"Είναι καιρός, να σχεδιαστεί από το μηδέν, καινούριο βαθμολόγιο" Του ΚΟΝΤΑ Ορέστη


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Μια και γίνεται τόσος ντόρος, σχετικά με τις προαγωγές των ανθυπαστυνόμων, θα ήθελα να εκθέσω μερικές σκέψεις μου. Δεν θα αναφερθώ στο δίκαιο ή όχι του αιτήματος, αλλά στο συνολικό βαθμολόγιο και τις στρεβλώσεις που αυτό έχει.
 Καταρχήν να ξεκινήσω με το βαθμό του Αρχιφύλακα.
Έχουμε 3 διαφορετικές κατηγορίες:

1ον Οι μη παραγωγικοί

2ον Παραγωγικοί από την σχολή αστυφυλάκων και την συμπλήρωση 15 ετών υπηρεσίας

3ον Παραγωγικοί μέσω εξετάσεων

Η μόνη διαφορά των 2ων με τους 3ους είναι ότι οι τελευταίοι έδωσαν εξετάσεις και πιστοποίησαν τις γνώσεις τους στην έκθεση, ποινικό κώδικα, ποινική δικονομία και οργανικούς νόμους και έχουν μία σαρδέλα παραπάνω.

Προσωπική μου άποψη, ανούσια διαφορά. Από την στιγμή που οι Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες και Αρχιφύλακες (παραγωγικοί) κάνουν την ίδια δουλειά πλέον (αξιωματικοί υπηρεσίας), προς τι ο διαχωρισμός; Και αν όλοι οι κατώτεροι αστυνομικοί, γίνουμε αξιωματικοί, έστω και κατώτεροι, πόσοι Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες και Αρχιφύλακες θα μείνουν να δουλέψουν, από την στιγμή που πλέον προσλαμβάνονται καινούριοι με το σταγονόμετρο;

Πάμε μετά στους αξιωματικούς.

Υπάρχει πραγματικός λόγος που το βαθμολόγιο προβλέπει 9 βαθμούς; Υπάρχει κανένας που αντιλαμβάνεται ότι είναι περιττοί και η ραγδαία αύξηση των ανώτατων βαθμίδων, (μέσω προσφυγών και άλλων ενεργειών- που δεν είναι του παρόντος) έχει στην ουσία υποβαθμίσει την ουσία του βαθμολογίου και έχει τσακίσει τα ταμεία με τις υπερβολικές παροχές σε τόσους πολλούς;

Σε ένα σώμα 70.000 περίπου υπαλλήλων, είναι δυνατόν να υπάρχουν 120 περίπου ανώτατοι αξιωματικοί;

Η Ρωσία και οι Η.Π.Α είμαι σίγουρος ότι έχουν τον ίδιο αριθμό, αλλά με πολλαπλάσιους υπαλλήλους....

Οι ίδιοι οι αξιωματικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι με την παρούσα κατάσταση και τον υπερβολικό αριθμό αξιωματικών, σε σχέση με τους υπαξιωματικούς, σε λίγο θα κάνουν αξιωματικοί Υπηρεσίας μέχρι και οι Υποδιευθυντές και Διευθυντές, γιατί θα ψάχνουν με το κιάλι Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες ,Αρχιφύλακες και Ανθυπαστυνόμους, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κύρος και τα γαλόνια τους;

Εδώ και χρόνια, η Αστυνομία έχει αποστρατικοποιηθεί και έχει χαρακτηριστεί ένοπλο σώμα στελεχωμένο με υπαλλήλους και όχι στρατιωτικούς.

Οπότε θεωρώ είναι καιρός, να σχεδιαστεί από το μηδέν, καινούριο βαθμολόγιο, αποτελούμενο 7 βαθμούς: Αστυφύλακας, Αρχιφύλακας, Ανθυπαστυνόμος, Υπαστυνόμος, Αστυνόμος, Διευθυντής και Ταξίαρχος.

Οι Αστυφύλακες ως κατώτερο προσωπικό, θα στελεχώνουν τις ένστολες περιπολίες. Οι Αρχιφύλακες προϊστάμενοι αυτών και επικεφαλείς ομάδων περιπολιών. Ανθυπαστυνόμοι προϊστάμενοι όλων των προηγούμενων, Υπαστυνόμοι Αξιωματικοί Υπηρεσίας, Αστυνόμοι διοικητές τμημάτων, Διευθυντές προϊστάμενοι Νομών και Ταξίαρχος Αρχηγός.

Ένα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, είναι με τα μισθολογικά κλιμάκια και την διασύνδεση βαθμού και μισθού. Αυτό μπορεί κάλλιστα η Ομοσπονδία, (αν και εφόσον κρίνει ότι οι απόψεις μου είναι προς την σωστή κατεύθυνση), να το εξετάσει με ειδικούς, προκειμένου να βρει την φόρμουλα για να μην υποστούμε κι άλλες απώλειες στους μισθούς μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω, ότι με το να διορθώνουμε ένα βαθμολόγιο, παρωχημένο και εκτός σημερινής πραγματικότητας, δεν λύνουμε προβλήματα, αλλά αντίθετα δημιουργούμε νέα.

ΚΟΝΤΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ. Λευκάδος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 4051360472732265223

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item