Ένωση Θεσσαλονίκης: Έγγραφο στους Υπουργούς Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης για τα απλήρωτα νυχτερινά


http://www.creteplus.gr/assets/pages/28f07-newego_large_t_1101_53853834.jpgΘεσσαλονίκη, 21 Δεκεμβρίου 2015
Αριθ. Πρωτ.: 146/2015

1)    Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
      κ. Γιώργο Χουλιαράκη
2)    Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
      κ. Νικόλαο Τόσκα
3)    Υπεύθυνο Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ
      κ. Νικόλαο Παυλίδη   Αξιότιμοι κύριοι,
   Σύγχυση έχει προκαλέσει στο αστυνομικό προσωπικό η απόφαση της Ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να μην υπογράψει μέχρι σήμερα, την ΚΥΑ για την καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών ωρών του αστυνομικού προσωπικού, μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2015, με τη μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2015.
   Οι πλεονάζουσες ώρες νυχτερινής εργασίας είναι ένα πρόβλημα που κάθε χρόνο αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία. Στον κρατικό προϋπολογισμό κάθε έτους υπολογίζονται και πιστώνονται στον συγκεκριμένο κωδικό λιγότερες ώρες νυχτερινής εργασίας για το προσωπικό της Ελληνική Αστυνομίας σε σχέση με αυτές που εισηγείται το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ως αποτέλεσμα, τους τελευταίους μήνες της χρονιάς να αναζητούνται τρόποι για να πληρωθούν οι Αστυνομικοί τις ώρες νυχτερινής εργασίας που προσέφεραν.
   Αν και κύκλοι του αρμόδιου Υπουργείου ισχυρίζονται ότι το διαθέσιμο χρηματικό ποσό ήταν γνωστό και οι Αστυνομικές Υπηρεσίες όφειλαν να κάνουν ορθή κατανομή η οποία θα επαρκούσε για τους εργαζόμενους, η αλήθεια απέχει πολύ από αυτήν την προσέγγιση του ζητήματος.
   Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί κάτω από αστάθμητους παράγοντες και οι ώρες απασχόλησης του προσωπικού δεν είναι προκαθορισμένες. Οι Αστυνομικοί αναγκάζονται πολύ συχνά να δουλέψουν περισσότερο από το προβλεπόμενο γιατί τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν καθημερινά δεν είναι χρονικά προδιαγεγραμμένα.
   Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα τελευταία έκτακτα περιστατικά με το προσφυγικό ζήτημα όπου αστυνομικές δυνάμεις από όλη την επικράτεια συγκεντρώθηκαν σε Ειδομένη και Μυτιλήνη, και δούλευαν επί 24ωρου βάσεως. Μπορούν αυτά τα περιστατικά να προβλεφθούν και να οριστούν οι ώρες εργασίας; Ή θα πρέπει να αποδεσμεύονται οι δυνάμεις γιατί οι συνάδελφοι εργάστηκαν περισσότερες από τις προβλεπόμενες ώρες; Τέτοια περιστατικά υπάρχουν πολλά κάθε χρόνο. Στην Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει προκαθορισμός των ωρών εργασίας γιατί η φύση του επαγγέλματος είναι τέτοια που δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.
   Η πληρωμή της νυχτερινής εργασίας είναι κατοχυρωμένο δικαίωμά μας και η παροχή της σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται αμισθί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες!
   Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να υπογραφεί άμεσα η ΚΥΑ που αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων ωρών εργασίας. Σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργείται προηγούμενο για απλήρωτη εργασία στον δημόσιο τομέα. Γεγονός που ιστορικά δεν έχει επαναληφθεί και αντίκειται στο Σύνταγμα και τη λειτουργία ενός δημοκρατικού και ευνομούμενου κράτους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
6976518061                                                             6932649076

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 4212039168743882763

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΣυγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item