Ένωση Νοτιοανατολικής Αττικής : Δελτίο Τύπου για τα αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών.

                                            
                                           Γλυφάδα 17/09/2015
                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H συγκίνηση και το δέος ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, για την αποκάλυψη του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Στην εκδήλωση, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ενώ η παρουσίαση έγινε από  την Αρχαιολόγο-Επικοινωνιολόγο και Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων  Giuseppe Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη.
Η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca Κατερίνα Νίκου με τη βελούδινη φωνή και ο Γιώργος Βασιλλόπουλος στα πλήκτρα, απογείωσαν το συναίσθημα.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και έκαναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων Αστυνομικών ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μακρυδημήτρης, ο Καθηγητής Εγκληματολογίας και τέως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Πανούσης.
Επίσης παρέστησαν  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους κ. Παναγιώτης Παππάς, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος  Τσακνάκης, ο Επιτελάρχης Αντιστράτηγος κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης Α.Ε.Α. Υποστράτηγος κ. Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνου Δυναμικού Α.Ε.Α. Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Δήμου, ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας Α.Ε.Α Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Γεωργαντζής, ο Δ/ντής Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Παπαναγιώτου, ο Δ/ντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Διαμαντόπουλος, η Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Υποστράτηγος κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, τον Υπαρχηγό εκπροσώπησε η Υπασπιστής του Ανθ/μος Σταυρούλα Βλαχονικολέα και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί.
Εκ μέρους των συνδικαλιστικών φορέων ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριος Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών κ. Βασίλειος Ντούμας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους,  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πυροτεχνουργών κ. Εμμανουήλ Εφεντάκης, ο Πρόεδρος της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών κ. Ιωάννης Καραπατάκης, αντιπροσωπεία του Πολεμικού Συλλόγου <<Κομάντος ’74>>, Μέλη της εκτελεστικής γραμματείας και του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλη των υπολοίπων Ενώσεων Αττικής.
Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca εκπροσώπησε ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.
Επίσης ο Δ/ντής του γραφείου του τέως Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υποψήφιος με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Α΄ Αθηνών κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης, ο πρώην Υπουργός κ. Ελευθέριος Οικονόμου,  η  Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Ελένη Αυλωνίτου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο υποψήφιος με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών κ. Μιχάλης Καχριμάκης, ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. κ. Χρήστος Κονταρίδης, ο πρώην Βουλευτής με τη Ν.Δ. κ. Αντώνιος Φούσσας και ο Γενικός Διευθυντής Αερολιμένα Αθηνών κ. Ιωάννης Παράσχης.
Ακόμη ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Δημήτριος Μάρκου, ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημήτριος Κιούσης, Εκπρόσωπος του Δήμου Αλίμου και Προίστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Χρυσόστομος Αγγελόπουλος
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Αντώνης Μακρυδημήτρης ,ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Πανούσης , ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριος Τσακνάκης , ο Πρόεδρος Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γεώργιος Καλλιακμάνης , ο Ιδιωτικός Ερευνητής και Αντιπροέδρος G.SCIACCA Ελλάδας Γεώργιος  Τσούκαλης , ο Σκηνοθέτης-Εκπρόσωπος των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca Σμαραγδής Ιωάννης, Επιτροπή Προεδρίας G.SCIACCA, η Γεωργία Βέλλιου (Κόρη πεσόντος Αστυνομικού Βέλλιου Απόστολου), ο  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόριος Γερακαράκος , ο Πρόεδρος  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Ιωάννης Κατσιαμάκας και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών Μιχαήλ Σδούκος.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής σε οικογένειες πεσόντων Αστυνομικών εις μνήμην των θυμάτων, καθώς και τιμής ένεκεν από τη Δ/νση Αερολιμένα Αθηνών και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στο Γιώργο Τσούκαλη, στον Γιάννη Μπάρδη και στον Βασίλη Κοντόπουλο.  Επίσης Βραβεία και έπαινοι απονεμήθηκαν από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca και συγκεκριμένα στις κάτωθι οικογένειες: -Παντελή Πέτρου το οποίο παρέλαβε η σύζυγός του Αιμιλία Πέτρου, -Απόστολου Βέλλιου το οποίο παρέλαβε η κόρη του Γεωργία Βέλλιου, - Αντώνιου Νεκτάριου Σάββα το οποίο παρέλαβε η σύζυγός του Ταξιαρχία Αθανασάκη, - Αδαμαντίας Σιάφλα  το οποίο παρέλαβε ο σύζυγός της  Χρήστος Σακελλαρόπουλος,-Δημήτριου Ζαρομυτίδη το οποίο παρέλαβε ο υιός του Βασίλειος Ζαρομυτίδης,- Ιωάννη Ευαγγελινέλη το οποίο παρέλαβε η μητέρα του Σεβαστιανή Ευαγγελινέλη και  Δημήτριου Κατσιώνη το οποίο παρέλαβε η σύζυγός του Σταυρούλα Κουζουνα.
Επίσης κατατέθηκαν στεφάνια από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνιο  Μακρυδημήτρη, τον  Πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Γιάννη Πανούση, τον Αρχηγό της  ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριο Τσακνάκη, τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών Μιχαήλ Σδούκο, τον Πρόεδρος  της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Ιωάννη Κατσιαμάκα, τον  Πρόεδρο της  Π.Ο.Α.Σ.Υ. Γρηγόριο Γερακαράκο, τον Πρόεδρο Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γεώργιο Καλλιακμάνη, τον Πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Κουμπούλη, τον Ιδιωτικό Ερευνητή και Αντιπροέδρο G.SCIACCA Ελλάδας Γεώργιο Τσούκαλη και από τον Πολεμικό Σύλλογο  « ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ‘74 ».
                                                                                                                               
Είναι η πρώτη φορά που Διεθνής Οργανισμός, όπως τα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca, υπό την αιγίδα παγκόσμιων οργανισμών και της Ε.Ε. συνδιοργανώνουν με συνδικαλιστικό φορέα των Αστυνομικών  μια εκδήλωση μνήμης και φόρου τιμής σε Πεσόντες Έλληνες Αστυνομικούς με απόλυτη  επιτυχία.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η απόδοση φόρου τιμής στους πεσόντες Αστυνομικούς αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας (όπως τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Καλλιακμάνης) που πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί βάζουν τα στήθη τους μπροστά προκειμένου να υπερασπίσουν το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας.
Γι’ αυτό και η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να ανταποκριθεί στο έργο της χρειάζεται υποστηρικτές και συμμάχους και όχι επικριτές και πολέμιους.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Γιώργο Τσούκαλη που δώρισε το Μνημείο, τον Γιάννη Μπάρδη που το φιλοτέχνησε, τη Βίκυ Μπαφατάκη, τον Γιάννη Σμαραγδή, την Κατερίνα Νίκου, τον Δ/ντή του Αερολιμένα Μιχαήλ Σδούκο και όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.






























Για το Δ.Σ.
-Ο-                                         -Ο
 Πρόεδρος                        Γεν.Γραμματέας                  
ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος  ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ Σπυρίδων
                6978079503                                  6977506464

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 8990983846810146959

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item