ΠΟΑΣΥ : Τροποποίηση ν. 3686/2008 για προαγωγή πτυχιούχων αρχιφυλάκων

http://skaythess.gr/wp-content/uploads/2015/09/sxoli-640x330.jpg 
Αθήνα, 28 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτ.:314/9/10
Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
Κοιν.: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κύριε Υπουργέ,
Στο άρθρο 10 παρ. 2 του ν. 3686/2008, περί προαγωγικών εξετάσεων αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων και αρχιφυλάκων, ορίζεται ότι:
«2. Οι αρχιφύλακες της προηγούμενης παραγράφου προάγονται στο βαθμό του ανθυπαστυνόμου με τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών στο βαθμό τους. Κατ' εξαίρεση οι αρχιφύλακες πτυχιούχοι Πανεπιστημίων ή Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) προάγονται στο βαθμό του ανθυπαστυνόμου εφόσον συμπληρώνουν τουλάχιστον δύο (2) και τρία (3) έτη στο βαθμό, αντίστοιχα, και ο τίτλος σπουδών τους δεν λήφθηκε υπόψη για την προαγωγή τους χωρίς εξετάσεις στο βαθμό του αρχιφύλακα.»
Η διάταξη αυτή, με το ως άνω περιεχόμενο, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την διάταξη του άρθρου 2 παρ. 1 εδ. α΄ του ν. 3549/2007 για τη «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για την δομή και λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων», όπου ορίζεται ρητά: «Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), κατά την έννοια του άρθρου 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος, είναι τα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης, η οποία αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: αα) τον πανεπιστημιακό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και ββ) τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.»
Επίσης έρχεται σε αντίθεση και με την διακήρυξη της Μπολόνια αρχικώς και της Πράγας και του Βερολίνου εν συνεχεία, όπου προβλέπεται : η προώθηση της «αναγνωρισιμότητας» των τίτλων σπουδών μέσω του Diploma Supplement («Συμπλήρωμα Διπλώματος»), η υιοθέτηση ενός συστήματος δυο κύκλων σπουδών (προπτυχιακό και μεταπτυχιακό), από τους οποίους ο πρώτος να είναι τουλάχιστον τριετής κι η ολοκλήρωσή του να είναι προϋπόθεση για το δεύτερο κύκλο, η καθιέρωση ενός κοινού συστήματος διδακτικών μονάδων, η προώθηση της κινητικότητας, της ευρωπαϊκής συνεργασίας για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ευρωπαϊκής διάστασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Τέλος, αντίκειται η προρρηθείσα ρύθμιση και στην πάγια νομολογία των διοικητικών δικαστηρίων, τόσο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι η επιμέρους ποσόστωση του αριθμού των εισακτέων των κατατακτηρίων εξετάσεων, χωριστά για υποψηφίους με πτυχίου Α.Ε.Ι. και υποψηφίους με πτυχίο Τ.Ε.Ι., είναι αντισυνταγματική.
Συνεπώς είναι ανάγκη να τροποποιηθεί η ως άνω διάταξη του άρθρου 10 παρ. 2 του ν. 3686/2008, ώστε να αρθεί η αντισυνταγματικότητα και να αντιμετωπισθούν με ίσο τρόπο οι κάτοχοι πτυχίων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., ως νόμος ορίζει.
Κύριε Υπουργέ,
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε, την τροποποίηση του ανωτέρω άρθρου 10 παρ. 2 εδ. β΄ του ν. 3686/2008, με προτεινόμενο κείμενο τροποποίησης ως ακολούθως:
«Κατ''εξαίρεση οι αρχιφύλακες πτυχιούχοι Πανεπιστημίων ή Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) προάγονται στο βαθμό του ανθυπαστυνόμου εφόσον συμπληρώνουν τουλάχιστον δύο (2) έτη στο βαθμό, και ο τίτλος σπουδών τους δεν λήφθηκε υπόψη για την προαγωγή τους χωρίς εξετάσεις στο βαθμό του αρχιφύλακα.»
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 5717337259569510065

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item