Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων Αστυνομικών στη Δ.Α. Μαγνησίας

dsc0001
Αθήνα, 04 Νοεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 603/2/13
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας μας κ. Γρηγόρη Γερακαράκου, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών καθώς και τοπικών παραγόντων έγιναν χθες τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών, στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, στο Βόλο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν τους συναδέλφους που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον. Στο νομό Μαγνησίας ο φόρος αίματος είναι βαρύς καθώς πριν ένα χρόνο χάθηκε άδικα ο συνάδελφός μας Αρχιφύλακας Γιώργος Καραπαναγιώτης που υπηρετούσε στην ΟΠΚΕ και έπεσε θύμα σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ παλιότερα, το έτος 1977 η τοπική αστυνομία είχε θρηνήσει και τον Αρχιφύλακα Ξαρχουλάκο Παναγιώτη. Συνολικά από την ενοποίηση της Χωροφυλακής με την Ελληνική Αστυνομία το 1984, οι νεκροί αστυνομικοί ανέρχονται σε 129 Πανελλαδικά, τραγικό φαινόμενο που επισημάνθηκε με τις δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ τόσο από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας κ. Ανάργυρο Διχτά όσο και από τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόριο Γερακαράκο, ο οποίος κάλεσε τόσο την Πολιτεία όσο και την Κοινωνία και τους Πολίτες να είναι κοντά στην Ελληνική Αστυνομία και στον Έλληνα Αστυνομικό. Όπως τόνισε, «Εμείς δε θέλουμε ήρωες. Θέλουμε οι συνάδελφοί μας, να πηγαίνουν στο σπίτι τους να μεγαλώνουν τα παιδιά και να φροντίζουν την οικογένειά τους». Συμπλήρωσε δε τη δήλωσή του στην ανακολουθία της κυβέρνησης σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα των αστυνομικών σε όλη τη χώρα.
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Ταξίαρχος κ. Ι. Τόλιας αναφέρθηκε στο έργο των αστυνομικών κι όπως είπε σε σχέση με την τελετή των αποκαλυπτηρίων, «το μνημείο αυτό θα μας θυμίζει το δύσκολο έργο που έχουμε να φέρουμε εις πέρας. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει είτε ως άτομο, είτε ως κοινωνία αν δεν έχει τιμήσει τους νεκρούς του».
dsc0002
Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρη Γερακαράκου κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών στην Δ.Α. Μαγνησίας
«Τελούμε σήμερα τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου, εδώ στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, για να τιμήσουμε τη μνήμη των συναδέλφων μας που έπεσαν ηρωικά στο καθήκον.
Με βαθιά αισθήματα συγκίνησης αλλά και περηφάνιας, θέλω να τονίσω ότι είναι ιερή μας υποχρέωση να θυμόμαστε τη θυσία των συναδέλφων μας, χωρίς να περιοριζόμαστε στο τυπικό μιας σεμνής τελετής.
Χρέος όλων μας είναι η διαρκής ανησυχία μας για τη θωράκιση του λειτουργήματός μας με την αναζήτηση των αιτίων που κρύβονται πίσω από τις ανθρωποθυσίες των συναδέλφων μας.
dsc0003
Το Μνημείο αυτό, θα αποτελεί για μας σημείο αναφοράς για τον καθημερινό αγώνα όλων των συναδέλφων μας διότι το αγαθό της ασφάλειας συνοδεύεται από καθημερινές μάχες. Οι ευθύνες της Πολιτείας είναι διαχρονικά τεράστιες.
Η θυσία τους, επομένως, μας πεισμώνει να αγωνιστούμε ακόμα περισσότερο για την εφαρμογή μιας αστυνομικής πολιτικής που θα εξασφαλίζει το συνάδελφο στην καθημερινότητά του, στην υπηρεσία και στην προσωπική του ζωή.
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας και την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας γιατί υλοποίησαν αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία.
Εκφράζω ειλικρινά σε όλους τα συγχαρητήριά μου γιατί απέδειξαν ότι δεν επαναπαύονται, αλλά ανησυχούν για το αύριο, τιμώντας τους Ήρωές μας.
Ήρωες αστυνομικούς, που πρέπει να μας εμπνέουν και να μας φρονηματίζουν για μια καλύτερη Ελληνική Αστυνομία, αντάξια των προσδοκιών του λαού μας.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 2347229690302769101

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item