Ένωση Ρεθύμνου: Επιφυλάξεις για τη δυνατότητα συστέγασης σχολής και αστυνομικής διεύθυνσης


Ένωση Ρεθύμνου: Επιφυλάξεις για τη δυνατότητα συστέγασης σχολής και αστυνομικής διεύθυνσης
Τις επιφυλάξεις τους σχετικά με το εάν είναι εφικτή η συστέγαση του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων και των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού. Σε ανακοίνωσή τους υποδέχονται με ικανοποίηση την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας της σχολής, όμως υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολη η παράλληλη λειτουργία σχολής και αστυνομικών υπηρεσιών και προτείνουν την κατασκευή ενός νέου κτηρίου για την αστυνομική διεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν ότι θα περιμένουν την τεχνική έκθεση, όμως δηλώνουν ότι δεν θα συνηγορήσουν στην υποβάθμιση της λειτουργίας της σχολής υπό το βάρος της συστέγασης της με τις αστυνομικές υπηρεσίες.
Αναλυτικά αναφέρουν:
«1. Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ακούσαμε από τον ίδιο τον Γ.Γ. του Υπουργείου μας, ότι το παράρτημα της Σχολής Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο θα ανοίξει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Προκειμένου επιτευχθεί αυτό, είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις, σε Κρήτη και Αθήνα, από το Δ.Σ. της Ένωσής μας και ιδιαίτερα από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Γιανναδάκη Μανούσο, τον οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια. Περιμένουμε τώρα να υλοποιηθεί η δέσμευση του Γ.Γ., για στελέχωση της σχολής από Αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα.
2. Επικροτούμε την δήλωση του Γ. Γ. με την οποία συμμερίζεται την πρότασή μας, για λειτουργία Τμήματος Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στο Ρέθυμνο, παράλληλα με τη λειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων. Δηλώνουμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
3. Διατηρούμε επιφυλάξεις σχετικά με την πρόταση του Δημάρχου Ρεθύμνου, για μεταστέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου. Πιστεύουμε ότι τα κτήρια που βρίσκονται εντός της σχολής δεν μπορούν να φιλοξενήσουν παράλληλα και τις δυο δομές. Πρέπει εξ αρχής να κατασκευαστεί ένα νέο κτήριο (Αστυνομικό Μέγαρο), με τις κατάλληλες υποδομές. Παρ’ όλ’ αυτά, θα περιμένουμε την έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας (Διεύθυνση Τεχνικών ΕΛ.ΑΣ.) στην οποία θα αποτυπώνεται με σαφήνεια εάν μπορεί αυτή η πρόταση να υλοποιηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα συνηγορήσουμε στη Μεταστέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, εις βάρος της ορθής λειτουργίας της Σχολής και της ποιότητας εκπαίδευσης των δοκίμων».
goodnet.gr

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 2110444042185796742

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΣυγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item