Παράτυπες προφορικές διαταγές από τη Διοίκηση της ΔΑΕΑ!

http://www.alexandreia-gidas.gr/wp-content/uploads/2013/12/mat1.jpg 

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στην Ένωση από μέλη μας, την Παρασκευή 18-12-2015 συντελέστηκε άλλη μια καταστρατήγηση του Εργασιακού Προεδρικού Διατάγματος από τη Διοίκηση της ΔΑΕΑ, για την ΥΑΤ. 
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες με προφορική διαταγή της εν λόγω Διοίκησης για μια πορεία 400 περίπου ατόμων στο κέντρο της Αθήνας, την παγκόσμια ημέρα του μετανάστη, διμοιρίες που ήταν στη διάταξη υπηρεσίας να εκτελέσουν υπηρεσία 22:00-06:00 διατάχθηκαν να βρίσκονται στην έδρα της ΥΑΤ στις 19:00 το απόγευμα, δηλαδή 3 ώρες πριν το προβλεπόμενο ωράριο χωρίς να υπάρχει έγγραφη διαταγή από την ΓΑΔΑ ή το Αρχηγείο.

 Γεννώνται ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα αυτής της απόφασης. Πώς άραγε η Διοίκηση δικαιολογεί αυτή την απόφαση;
Ο κάθε ανώτατος ή ανώτερος Αξιωματικός μιας υπηρεσίας είναι άραγε ανεξέλεγκτος να ενεργεί χωρίς διαταγές και σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα; Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία συμφωνούν σε μια περίοδο εορτών να ταλαιπωρείται χωρίς λόγο το προσωπικό της αστυνομίας;
 Από πού άραγε προβλέπονται αυτές οι προφορικές εντολές; Είναι κατανοητό από την μεριά μας και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι σε ιδιαίτερες και κρίσιμες στιγμές ο εργαζόμενος αστυνομικός θα υπερβάλλει εαυτόν για να βγει εις πέρας επιτυχώς μια αστυνομική επιχείρηση.

 Είναι όμως και προφανές ότι ορισμένοι που έχουν την ευθύνη διοίκησης αστυνομικών υπηρεσιών δεν μπορούν να τα βγάλουν εις πέρας, θεωρώντας τις υπηρεσίες τσιφλίκια τους. 
Άλλοι πάλι νομίζουν ότι είναι ανώτεροι του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να καταργούν τα Διατάγματά του! Επειδή οι συγκεκριμένοι, σήμερα είναι στο πόστο τους, αλλά αύριο μπορεί να μην είναι, το μόνο που θα απομείνει πίσω είναι το φιλότιμο των αστυνομικών το οποίο έχει ήδη εξαντληθεί. 

 Ζητάμε λοιπόν από τη Φυσική Ηγεσία να ερευνήσει και να λάβει σοβαρά τις καταγγελίες της Ένωσής μας και να αποδώσει πειθαρχικές ευθύνες όπως αποδίδει άλλωστε στο χαμηλόβαθμο αστυνομικό προσωπικό.

 Σε αντίθετη περίπτωση θα αναλάβουμε δράσεις που θα έχουν σαν στόχο να γίνει σαφές στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία ότι πρέπει να προέχει στον εργαζόμενο Αστυνομικό το αίσθημα δικαίου έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού της Αστυνομίας.
Για το Δ.Σ.
- Ο -
Αντιπρόεδρος
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος
- Ο -
Γεν. Γραμματέας  ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

easya

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 6362569864440122679

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item