Συνάντηση της Ε.ΑΣ.Υ.Α. με τον Δ-ντή Αθηνών

http://www.easya.gr/sites/default/files/styles/articles_header/public/header_images/20170209_133338.jpg?itok=2vWI30-B
                                                     
                                                                  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

         Η Ένωση Αθηνών με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων των νέων Διευθυντών των Διευθύνσεων αρμοδιότητας της, επισκέφθηκε τον Ταξίαρχο Αθηνών κ. ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗ Δημήτριο για θέματα που απασχολούν τα πολύπαθα τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

         Στον κ. Ταξίαρχο μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των τμημάτων, ιδιαίτερα από την έλλειψη προσωπικού, τις αμέτρητες οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.

         Ιδιαίτερα μεταφέρθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τα κεντρικά τμήματα της Αθήνας, όπως Ομόνοιας, Αμπελοκήπων, Ακροπόλεως, Αγίου Παντελεήμονα κ.α., τα οποία έχουν καταγραφεί από τις επισκέψεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς σε αυτά. Ειδικά στο Α.Τ. Ακροπόλεως σε πρόσφατη επίσκεψη μας παρατηρηθήκαν σημάδια αποσύνθεσης στη λειτουργία του, αφού η παρούσα δύναμη των συναδέλφων δεν υπερβαίνει το 50% της οργανικής. Δυστυχώς στα αστυνομικά τμήματα, που σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων αποτελούν το κύτταρο της Αστυνομίας, ακόμα και τώρα συνεχίζουν να απομειώνονται με διάθεση των συνάδελφων στη φύλαξη κυβερνητικών κτιρίων και πολιτικών προσώπων. Οι φυλάξεις στόχων αυξάνονται, οι υπηρεσιακές ανάγκες πολλαπλασιάζονται και το προσωπικό μειώνεται. Είναι αυταπόδεικτο ότι αυτή η μαθηματική σχέση δεν βγαίνει.

           Αναφέρθηκαν τα θέματα καθαριότητας και υγιεινής στα τμήματα και η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής (περιπολικά, φωτοτυπικά μηχανήματα, γραφική ύλη κ.α.) και κάθε μέσο που είναι αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία των τμημάτων, στην υπηρεσία των πολιτών.

          Επίσης εκτενής αναφορά έγινε και στη φύλαξη του Α.Μ.Α., τη μη τήρηση του ωραρίου εργασίας και τον εξορθολογισμό των δυνάμεων που απαιτείται έτσι ώστε να μην γίνεται διάθεση προσωπικού από τα ήδη επιβαρυμένα τμήματα για τη φύλαξη του.

         Ο κ. Ταξίαρχος άκουσε τις θέσεις μας και μας διεμήνυσε ότι θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να λύσει κάποια προβλήματα και να καλυτερεύσει την εργασιακή καθημερινότητα των συναδέλφων μας. Τόνισε όμως εμφατικά ότι κάποια θέματα τον υπερβαίνουν και ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις διαταγές διάθεσης αστυνομικών σε άλλα καθήκοντα εκτός τμημάτων.

          Η Ένωση Αθηνών όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν δεν θα παραμείνει στα λόγια. Μεταφέραμε όπως οφείλαμε θεσμικά τα προβλήματα των συναδέλφων μας. Όμως δεν παρασυρόμαστε από κούφιες υποσχέσεις ούτε και θα περιμένουμε για λύσεις στο διηνεκές.

          Είναι πράγματι λυπηρό να ακούμε συχνά τις δηλώσεις των υπευθύνων για την αναγκαιότητα ενίσχυσης των τμημάτων και οι ίδιοι όχι μόνο να επιτρέπουν αλλά και να δρομολογούν ουσιαστικά το οριστικό κλείσιμό τους.

          Είναι αδιανόητο οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν σε αυτά να αισθάνονται «άτυχοι» και να ψάχνουν τρόπους να φύγουν ή να επιλεχθούν στους «τυχερούς» αποσπασμένους για θέσεις «ειδικής μεταχείρισης».

Αστυνομία δύο ταχυτήτων δεν θα την επιτρέψουμε!



                                                                 Για το Δ.Σ.

                     - Ο -                                                                                   - Ο -
               Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας

      ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                      ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 3779042463544395752

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item