του στο αίτημά μας, αλλά σημείωσε ότι ο τρόπος μετάβασης σε μια νέα κατάσταση, απαιτεί αργά και ασφαλή βήματα.
Για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις αποσπάσεις με «έξοδα του δημοσίου», ο κ. Αρχηγός συμφώνησε ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικά κριτήρια -πράγμα που πρέπει να προσδιορισθεί-, ενώ όπου διαπιστώνεται καταστρατήγηση, ζήτησε να προβαίνουμε σε σχετικές καταγγελίες. Το θέμα με την «παγία», επίσης, χρήζει αντιμετώπισης, προέτρεψε δε τους προέδρους να προτείνουν αστυνομικούς, διατεθειμένους να αναλάβουν καθήκοντα διαχειριστών.
Σε ό,τι αφορά τα θεσμικά αιτήματα, παρέπεμψε στο υπό εκπόνηση σχέδιο π.δ. που περιλαμβάνει 39 προτάσεις με 50 ρυθμίσεις διαφόρων θεμάτων (κρίσεις - προαγωγές, μεταθέσεις, άδειες, πειθαρχικό δίκαιο κλπ).
Για τη «μήνυση» είπε ότι τον απασχολεί σε κεντρικό επίπεδο διότι υπήρξε και άλλο περιστατικό. Ωστόσο, θα προτιμούσε τέτοια ζητήματα να λύνονται πρώτα στο πλαίσιο της διοίκησης, αν και είναι δικαίωμα και επιλογή του κάθε σωματείου ο τρόπος διεκδίκησης των αιτημάτων του.
Τέλος, έκανε έκκληση να μεταφερθεί η επιθυμία της Ηγεσίας σε όλους τους αστυνομικούς να κάνουν υπεύθυνα τη δουλειά τους για τη δική τους ασφάλεια κατ' αρχάς και κατά δεύτερον για τη μεγιστοποίηση του προσφερόμενου έργου. Στόχος της Ηγεσίας είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας μέσω και της αλλαγής νοοτροπίας και κουλτούρας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας.
Τέλος, η Πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ κα ΧΑΡΩΝΗ ανακοίνωσε ότι η καταβολή του εφάπαξ των συνταξιοδοτηθέντων έτους 2017 θα αρχίσει τον προσεχή Ιούνιο, ενώ για τη χορήγηση δανείων έχει διασφαλιστεί ποσό 5.000.000 ευρώ και ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων έχει ξεκινήσει σταδιακά.
Για το θέμα της συνεργασίας με τους Φαρμακευτικούς συλλόγους σε όλους τους νομούς της χώρας, πλην των περιοχών Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας και Ηρακλείου, όπου έχουν υπογραφεί συμβάσεις για την κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης από το Ταμείο, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, καλούνται να επικοινωνήσουν με την ίδια για παροχή ενημέρωσης. Αναγκαία προϋπόθεση για τη σύναψη σύμβασης με τον τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο, αποτελεί η ύπαρξη διανεμητικού λογαριασμού.
Σε ό,τι αφορά τα βοηθήματα του Ειδικού Λογαριασμού (ν.826/78), ενημέρωσε ότι αυτά, δόθηκαν ήδη στους παλαιούς αιτούντες (2014-2015), εκκρεμούν 150 αιτήσεις του έτους 2016, ενώ οι υπόλοιπες θα εξεταστούν μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων αναλογιστικών μελετών.
Η Εκτελεστική Γραμματεία, έχοντας καταγράψει την αγωνία των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι η περίοδος της διαπραγμάτευσης έχει τελειώσει και στο εξής, όπου δεν υπάρχει ανταπόκριση, την ΠΟΑΣΥ θα τη βρίσκουν μπροστά τους!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 130447617002390546

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item