Το "θα σε στείλω στον Έβρο" η "λογική" των πολιτικών έναντι σ΄ όποιον φορά στολή


Image
Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δικαιολογημένα ενοχλήθηκε από την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο της Βουλής, κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επιλογή της να κάνει “παρατήρηση” στον επικεφαλής και μάλιστα μπροστά στις κάμερες. Αυτή η επιλογή ακυρώνει οποιοδήποτε άλλο επιχείρημά της .
 Και απλά επιβεβαιωνει την νοοτροπία των πολιτικών της μεταπολίτευσης έναντι όσων φορούν στολή σ΄ αυτή τη χώρα . Αντιμετωπίζονται όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης περιέγραψε στον Νίκο Ευαγγελάτο , ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Κι αυτό είναι και άδικο και επικίνδυνο.


Ανάλογες συμπεριφορές έχουν κατά καιρούς επισημανθεί και στον χώρο των ΕΔ. Συμπεριφορές που δεν αντιμετωπίστηκαν όπως έπρεπε από τις ηγεσίες των ΕΔ και της ΕΛΑΣ . Και γι΄ αυτό ο σεβασμός που αναλογεί σ΄ όσους υπηρετούν στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας χάθηκε . Δόθηκαν πάρα πολλά δικαιώματα αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την νοοτροπία ότι όποιος φορά στολή πρέπει να ανέχεται οτιδήποτε.

Γενιές και γενιές πολιτικών “μεγάλωσαν” μ΄ αυτή τη “λογική”. Τη “λογική” που έλεγε “θα σε στείλω στον Έβρο”.

Δεν λέμε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμμερίζεται αυτές τις συμπεριφορές. Όμως έκανε λάθος στον τρόπο που εξέφρασε τις όποιες διαφωνίες της.

Η Πρόεδρος της Βουλής είχε 1000 τρόπους να εκφράσει τη διαφωνία της με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων αλλά επέλεξε τον χειρότερο. Και αυτό επισημαίνουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.


Σήμερα, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, όταν ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που πολιτεύεται η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε:

«Ο καθένας κρίνεται από την δημόσια συμπεριφορά του, όλοι κρινόμαστε δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια ραδιοφωνική εκπομπή ένα δικαστήριο θεσμικών παραγόντων. Χθες είδα στις τηλεοράσεις που πήγε και ζήτησε το λόγο από τον Αστυνομικό επικεφαλής για το ότι κλείσαν οι δρόμοι, συμφωνώ ότι δεν πρέπει κλείνουν τους δρόμους είναι ορθή η εκκίνηση αυτής της ενέργειας αλλά η πρόεδρος της Βουλής δεν τα βάζει με τον τελευταίο τροχό της αμάξης, με τον αστυνομικό διευθυντή που είναι εκεί επικεφαλής των δυνάμεων. 


Παίρνει τηλέφωνο τον Υπουργό, τον Αρχηγό της Αστυνομίας δηλαδή λειτουργεί με ένα ρόλο που προσιδιάζει τον θεσμικό της ρόλο και όχι με έναν τρόπο θυμικό και περισσότερο τηλεοπτικό.  

Επαναλαμβάνω ότι είναι σωστή η αφορμή αλλά ζητάς το λόγο, εξηγήσεις, διευκρινίσεις για αυτό είσαι πρόεδρος της Βουλής και δεν είσαι ένας διαδηλωτής ή ένας απλός βουλευτής. Για αυτό είσαι, για να μπορείς αποτελεσματικά να παρεμβαίνεις και να αποκαθιστάς αρρυθμίες του πολιτεύματος και της δημόσιας ζωής».

onalert.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 8340516040028851245

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Συγχρονη Αστυνομια

item