Υπηρεσία Ασύλου: Κλειστή μέχρι νεωτέρας - Μέσω skype οι αιτήσεις

Υπηρεσία Ασύλου: Κλειστή μέχρι νεοτέρας- Μέσω skype οι αιτήσεις - Media
Σοβαρές παρενέργειες στη λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου προκαλεί η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.
Τριάντα πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που, από τον περασμένο Ιανουάριο, είχαν διατεθεί στην Υπηρεσία Ασύλου αποχώρησαν την Πέμπτη, προκειμένου να επιστρέψουν στους δήμους όπου υπηρετούσαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», τη Δευτέρα, η Υπηρεσία Ασύλου ανακοίνωσε ότι στο εξής θα καταγράφει μόνο όσα αιτήματα ασύλου υποβάλλονται ηλεκτρονικά (μέσω Skype), καθώς, λόγω έλλειψης προσωπικού, αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των αιτημάτων.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι πόρτες της θα παραμείνουν στο εξής κλειστές για όσους πρόσφυγες ή μετανάστες θελήσουν να υποβάλουν, εκεί, αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου.
Καθησυχαστικοί, πάντως, εμφανίζονται αξιωματούχοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που έχουν την ευθύνη λειτουργίας της Υπηρεσίας, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η δυσλειτουργία θα αποκατασταθεί το αργότερο μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς έχει δοθεί εντολή να ολοκληρωθούν κατά προτεραιότητα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επιστροφή στην Υπηρεσία Ασύλου όσων δημοτικών αστυνομικών δεν απορροφηθούν από τη Δημοτική Αστυνομία ή την ΕΛ.ΑΣ.

Στην Υπηρεσία Ασύλου απασχολούνταν (μέχρι πριν από λίγες ημέρες) 200 άτομα, παρότι, όπως έχει κατά καιρούς δηλώσει η επικεφαλής της Υπηρεσίας Μαρία Σταυροπούλου, για την αποτελεσματική λειτουργία του μηχανισμού Ασύλου απαιτείται ο υπερδιπλασιασμός των υπαλλήλων της Υπηρεσίας. Πάντως, αρμόδιοι αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι θα συνεχίσουν να καταγράφονται και να εξετάζονται όσα αιτήματα υποβάλλονται μέσω Διαδικτύου (Skype). Ο αριθμός τους αντιστοιχεί περίπου στο 50% του συνόλου των αιτημάτων που μέχρι πρότινος διεκπεραίωνε σε ημερήσια βάση η Υπηρεσία Ασύλου.

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7259507008954653757

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΣυγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item