Ενωμένοι μπορούμε !


Συνάδελφοι, συναδέλφισες, 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους για δύο θέματα: 
1. Η διοίκηση Τμήματος Ασφαλείας της ΓΑΔΘ κλήθηκε σε απολογία με το αιτιολογικό πως έθεσε εκ νέου αίτημα ενίσχυσης της υπηρεσίας του "επικαλούμενος πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας λόγω έλλειψης δύναμης" όπως η ίδια η κλήση αναφέρει.
2. Επιρρίφθηκε ευθύνη εμμέσως πλην σαφώς, στη διοίκηση άλλου Τμήματος Ασφαλείας για εργασιακά προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτό.

Με αφορμή τα παραπάνω, θέλαμε ως ΝΕΣΠΑΑ να υπενθυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης λειτουργούν χάρις στο φιλότιμο σας. Με το φιλότιμο αυτό κάνετε διπλά βραδινά, με αυτό κινείτε διαλυμένα υπηρεσιακά οχήματα, με αυτό εκτελείτε απλήρωτες υπερωρίες.
Διοικητές, αξιωματικοί υπηρεσίας, γραμματείς, σκοποί, περιπολίες, διμοιρίτες, διμοιρίες, επικεφαλής και επόπτες, πολιορκημένοι από τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις είτε αυτές λέγονται, ασφάλεια πολιτών,  γήπεδα,  προσφυγικό,  κοινωνικές αναταραχές, οικονομική κρίση, δίνετε καθημερινά ένα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού σας, της θέλησης και της αντοχής σας προκειμένου να σταθείτε ο ένας δίπλα στον άλλο και όλοι μαζί απέναντι σε κάθε κοινό πρόβλημα.
Τα χρόνια πέρασαν και οι αντοχές και το φιλότιμο των πολιορκημένων φαίνεται να τελειώνουν. Όλα όμως δείχνουν να οδηγούν σε μια παγίδα. Αυτή της μεταξύ μας επίρριψης ευθυνών, της αλληλοκατηγορίας. Πόσα όμως να απαιτήσεις από έναν διοικητή που το τμήμα του το έχουν ξεγυμνώσει; Μέχρι ποιο σημείο και πως θα πιέσεις το προσωπικό ενός τμήματος να λειτουργήσει με ελπίδα ότι στο μέλλον θα έρθουν καλύτερες μέρες; 
Το πρόβλημα δεν είναι μεταξύ μας, είναι απέναντί μας, είναι ότι εδώ και χρόνια ζητάμε από την πολιτεία να δείξει κατανόηση στις απαιτήσεις μας, όπως εμείς κατανοούμε τις δικές της και να προστατέψει τα εργασιακά μας δικαιώματα, όπως προστατεύουμε τα δικαιώματα των πολιτών. Ζητάμε να μας ενισχύσει με προσωπικό και με μέσα, απαιτούμε να νιώθει υποχρέωση απέναντι στο φιλότιμο του αστυνομικού και όχι να το εκμεταλλεύεται.
Για αυτό πρώτα από όλα, εμείς θα πρέπει να σηκώσουμε το βλέμμα μας και να κοιτάξουμε απέναντι και όχι σε αυτόν που βρίσκεται δίπλα μας, σε αυτόν που έχει τις ίδιες έγνοιες τις ίδιες σκέψεις και μοιράζεται κοινούς σκοπούς.
Η Αστυνομία που υπηρετούμε είναι  ένα  ενιαίο  σώμα, το  συντριπτικό ποσοστό των προβλημάτων είναι ΚΟΙΝΑ. Μόνο με  την συμπόρευση όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας μπορούν να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν. 
Στα πλαίσια αυτά, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των συνδικαλιστικών μας Ενώσεων, με τον κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και με τους κ.κ. Διευθυντές των Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θ., με θέμα την έλλειψη προσωπικού σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.
Όλοι θέλουμε ένα καλύτερο αύριο, ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε  !

ΥΓ: Τονίζουμε στο Προεδρείο της ΕΑΚΜ πως είμαστε στο πλευρό κάθε συναδέλφου και αντίθετοι σε επιλεκτικές παρεμβάσεις και περιορισμούς. Ο νοών νοείτω...
                                                
                                                  ΝΕΣΠΑΑ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 1966887361083080155

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΣυγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item