Στις 1 τα ξημερώματα ανακοινώθηκε σε 150 συναδέλφους ότι θα εργαστούν 5 το πρωί.Θα λογοδοτήσει κανείς γιαυτό κ.Υπουργέ;

http://pitsirikos.net/wp-content/uploads/2012/04/%CE%9C%CE%91%CE%A4-440x247.jpg
 
Στις 1 τα ξημερώματα συνάδελφοι 8 διμοιριών της Δ.Α.Ε.Θ.(ΥΑΤ-ΥΜΕΤ), δηλαδή 150 περίπου Αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι αλλάζει η υπηρεσία τους και θα εργαστούν όλοι στις 5 το πρωί.

Στις 10 το πρωί άλλοι 70 Αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι θα εργαστούν αντί για νύχτα 13.00 και 15.00 ενώ οι νυχτερινές διμοιρίες που σχόλασαν 07.00 ενημερώθηκαν επίσης 10.00 ότι θα εργαστούν παρανόμως και πάλι νύχτα.
Σημειωτέον για όλες αυτές τις αλλαγές κλήθηκαν 12 την νύχτα 4 γραμματείς από ΥΑΤ και ΥΜΕΤ για να ενημερώσουν το προσωπικό.
Οι συνάδελφοι από τις 5 το πρωί αποδεσμεύτηκαν στις 4 το απόγευμα, εκτελώντας 11 ώρες υπηρεσίας, ενώ  μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν ανακοινωθεί οι υπηρεσίες για την επόμενη.
Κάποιοι νομίζουν ότι δεν έχουν να κάνουν με ανθρώπους που έχουν οικογένειες και υποχρεώσεις αλλά με "ρομποτάκια". Στον βωμό της εξέλιξης τους θυσιάζουν τα πάντα, αδιαφορώντας πλήρως για το προσωπικό που διοικούν.Καταστρατηγούν όλα τα Προεδρικά Διατάγματα και "βιάζουν" την καθημερινότητα,την προσωπική και υπηρεσιακή  ζωή των Αστυνομικών.
Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε την ευκολία με την οποία προέβησαν στην χθεσινή αυθαιρεσία και στις αυθαιρεσίες στις οποίες επιδίδονται επί καθημερινής βάσης κατά του Αστυνομικού προσωπικού της πόλης μας.
Κ.Υπουργέ στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, είπατε πως είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουν οι Αστυνομικοί τι δουλεύουν και θα πρέπει επιτέλους να μπει μία τάξη, να εφαρμοστεί το εβδομαδιαίο ωράριο των υπηρεσιών και να πάψει επιτέλους με το παραμικρό η πρόφαση των έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών. Επίσης, χθες σε τηλεοπτική σας παρέμβαση μιλήσατε πολύ ορθά, για Δημοκρατικά δικαιώματα.Αναρωτιόμαστε αν το ίδιο ισχύει και για τον Έλληνα Αστυνομικό.
Σας ενημερώνουμε, ότι  καθημερινά σε πολλές Διευθύνσεις της πόλης μας, Διοικητές καταστρατηγούν επανειλημμένα τα δικαιώματα του Αστυνομικού, προφασιζόμενοι χίλιους δυο λόγους, γνωρίζοντας βέβαια ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους ελέγξει ποτέ και κανένας για τις παρανομίες αυτές.
Είμαστε στην διάθεσή σας, να σας δώσουμε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα παραπάνω.
Απαιτούμε τον πειθαρχικό έλεγχο όλων των προϊσταμένων μας που παραβιάζουν τα δικαιώματα μας.
Απαιτούμε νομοθετική ρύθμιση που επιτέλους θα αναζητά πέρα από τον πειθαρχικό έλεγχο και τις ποινικές ευθύνες αυτών που καταπατούν τα δικαιώματα των Ελλήνων Αστυνομικών.
Απαιτούμε τον ακριβή ορισμό της έννοιας "έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες".Μία φράση η οποία χρησιμοποιείται κατά κόρον από την Φυσική μας Ηγεσία για να καλύψει τις αυθαιρεσίες και παρατυπίες της κατά του Αστυνομικού προσωπικού.
Ο μόνος δρόμος πλέον είναι η Δικαστική οδός.
Χορτάσαμε από ευχολόγια και  υποσχέσεις των διοικούντων.
Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης
 

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 3821061035095593090

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Συγχρονη Αστυνομια

item