Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τι ισχύει για τους Αστυνομικούς. Tου Βασίλη Φώτη.

                                                                                                    Αθήνα 16/11/2017

Συνάδελφοι   η Π.Α.Σ.Α. από την 11/1/2017   είχε επισημάνει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ελεύθερη μετακίνηση των αστυνομικών στα Μ.Μ.Μ.  σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται με την ισχύουσα νομοθεσία.
Όμως παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την ΠΟΑΣΥ και από την Ένωση Αθηνών η κυβέρνηση δεν θέλει η δεν μπορεί να τροποποιήσει την υπάρχουσα νομοθεσία περί «μη μισθολογικών παροχών» και να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό του Σώματος ώστε να συνεχιστεί η ελεύθερη μετακίνηση των αστυνομικών στα Μ.Μ.Μ.

Έτσι ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του ΑΣΣΚ  και θα ολοκληρωθεί  την  20 Δεκεμβρίου 2017 στο δίκτυο του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου οι  επιβάτες, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδό τους από τους σταθμούς, θα συναντούν κλειστές πύλες.

Για το προσωπικό τώρα των Σωμάτων Ασφαλείας, παρά τις αλλεπάλληλες  συσκέψεις  που έχουν γίνει από τους αρμόδιους φορείς δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα οριστική λύση. Έτσι έως ότου παρθεί τελική απόφαση οι συνάδελφοι  θα συνεχίσουν να  μετακινούνται μέσω ειδικών εισόδων-εξόδων, που θα δημιουργηθούν για τους κατόχους  των ετησίων, εξαμηνιαίων και τριμηνιαίων καρτών, αλλά και όσων άλλων δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση όπως οι άνεργοι, τα ΑμΕΑ, παιδιά μέχρι 6 ετών,στρατιώτες όλων των σωμάτων, που υπηρετούν τη θητεία τους με επίδειξη των απαιτουμένων εγγράφων.
Η συγκεκριμένη προσωρινή λύση θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους συναδέλφους που θα αναγκαστούν εν ώρα υπηρεσίας να χρησιμοποιήσουν τα Μ.Μ.Μ. με ότι αυτό συνεπάγεται  για την προστασία της υπηρεσίας που θα εκτελέσουν  η για την προσωπική τους ασφάλεια τους.
Για αυτό τον λόγο η πολιτική μας ηγεσία πρέπει να βρει άμεσα οριστική λύση γιατί από την παρελθόν έχουμε διδαχθεί ότι ουδέν μονιμότερον του προσωρινού . ΦΩΤΗΣ Βασίλειος  Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
ΔΑΕ/ΥΜΕΤ


 


Δείτε ποιοι δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση

Δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένου του Αεροδρομίου
Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών μπορούν να κινούνται δωρεάν σε Λεωφορεία (και για γραμμές express Αεροδρομίου), Τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό (και για μετακίνηση προς και από το Αεροδρόμιο), και στον Προαστιακό (στο τμήμα Πειραιάς – Μαγούλα – Αεροδρόμιο), με επίδειξη των δελτίων που αποδεικνύουν την ιδιότητά τους:
 • Οι άνεργοι με όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ  (δεν ισχύει στον Προαστιακό). Έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι άνεργοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανέργου ή πρόσφατης (εντός μηνός) βεβαίωσης, αμφοτέρων εκδοθέντων από τον ΟΑΕΔ, καθώς και ένα αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο ασθενείας).
 • Παιδιά μέχρι 6 ετών (ΦΕΚ 792/81, ΦΕΚ 380/83).
 • Οπλίτες θητείας όλων των σωμάτων, (στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες που υπηρετούν τη θητεία τους) συμπεριλαμβανομένων και των οπλιτών θητείας με βαθμό δόκιμου έφεδρου αξιωματικού, με επίδειξη στρατιωτικής ταυτότητας.
 • Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, στα οποία χορηγούνται από τον ΟΑΣΑ, ειδικά ετήσια κουπόνια Ελεύθερης Μετακίνησης. Όταν τα συγκεκριμένα άτομα δικαιούνται συνοδό, τότε αντίστοιχη κάρτα πρέπει να φέρει και ο συνοδός. Διευκρινίζεται ότι ο συνοδός δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα μόνος του παρά μόνο όταν συνοδεύει τον κάτοχο της κύριας κάρτας. Δεν ισχύει για Α.μ.Ε.Α. που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Αττικής.
 • Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, με την επίδειξη της βουλευτικής ταυτότητας (Άρθρο 63 παρ.2, Συντ. άρθ. 75)


Δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης ΠΛΗΝ Αεροδρομίου
Οι παρακάτω κατηγορίες επιβατών μπορούν να κινούνται δωρεάν σε Λεωφορεία (εκτός Λεωφορείων express προς Αεροδρόμιο), Τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό (εκτός διαδρομών προς και από το Αεροδρόμιο), και στον Προαστιακό (στην αστική ζώνη Πειραιάς – Μαγούλα – Κορωπί), με επίδειξη των δελτίων που αποδεικνύουν την ιδιότητά τους:
 • Αστυνομικοί και μέλη της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ειδικοί Φρουροί και Συνοριακοί Φύλακες, καθώς και το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
 • Πυροσβέστες (μόνιμοι και πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης) και μέλη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
 • Ένστολο προσωπικό και δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
 • Οι Ανάπηροι Πολέμου, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης Ν.1370/1944, οι Ανάπηροι Ειρηνικής Περιόδου, οι Ανάπηροι Αμάχου Πληθυσμού Ν.812/1943 και Ν.1863/1989, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Αντιδικτατορικού Αγώνα Ν.1543/1985, οι Ανάπηροι Αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ν.1863/1989, καθώς και οι συνοδοί όλων των παραπάνω κατηγοριών σε όποιες περιπτώσεις προβλέπεται.
 • Συνταξιούχοι αστυνομικοί στην ταυτότητα των οποίων υπάρχει σημείωση (κόκκινου χρώματος) περί υπαγωγής στους στις διατάξεις του Ν. 1575/50.
Δεν δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση:
 • Μόνιμοι στρατιωτικοί όλων των βαθμίδων (Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες).
 • Εθελοντές Πυροσβέστες με Ειδική Κάρτα Εθελοντή Πυροσβέστη.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 3539032275398777190

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΣυγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item