Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικής διαφοράς αποδοχών ετών 2015-2016

                                                                                                                     Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ (ΣτΕ)
                                                                                                                       ΑΘΗΝΑ 22/11/2016

Mε ομόφωνη απόφαση του το Δ.Σ της ΕΑΣΥΑ, στην σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ότι ,όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να καταθέσουν αγωγές, ώστε να προχωρήσουν άμεσα στην διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών που δημιούργησαν οι δικαστικές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ στα Ελληνικά Πρωτοδικεία,   μπορούν να αναθέτουν αυτές στο γραφείο του Νομικού μας Συμβούλου, Βάιου Σκαμπαρδώνη.
Η διεκδίκηση αφορά για το χρονικό διάστημα από την 01-1-2015 έως την 31-12-2016.
Αντικείμενο διεκδίκησης είναι η διαφορά μεταξύ των αποδοχών που κάθε ενδιαφερόμενος έλαβε και των αποδοχών που ίσχυαν στις 31-7-2012 δηλαδή πριν την εφαρμογή του ν. 4093/2012, αφού ληφθούν υπόψη οι στο μεταξύ μισθολογικές/βαθμολογικές προαγωγές

Η Γραμματεία της Π.Α.Σ.Α

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Θέμα: «Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικής διαφοράς αποδοχών».



    Μετά από δικαστική δικαίωση, με την έκδοση της υπ’ αριθμ. 1127/2016 θετικής απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ, κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές τόσο οι διατάξεις περί των αναδρομικών που επέστρεφαν μόνο το 50% της διαφοράς των αποδοχών μας, όσο και η αντίστοιχη μερική αναπροσαρμογή των αποδοχών των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας στα επίπεδα προ ισχύος του ν. 4093/2012, δηλαδή στις αποδοχές που ίσχυαν έως την 31-7-2012.

    Σε εκτέλεση της νέας ως άνω απόφασης, το Δημόσιο θα έπρεπε να αναπροσαρμόσει τους μισθούς και να καταβάλει το σύνολο των οφειλομένων αναδρομικών, πλην όμως, η διαφαινόμενη απροθυμία της Ελληνικής Πολιτείας να εφαρμόσει πλήρως τα διατακτικά των δικαστικών αποφάσεων και οι φήμες περί νέου μισθολογίου χωρίς περαιτέρω αναφορές επί των οφειλόμενων αναδρομικών, δημιουργεί την αξίωση δικαστικής διεκδίκησης των χρηματικών ποσών και κατά το δυνατόν εξασφάλισης των παρελθουσών απαιτήσεων, μέσω άσκησης αγωγών.

    Δεδομένου ότι για το χρονικό διάστημα από την 01-08-2012 έως και την 31-12-2014 έχουν ήδη ασκηθεί αγωγές για τα αναδρομικά αυτής της περιόδου, για καθέναν που εκδήλωσε ενδιαφέρον, προκύπτει το ζήτημα διεκδίκησης των νέων μισθολογικών διαφορών που στο μεταξύ έχουν προκύψει για το χρονικό διάστημα από την 01-01-2015 έως και την 31-12-2016 (2 έτη) μεταξύ των ποσών που έχουν λάβει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και αυτών που θα έπρεπε να λαμβάνουν δυνάμει του νόμου 3205/2002, ο οποίος καθόριζε το ύψος των αποδοχών μέχρι την 31-07-2012.

    Επομένως, όσοι αστυνομικοί μέλη του σωματείου μας επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικά, η διεκδίκηση των αξιώσεών τους, μπορεί να ανατεθεί στο γραφείο του Νομικού μας Συμβούλου, Βάιου Σκαμπαρδώνη και Συνεργατών, με βάση τα κάτωθι:

1. Αντικείμενο διεκδίκησης είναι η διαφορά μεταξύ των αποδοχών που κάθε ενδιαφερόμενος έλαβε και των αποδοχών που ίσχυαν στις 31-7-2012 δηλαδή πριν την εφαρμογή του ν. 4093/2012, αφού ληφθούν υπόψη οι στο μεταξύ μισθολογικές/βαθμολογικές προαγωγές. Η διεκδίκηση αφορά για το χρονικό διάστημα από την 01-1-2015 έως την 31-12-2016. Η αγωγή ασκείται ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου και επιτρέπεται η σώρευση ανά δικόγραφο έως και πενήντα (50) εναγόντων.

2. Ζήτημα παραγραφής υπάρχει για το χρόνο πέραν της 31-12-2016. Δεδομένης της δυσχέρειας του υπολογισμού των αναδρομικών, το ύψος των οποίων διαφέρει ανά ενάγοντα, οι αγωγές θα κατατεθούν σταδιακά, το συντομότερο δυνατό και με την σειρά κατά την οποία θα προσκομίζονται από τους ενδιαφερομένους στο γραφείο του Δικηγόρου τα αναγκαία δικαιολογητικά, όπως αυτά προσδιορίζονται στο Παράρτημα του παρόντος, ώστε η κατάθεση να ολοκληρωθεί έως την 31-12-2016.

3. Υποχρεώσεις

Α. Κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει, να συμπληρώσει ατομικά τα κάτωθι δικαιολογητικά και συγκεκριμένα:

- Στοιχεία ενάγοντος (ΠΛΗΡΗ και προσοχή! ΑΦΜ υποχρεωτικό).

-Υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής.

-Υπογεγραμμένη σύμβαση δικηγορικής εντολής (σε δύο πρωτότυπα αντίτυπα).

-Επίσης αναλαμβάνει την υποχρέωση, να προσκομίσει αντίγραφα μισθολογικών καταστάσεων ανά μήνα για το διάστημα από την 01-01-2015 έως την 31-12-2016.

Β. Συγχρόνως, θα καταβάλλει για κάθε είδους έξοδα σύνταξης, κατάθεσης και εκδίκασης των αγωγών σε πρώτο βαθμό, το ποσό των 32 ευρώ. Αν επέλθει πλήρης ικανοποίηση του ενάγοντος με νομοθετική ρύθμιση πριν την κατάθεση της αγωγής του, η αγωγή δεν θα κατατεθεί, τυχόν δε καταβληθέντα ποσά θα επιστραφούν.

    Πέραν των ανωτέρω, ο ενάγων θα καταβάλλει στο γραφείο ως αμοιβή ποσοστό 3% πλέον ΦΠΑ, κάθε ποσού που θα του καταβληθεί ως αναδρομική διαφορά αποδοχών για το διάστημα από την 01-01-2015 έως την 31-12-2016 (συμπεριλαμβανομένης κάθε καταβολής κατ΄ εφαρμογή νομοθετικής ρύθμισης, εξωδικαστικού συμβιβασμού ή δικαστικής απόφασης). Η ανωτέρω αμοιβή υπολογίζεται επί του κάθε φορά καθαρού επιδικασθέντος ποσού συμπεριλαμβανομένων τυχόν τόκων.

Για περισσότερες  πληροφορίες ή διευκρινίσεις απευθυνθείτε στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 5236302

Διεύθυνση: Χαλκοκονδύλη 37 - Αθήνα



                                                                Για το Δ.Σ.

                     - Ο -                                                                                   - Ο -
                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας

   

     ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                       ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 4952828631345576756

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item