Το Yπόμνημα των Ενώσεων Αττικής που κατατέθηκε χθες στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη & τον τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ


Η Π.Α.Σ.Α συμμετείχε δυναμικά  στην χθεσινή  συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι Ενώσεις  Αθηνών – Βορειοανατολικής – Δυτικής – Πειραιά, για να διαμαρτυρηθούμε για την αδιαφορία της Πολιτείας όσον αφορά την ασφάλεια των συναδέλφων μας, ζητώντας ταυτόχρονα από την φυσική μας ηγεσία την απόσυρση της διμοιρίας από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τον επανασχεδιασμό της φρούρησης όλων των σταθερών στόχων .



Δείτε την ανακοίνωση των ενώσεων μετά το τέλος της συγκέντρωσης.

Βροντερό παρών έδωσαν την 09/11/2017 στο Γουδί οι συνάδελφοι, στο κάλεσμα των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών – Βορειοανατολικής – Δυτικής – Πειραιά, με κεντρικό σύνθημα «Ο Αστυνομικός στο απόσπασμα». Μια συγκέντρωση που διοργανώθηκε με σκοπό να αναδείξει την αδιαφορία της Πολιτείας όσον αφορά την ασφάλεια των αστυνομικών. Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατίας και εν συνεχεία αντιπροσωπεία των ανωτέρω Ενώσεων μαζί με συναδέλφους που υπηρετούν στην Υ.Α.Τ. και δέχθηκαν την δολοφονική επίθεση, συναντήθηκαν με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στον οποίο παραδόθηκε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας και εκφράστηκε η αγωνία των συναδέλφων. Τέθηκαν κυρίως τα εξής θέματα: Απόσυρση της διμοιρίας από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και επανεξέταση όλων των σταθερών στόχων για όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες που φρουρούν σημεία. Αναμένεται συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και λεπτομερής ανακοίνωση των Ενώσεων Αθηνών , Βορειοανατολικής, Δυτικής, Πειραιά, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω.


Δείτε το Yπόμνημα που κατατέθηκε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη & τον τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Οι επαναλαμβανόμενες δολοφονικές επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων και ιδίως των στατικών, επανέφερε με δραματικό τρόπο το θέμα της στοιχειώδους ασφάλειας των συναδέλφων που καλούνται να εκτελέσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, προεξαρχουσών φυσικά των διμοιριών της Δ.Α.Ε.Α. Ο τρόπος και η διοικητική εμμονή με την οποία εκτίθενται οι συνάδελφοι εκφεύγει κατά πολύ της νόμιμης «επαγγελματικής», αφηρημένης –συγκεκριμένης διακινδύνευσης που οφείλει να αναδέχεται εν έτει 2017 ο εργαζόμενος αστυνομικός. Σε καμία σύγχρονη χώρα δεν χρησιμοποιούνται οι αστυνομικές δυνάμεις ως μέσο απορρόφησης όλης της κοινωνικής αναταραχής που διαρκεί επί χρόνια και για την εκτόνωση και «επαναστατική γυμναστική» κάποιων ελαχίστων.
Είχαμε επισημάνει προ πολλού όλη αυτή την απίστευτη κατάσταση που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς και που βάλλει ευθέως κατά της ζωής των πολιτών και των εργαζομένων αστυνομικών. Αναγκασθήκαμε αρχικά να υποβάλλουμε συνεχείς προφορικές αιτιάσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια, επειδή καμία αντίδραση δεν υπήρχε από την οργανωμένη Πολιτεία, υποβάλαμε σχετικές μηνυτήριες αναφορές κατά παντός αρμοδίου-υπευθύνου (Γ 2017/206 από 25-1-2017, Γ 2017/1418 από 5-5-2017) οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο ολιγωρίες σ’ αυτό το μείζον θέμα προστασίας της ανθρώπινης ζωής.
Δεν μπορεί ασήμαντες δυναμικές μειοψηφίες να καθορίζουν «επαναστατικώ τε δικαίω» ποιος θα ζήσει και ποιος όχι και μάλιστα ατιμωρητί στις πλείστες των περιπτώσεων.
Η αντίδρασή μας είναι εύλογη, δίκαια και ενδεικνύει ότι πρέπει επιτέλους να τραβηχτεί μια «κόκκινη γραμμή» αποκλεισμού τέτοιων αναχρονιστικών-ανελεύθερων και σκοταδιστικών δράσεων.
Από εδώ και στο εξής αυτό αναγορεύεται σε «έργο» ζωής για το συνδικαλιστικό κίνημα και για το σκοπό αυτό προγραμματίσθηκε σειρά «δράσεων» ανάδειξης του προβλήματος και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
Απευθύνουμε επίσης έκκληση στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για ολικό επανασχεδιασμό του τρόπου που εκτίθενται οι δυνάμεις της Δ.Α.Ε.Α. και πιστή εφαρμογή του Π.Δ. 141/91 και της Υ.Α. 7001/94 χωρίς παρεκκλίσεις που εκθέτουν την ανθρώπινη ζωή.
Πρέπει επίσης η Δ.Α.Ε.Α. , όπως και η Δ/νση Μεταγωγών, να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό, με μαζική τοποθέτηση νεοεξερχομένων συναδέλφων και βεβαίως πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός άμεσης αντίδρασης και αναζήτησης δραστών τέτοιων ανθρωποκτόνων επιθέσεων.
Η ολιγωρία ή η απραξία σημαίνει αποδοχή αυτών των καταστάσεων και συνενοχή. Γιατί, πρέπει επιτέλους όλα να έχουν κάποιο όριο.

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 1527463287636177889

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item