Eνωση Ρεθύμνου : Ενίσχυση ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

ΠΡΟΣ
  1. Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης / Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
  2. Α.Ε.Α. – Γραφείο κ. Αρχηγού (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
  3. Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
  4. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
  1. Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου
  2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
  3. Αστυνομικές Υπηρεσίες Ν. Ρεθύμνου
  4. Υπουργό Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ξανθό Ανδρέα
  5. Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Κεφαλογιάννη Ιωάννη
  6. Μ.Μ.Ε.
ΘΕΜΑ: Ενίσχυση ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
ΣΧΕΤ.: α) Υπ’ αριθμ. 6001/7/5639/1-μη’ από 28/11/2015 Διαταγή Α.Ε.Α. Δ/νση Αστυνομικού       Προσωπικού
           β) Υπ’ αριθμ. 8741/15/2187595 από 29/11/2015 διαταγή Γ.Α.Δ. Κρήτης
            γ) Το από 10/04/2015 δελτίο τύπου της Ένωσής μας.
κ. Υπουργέ.
Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι για πολλοστή φορά να φωνάξουμε τα αυτονόητα και να καταγγείλουμε τις απαράδεκτες τακτικές που εφαρμόζονται, από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, σε βάρος των συναδέλφων μας και για τις οποίες έχουμε τοποθετηθεί δημόσια και κατά το παρελθόν σύμφωνα με το (γ) σχετικό δελτίο τύπου μας.
Σύμφωνα με την (α) σχετική διαταγή Α.Ε.Α., η οποία εκδόθηκε την 28/11/2015, διατάσσονται συνολικά 31 συνάδελφοι από όλη την χώρα για να ενισχύσουν της Δ/νσεις Αστυνομίας Λέσβου, Σάμου, Χίου και Β’ Δωδεκανήσου, για χρονικό διάστημα δυο μηνών. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι η διαταγή εκδόθηκε την 28/11/2015, διαβιβάστηκε στις Υπηρεσίες που υπηρετούν οι προς απόσπαση συνάδελφοί μας το απόγευμα της 29/11/2015 και διατάσει να βρίσκονται στις παραπάνω αντίστοιχες Αστυνομικές Υπηρεσίες την 30/11/2015, δηλαδή λιγότερο από 24 ώρες μετά.
     Μας προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό η κοινοποίηση της σχετικής διαταγής στους ενδιαφερόμενους λίγες μόνο ώρες νωρίτερα, διότι :
  1. Δεν αφορά έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες καθόσον το συγκεκριμένο πρόβλημα υφίσταται στις παραπάνω περιοχές αρκετούς μήνες τώρα και
  2. Το έγγραφο της Δ/νσης Προστασίας Συνόρων, με το οποίο ουσιαστικά αιτείται την ενίσχυση των ανωτέρω Διευθύνσεων Αστυνομίας, έχει εκδοθεί την 17/11/2015, δηλαδή έντεκα (11) ημέρες νωρίτερα.
   κ. Υπουργέ.
Ζητάμε να εφαρμόζεται η προβλεπόμενη νομοθεσία και να τηρούνται οι προθεσμίες που προβλέπονται, διότι εν έτει 2015, σε ένα πολιτισμένο κράτος όπως το δικό μας, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι και οι Αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι υπάλληλοι, που έχουν δικαιώματα τα οποία οφείλετε να σέβεστε.
   κ. Γενικέ.
Με την παραπάνω (β) σχετική διαταγή σας, η οποία εκδόθηκε το απόγευμα της 29/11/2015, ζητήσατε την έγκαιρη χορήγηση Φ.Π. σε συνολικά τρεις αστυνομικούς υπηρεσιών ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης οι οποίοι αποσπώνται, χωρίς τη θέλησή τους, για δυο μήνες στο Α.Τ. Λέρου και στην Δ.Α. Λέσβου και οι αποσπάσεις ξεκινούν την 30/11/2015.
Η Ένωσή μας, πληροφορήθηκε έγκαιρα την παραπάνω ενέργειά σας και σας ενημέρωσε ότι ο Αστυνομικός της Δ.Α. Ρεθύμνου, ο οποίος διατάσσεται να μετακινηθεί, είναι έγγαμος, πατέρας ανήλικου τέκνου ηλικίας μόλις δυο ετών, η σύζυγός του είναι έγκυος στον δεύτερο μήνα κυήσεως και αντιμετωπίσει σοβαρές επιπλοκές με την εγκυμοσύνη της.
   Θεωρούμε απαράδεκτη την μετακίνηση του συγκεκριμένου αστυνομικού, η οποία διατάχθηκε μόλις μερικές ώρες πριν και ζητάμε την άμεση ακύρωσή της. Επίσης ο ανθρώπινος παράγοντας καθώς και τα αντικειμενικά κριτήρια που προβλέπονται σύμφωνα με τον κανονισμό και ως εκ τούτου επιβάλλονται, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για όλες τις μετακινήσεις και όχι κατ’ επιλογή.-

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 7157404848297771137

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item