Σωματική και Ψυχική Υγεία Αστυνομικών – Προβλήματα, συνέργειες και αντιμετώπιση

http://www.kiath.gr/images/Hmerida/DSC01674.JPG

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (10-02-2016),η πολυθεματική Ημερίδα του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, με θέμα «Σωματική και Ψυχική Υγεία Αστυνομικών: Προβλήματα, συνέργειες και αντιμετώπιση».
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και την παρακολούθησαν πλήθος αστυνομικών και πολιτών από διάφορες υπηρεσίες που εμπλέκονται με το αντικείμενο της ημερίδας.
Συμμετείχαν με εισηγήσεις ο Διευθυντής του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, Ταξίαρχος (ΥΓ) Αθανάσιος Μπαδέκας, εξειδικευμένοι γιατροί της Ελληνικής Αστυνομίας και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και του Στρατού, καθώς και αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Ασφάλειας και Τροχαίας Αττικής.
Ο Διευθυντής του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, Ταξίαρχος (ΥΓ) Αθανάσιος Μπαδέκας στην εισήγηση του ανέλυσε διεξοδικά τις προτεραιότητες του Ιατρείου αλλά και τις νέες δομές όπως το Ιατρείο υποδοχής ασθενών και την ιστοσελίδα του Ιατρείου που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τα μέλη των οικογενειών τους.
Στόχος της Ημερίδας, που παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον, ήταν η ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού, από εξειδικευμένους γιατρούς και επιστήμονες, σε ζητήματα εργασιακής καθημερινότητας, όπως είναι το εργασιακό στρες, μεταδοτικά – λοιμώδη νοσήματα και πρόληψη και καταστολή τροχαίων ατυχημάτων.
Πιο αναλυτικά οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:
Πολεμικό τραύμα σε καιρό ειρήνης.
Η ψυχολογική επιβάρυνση του αστυνομικού προσωπικού.
Τροχαία ατυχήματα- τραυματισμοί.
Λοιμώδη και μεταδοτικά νοσήματα.
Παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης, ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας Παναγιώτης Ευσταθίου, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ) Νικόλαος Παπαγεωργίου, η εκπρόσωπος του Κέντρου Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) Έλενα Μαλτέζου και ο Πρόεδρος φίλων του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών(Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α.), Συμεών Παληός.
Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Προϊστάμενος Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας,Ταξίαρχος (ΥΙ) Ηλίας Ζλατάνος, ο Διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Αναστάσιος Σπανός, ο Διευθυντής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος (ΥΙ) Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος, Αρχίατρος Πλοίαρχος (Λ.Σ.) Νικόλαος Σοφούλης.
Παρευρέθησαν επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος (ΥΓ) Ηλίας Μαλεβίτης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτρης Δήμου, ο βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου, Ταξίαρχος Γεώργιος Τηλελής, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Ενώσεων.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας αναδείχθηκε το υψηλό επίπεδο και η εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση του υγειονομικού προσωπικού του Σώματος και οι εποικοδομητικές συνεργασίες που αναπτύσσει με άλλους ιατρικούς φορείς, κατά την εκπλήρωση της αποστολής του.
Με το πέρας της Ημερίδας δόθηκαν περίπου 300 βεβαιώσεις παρακολούθησης ενώ ευχή και προτροπή όλων, τόσο της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας , όσο και των συμμετεχόντων είναι να γίνει θεσμός η διεξαγωγή Ημερίδας από το Κ.Ι.Α.

πηγή: kiath.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 4129917426836999504

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Συγχρονη Αστυνομια

item