ΠΟΑΣΥ : Η εμπλοκή και ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στα γήπεδα

http://www.thetoc.gr/images/articles/2/article_88925/upl5651865b52817.jpgΑθήνα, 22 Νοεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 800/3/30
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Οι τραυματισμοί των συναδέλφων μας χθες το απόγευμα, πριν καν ξεκινήσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου «Απόστολος Νικολαϊδης», τα όσα προηγήθηκαν και κυρίως τα όσα επακολούθησαν, μόνο θλίψη και οργή προκαλούν σε όσους ακόμα έχουν απομείνει να προβληματίζονται για το παρόν και το μέλλον του «πρωταθλήματος», αλλά και για την εμπλοκή και το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας σε αυτήν την υπόθεση. Μια υπόθεση που θα διεκδικούσε τα χαρακτηριστικά της φαρσοκωμωδίας αν δεν υπήρχαν τραυματισμοί και κυρίως ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να θρηνήσουμε θύματα εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.
Για άλλη μια φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές με την πολιτεία να επιβεβαιώνει ότι διαχρονικά και ανεξαρτήτως κομματικού χρωματισμού των κυβερνώντων,
  • τα γήπεδα εξακολουθούν να είναι «αρένες»,
  • οι αρμόδιοι παράγοντες και οι εν γένει εμπλεκόμενοι στο χώρο του ποδοσφαίρου, «προστάτες» ενός ασύλληπτα ατιμώρητου εγκληματικού φαινομένου,
  • η Ελληνική Αστυνομία, η δημόσια εκείνη κρατική υπηρεσία επιβολής του νόμου και της τάξης, έρμαιο ποικιλώνυμων συμφερόντων και τέλος
  • ο συνάδελφος, το μονίμως θύμα όλης αυτής της απαράδεκτης και τραγικά επαναλαμβανόμενης ιστορίας να παρακολουθεί –έως– πότε να εκτυλίσσεται ένα άθλιο παιγνίδι στις πλάτες του, του ιδίου και της οικογενείας του, του θεσμού που πασχίζει να υπηρετήσει τίμια και αψεγάδιαστα.
Δυστυχώς, πιστέψαμε ότι επί νέας διακυβέρνησης, η εκπεφρασμένη βούληση της νέας αθλητικής ηγεσίας για ριζική παρέμβαση και αντιμετώπιση της καφρίλας των γηπέδων, θα είχε φέρει έστω κάποια θετικά αποτελέσματα εις τρόπον ώστε γεγονότα σαν και τα χθεσινά να ήταν οριστικά παρελθόν. Αποδεικνύεται ωστόσο ότι με μεγαλόστομες διακηρύξεις και σχέδια επί χάρτου δεν αντιμετωπίζεται η βία των γηπέδων.
Απαιτούνται δραστικά μέτρα στο πλαίσιο μιας σοβαρής στρατηγικής για την οποία όσοι κληθούν να εφαρμόσουν, θα φέρουν και ακέραια την ευθύνη όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει δεχθεί αυτήν την πρόκληση, προτείνοντας στο αρμόδιο υπουργείο αμφίπλευρη συνεργασία αφενός διεκδικώντας ουσιαστική εκπροσώπησή του στη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας αφετέρου δε συμβάλλοντας στην πρόληψη του φαινομένου στο πρωτογενές επίπεδο της διαμόρφωσης της αθλητικής συνείδησης, απαλλαγμένης από την κατάρα της εμπορευματοποίησης και θυματοποίησης της αθλητικής ιδέας στη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Καλούμε την Πολιτεία να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες της με την ελπίδα ότι δεν θα υποκύψει στα μεγάλα συμφέροντα που δυναστεύουν το χώρο, θέτοντας πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια τάξη στη χώρα μας.
Η Ομοσπονδία μας, τις προσεχείς ημέρες κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας θα ασχοληθεί ενδελεχέστερα με το χρονίζον αυτό ζήτημα, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τις επόμενες ενέργειές της και την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να θωρακιστεί ο συνάδελφος αστυνομικός που κάθε Σαββατοκύριακο δυστυχώς γίνεται «σάκος του μποξ» στα γήπεδα.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. 
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2847279983475097723

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item