Συνάντηση ΕΝ.ΑΞΙ.Α. με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο κύριο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη


Την 16-12-2015 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση της Ένωσής μας με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο κύριο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη , προκειμένου συζητηθούν τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις διοικήσεις Αξιωματικών , το αστυνομικό προσωπικό και τις Υπηρεσίες του Νομού.
   Στο πλαίσιο της συζήτησης αναφερθήκαμε στα θέματα της αναδιάρθρωσης Αστυνομικών Υπηρεσιών, της ελλειπούς στελέχωσης Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας , της ανεπαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής, ιδίως στον τομέα των οχημάτων και της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού , που καταπονείτε πολλές φορές σε αλλότρια καθήκοντα.
   Από την ‘Ενωσή μας προτάθηκε η άμεση συγχώνευση Α.Τ. και Τ.Α. (όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν και πληρούνται οι προϋποθέσεις συγχώνευσης) με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και στελεχωμένα επαρκώς , με ορθολογική κατανομή του προσωπικού , τμημάτων επιχειρησιακά ευέλικτων, προσανατολισμένα στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας και απαλλαγμένων από πλήθος περιττών γραφειοκρατικών διαδικασιών και εργασιών που δε συνάδουν στην αποστολή μας , όπως επιδόσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ,πολεοδομικά και πλείστα άλλα.
   Επίσης τονίστηκε ιδιαίτερα η κατασπατάληση ανθρώπινου δυναμικού σε μέτρα τάξης (πορείες, αθλητικές εκδηλώσεις κ.τ.λ.) με την ανορθολογική διαχείριση αυτού σε πολλές περιπτώσεις και με αποκλειστική ευθύνη των διοικούντων που διατάσουν αυτά.
   Με αυτό τον τρόπο, κατά την άποψή μας, θα καταστούν οι Υπηρεσίες αυτές λειτουργικές και αποτελεσματικές, στην υπηρεσία του πολίτη , ο οποίος πολλές φορές ενδεχομένως σήμερα δεν εξυπηρετείτε πλήρως, λόγω της προαναφερόμενης επικρατούσας κατάστασης, αλλά και θα συμβάλει στην αλλαγή των στερεοτύπων του αστυνομικού προσωπικού, πως τα Α.Τ. και Τ.Α. αποτελούν τη «λάντζα» της Αστυνομίας , με αποτέλεσμα να μην επιθυμούν να υπηρετούν σε αυτές τις Υπηρεσίες.  
   Από την πλευρά του ο κύριος Υποστράτηγος υπογράμμισε ότι, κατανοεί τις θέσεις της Ένωσής μας και πράττει ότι είναι δυνατόν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και των δυσχερών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν , προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, βελτίωσης των συνθηκών εργασίας του και αποκατάστασης των βλαβών της υλικοτεχνικής υποδομής.
   Ως προς τα θέματα της αναδιάρθρωσης δήλωσε ότι οι προτάσεις της Γ.Α.Δ.Α. ,στοχεύουν στην επίλυση των προαναφερομένων προβλημάτων και ήδη έχουν υποβληθεί αρμοδίως και ιεραρχικώς, ευρισκόμενες στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και εφαρμογής αυτών.
   Τέλος τόνισε ότι εντός των προσεχών ημερών θα δοθεί προς χρήση το νέο σύστημα ενδοεπικοινωνίας (TETRA) για τις Υπηρεσίες της Αττικής , το οποίο θα επιλύσει τα προβλήματα που προέκυψαν από το προηγούμενο σύστημα.
   Κλείνοντας την ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε με τον κύριο Γενικό, τονίσαμε ιδιαιτέρως ότι θα μας βρει αρωγούς και συμπαραστάτες στις προσπάθειες του, που θα έχουν ως στόχο μία Αστυνομία σύγχρονη και αποτελεσματική, προσανατολισμένη στην πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος, κοντά στον πολίτη και στα προβλήματά του , με επίκεντρο τον σκληρά εργαζόμενο αστυνομικό και την επίλυση των μεγάλων υπηρεσιακών και προσωπικών προβλημάτων, που πολλές φορές δυσχεραίνουν το έργο του και την κοινωνική του ζωή , με αποτέλεσμα αυτό να έχει συνέπειες και στο παραγόμενο αστυνομικό έργο.     

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1803432614150384107

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item