Κανείς δεν εμπνεύστηκε την ανάγκη για εναρμόνιση και εξέλιξη των αστυνομικών Σχολών;

http://aftovi2.27210.gr/mediafiles/2015/03/sxoli_elas_aftodioikisi.jpg
 Άρθρο του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Λάρισας και αντιπρόσωπου στην ΠΟΑΣΥ Δημήτριου Γεωργαντά
Παρακολουθώντας διάφορα βίντεο παρελάσεων, λόγω της Επετείου, η συνέχεια με οδήγησε στις πρόσφατες ορκωμοσίες των παραγωγικών σχολών του στρατού –αεροπορίας και τέλος σ αυτές, των δικών μας σχολών.
 Με αυτό το κείμενο, θέλω να καταθέσω τη λύπη μου και ένα προβληματισμό, για μια κατάσταση που ξεκίνησε από την τότε πολιτική, φυσική και συνδικαλιστική ηγεσία, τόσο φιλόδοξα και θερμά, από ότι λέγεται το 1994, με την ψήφιση του Ν. 2226/94, ο οποίος μεταξύ των άλλων καινοτόμων ιδεών, προέβλεπε εισαγωγή σπουδαστών –δοκίμων με σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων του Υπ. Παιδείας και ο οποίος πήρε σάρκα και οστά το 1995, με την εισαγωγή των πρώτων δοκίμων Υπαστυνόμων και την 12/01/1996, με την είσοδο στα ΤΔΑ των δοκίμων Αστυφυλάκων.

 Μία ιδέα σταθμός όπως χαρακτηρίστηκε τότε από όλους αλλά θα μου επιτρέψετε συνάδελφοι αναγνώστες να πω πως η ιδέα σταθμός «στάθμευσε» και δεν μετεξελίχθηκε, δεν εκσυγχρονίστηκε. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από τις σχολές του στρατού οι οποίες μετεξελίχθηκαν σε ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ ακολουθώντας το πνεύμα της σύγχρονης εκπαίδευσης και παροχής εφοδίων στους σπουδαστές τους. 
Πέρασαν 21 χρόνια περίπου από την ημέρα εκείνη και κανείς δεν ασχολήθηκε με την εξέλιξη του νόμου ο οποίος είναι μια πάρα πολύ καλή βάση για περαιτέρω εξέλιξη και βελτίωση. Τα άρθρα 1,2 3,5 θα μπορούσαν να είναι η αφετηρία στα τόσα χρόνια μιας πλέον εκσυγχρονισμένης Αστυνομικής Ακαδημίας με τη Σχολή Αξιωματικών ως ΑΕΙ και όχι ισότιμη ΑΕΙ με άρτιο και εναρμονισμένο κύκλο σπουδών με άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση. 

Με την από κοινού διοργάνωση με έτερα Πανεπιστήμια, εσωτερικού η εξωτερικού Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών. Ύστερα η Σχολή Αστυφυλάκων ο κορμός του Σώματος που ενώ προβλέφθηκε υπερδιετους φοίτησης παρέμεινε μη αναγνωρίσιμη παρέχοντας στον απόφοιτο ένα πτυχίο ούτε ισότιμο ΤΕΙ όπως εσφαλμένα πιστεύαμε. Άλλωστε η πρόσφατη απογραφή το επιβεβαίωσε αφού οι απόφοιτοι απογράφονταν μόνο ως Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι δικαίως ανακύπτει το ερώτημα:

1. Γιατί τόσος καιρός πέρασε χωρίς να γίνει ουδεμία βελτιωτική κίνηση ;;;
2. Γιατί δεν προχωρήσαμε και μεις ως αστυνομία στη δημιουργία ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος (Σχολή Αξ/κων) και Ανώτερου ιδρύματος Υπαξιωματικών ως ΤΕΙ οι απόφοιτοι του οποίου ως Αστυφύλακες ανακριτικοί υπάλληλοι να εξελίσσονται και βαθμολογικά όπως οι αντίστοιχοι των Υπαξ/κων στρατού;; απαλείφοντας παράλληλα και το φαινόμενο που ανέκυψε με το πρόχειρο του λεγόμενου ¨βαθμολογίου¨ N 3686 /2008, το οποίο κατά τη γνώμη μου έδωσε πελάτες σε δικηγορικά γραφεία και μόνο με τις ασάφειες του.
3. Γιατί να διατηρούμε αστυνομία 3 ταχυτήτων π.χ Αρχ/κας εξετάσεων-βαθμολογίου ΠΣ- βαθμολογίου ΜΠΣ και η υπηρεσία να μην επιδιώξει την ομοίωση όλων μέσω της Σχολής Μετ/σης;;
4. Κανείς δεν είδε το πρόβλημα;;; κανείς δεν εμπνεύστηκε την ανάγκη για εναρμόνιση και εξέλιξη;;; δεν το πιστεύω…


Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 8007938847125734080

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item