Ένωση Αθηνών: Η αγανάκτησή μας είναι «ΓΝΗΣΙΑ»

http://www.katechaki.gr/wp-content/uploads/2018/01/easya-1-750x359.jpg 
Κατόπιν του πρόσφατου συμβάντος στο Α.Τ. Ομονοίας, την 16 και 17/1/2018, κατά το οποίο δύο συνάδελφοι «σύρθηκαν» σε μία διαδικασία ταλαιπωρίας άνευ λόγου και αιτίας, επειδή αρνήθηκαν αιτιολογημένα να βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής σε έγγραφο του οποίου το περιεχόμενο ήταν, κατά την κρίση τους, τουλάχιστον «προβληματικό», διαπιστώνουμε ότι:
Καταρχάς, στη χώρα μας, η νοοτροπία του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;», ζει και βασιλεύει, και ως φαίνεται, δημιουργεί και «έννομες» συνέπειες• όπως π.χ. την ταχύτατη κινητοποίηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος αστυνομικών ως εάν ήταν κοινοί εγκληματίες, οι οποίοι ακόμα κι αν έσφαλαν, είχαν και έχουν πλήρη πεποίθηση ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η δε εμπειρία του γνωστού δημοσιογράφου στο Α.Τ. Ομονοίας, ο οποίος περιέγραψε γλαφυρά «τη βρώμα και τη δυσωδία» του Τμήματος, αντί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα συμπαράστασης προς τον αστυνομικό που καλείται καθημερινά να εργάζεται σε απάνθρωπες συνθήκες, χρησιμοποιείται ως μομφή κατά του εργαζόμενου αστυνομικού, διότι δήθεν θα όφειλε, ανάμεσα στα εκατοντάδες καθήκοντά του, να αναλάβει και καθήκοντα καθαριστή, παίρνοντας «ένα φαράσι και μία σκούπα». Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό των προθέσεων ορισμένων…
Ακολούθως, διαπιστώνουμε ότι οι συνάδελφοί μας, όταν βρεθούν στη θέση του ελεγχόμενου, μπορούν να υφίστανται διαδικασίες στα όρια της νομιμότητας ή της μη νομιμότητας, τις οποίες διαδικασίες εάν τις εφάρμοζαν οι ίδιοι ως αστυνομικοί σε βάρος πολιτών, τώρα θα ήταν υπόλογοι για σωρεία παραβάσεων των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Τέλος, διαπιστώνουμε τη «διγλωσσία» της Υπηρεσίας, η οποία ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο αστυνομικός οφείλει να ελέγχει το περιεχόμενο του εγγράφου πριν προβεί σε βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, δε διστάζει να αφήσει ακάλυπτους, να σύρει, να διασύρει και να ταλαιπωρήσει τους συναδέλφους μας που τηρούν κατά γράμμα τον νόμο και τις εσωτερικές διαταγές. Για όσους «καμώνονται» ότι αμφιβάλλουν για το σύννομο ή μη των ενεργειών των δύο συναδέλφων μας του Α.Τ. Ομονοίας, τους παραπέμπουμε ενδεικτικά στο αρ. 11 του Ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας), στο αρ. 24 του Π.Δ. 75/1987, στην υπ’ αρίθμ. 1538/1992 Γνωμοδότηση Νομικού Συμβουλίου του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, στο με αρ. πρωτ. 1010/1/16α από 3/1/2001 έγγραφο Α.Ε.Α./Διεύθυνση Οργάνωσης Νομοθεσίας προς το Συνήγορο του Πολίτη, στην υπ’ αρίθμ. 1690/15/324054 από 19/2/2015 διαταγή Α.Ε.Α./Διεύθυνση Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης/Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού κ.ά.
Η Ένωσή μας στέκεται αλληλέγγυα τόσο στους δύο συναδέλφους, όσο και στο πολύπαθο Α.Τ. Ομονοίας. Θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστεί, χωρίς να μπαίνουμε σε διαγωνισμό ποιος τους εκπροσωπεί καλύτερα ή χειρότερα, αφού θεωρούμε ότι σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα έχει κοινά συμφέροντα, κοινούς αγώνες που μας συνδέουν και, πάνω από όλα, κοινό στόχο την εκπροσώπηση των συναδέλφων και την προστασία τους από κάθε «κατάχρηση εξουσίας»                 

                                                                 Για το Δ.Σ.
                          - Ο -                                                                                  - Ο -
                              Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                  
                     ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                         ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 7016328967871881821

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item