Πρόταση στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ για βαθμολογική εξέλιξη των αρχιφυλάκων ΜΠΣ

 
Η πρόταση κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ένωσης Πειραιά, Σπύρο Λιότσο, ο οποίος είπε και διατύπωσε από βήματος τα εξής:  
Αγαπητό
Προεδρείο,
Συναδέλφισσες ,Συνάδελφοι ,
Αγαπητοί συναγωνιστές καλημέρα σας,
​Χαιρετίζω με την σειρά μου τις εργασίες του 26ου Πανελλαδικού συνεδρίου, δηλώνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή που μου δίνετε το βήμα σε ακόμη ένα συνέδριο της Ομοσπονδίας μας.
​Ο συνδικαλισμός γενικά και ειδικότερα στην Αστυνομία από τη δημιουργία του έως σήμερα, αναμφισβήτητα για όλους εμάς έχει πετύχει-κερδίσει πάρα πολλά από μηδενικής βάσης, τα οποία είναι σε όλους μας γνωστά. Κατά την ταπεινή μου όμως άποψη, έχει αποτύχει σε κάτι πολύ σημαντικό και αυτό δεν είναι άλλο από τη μη συσπείρωση των συναδέλφων και  κινητοποίηση τους μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα. Πρέπει να γίνει κύριος στόχος και μέλημά μας να κάνουμε τις νέες συναδέλφισσες και τους νέους συνάδελφους να μας εμπιστευθούν, να εμπιστευθούν τον συνδικαλισμό ως ιδέα, ως αποτέλεσμα, και να ενωθούν μαζί μας για ένα καλύτερο υπηρεσιακό μέλλον, ένα μέλλον που θα χορηγούνται κανονικά τα ρεπό, δεν θα καταστρατηγείται κανένα εργασιακό δικαίωμά μας, ένα μέλλον όπου δεν θα θεωρούμαστε αναλώσιμα υλικά ή εργαλεία για να πιαστούν στόχοι και αριθμοί πριν τις κρίσεις των αξιωματικών, ένα μέλλον στο οποίο Υπουργοί, Βουλευτές και Πολιτικά Κόμματα δεν θα χτίζουν καριέρες και καμπάνιες στις πλάτες μας. Αυτό είναι το στοίχημα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και αυτό το στοίχημα δεν μας παίρνει να το χάσουμε, πρέπει να το κερδίσουμε και μάλιστα να το κερδίσουμε άμεσα, εδώ και τώρα.
Τους τελευταίους 18 μήνες, με την νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας , τιμήθηκα, με την απόφαση του Προέδρου και της Ε.Γ να συμμετέχω στην επιτροπή για το νέο Π.Δ. μεταθέσεων αλλά και στην επιτροπή που ασχολήθηκε με την αναβάθμιση - ανωτατοποίηση των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας.  
Όσον αφορά το νέο Προεδρικό Διάταγμα του κώδικα μεταθέσεων, στόχος δικός μου, αλλά και των υπολοίπων που συμμετείχαν στην επιτροπή, ήταν να προτείνουμε την δημιουργία ενός νέου αναβαθμισμένου νόμου από τον οποίο να πηγάζει η δικαιοσύνη, η ισονομία και να επιφέρει στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες την πραγματοποίηση ενός από τους  μεγαλύτερους στόχους τους, που είναι να επιστρέψουν και να υπηρετήσουν στους τόπους τους, στα σπίτια τους, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αλλά πρωτίστως αξιοκρατικά. Τα θετικά σχόλια των συναδέλφων μου που ακούω καθημερινά, μου δείχνουν πως μάλλον το πετύχαμε και είναι για εμένα το μεγαλύτερο δώρο.
Επίσης σημαντική για εμένα, είναι και η συμμετοχή μου στην επιτροπή για την ανωτατοποίηση και την αναβάθμιση των Αστυνομικών Σχολών. Και εδώ, η δικαίωση ήταν και είναι για εμάς ο πρώτος μας στόχος. Με κόπο και χρόνο καταφέραμε να κερδίσουμε τη μάχη και να προτείνουμε για τους συναδέλφους μας ένα αναβαθμισμένο και πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Η επίτευξη και τελειοποιήση του στόχου μας, θα έρθει με την ψήφιση του, από κοινού καταρτιθέντος με υπηρεσιακούς παράγοντες, σχεδίου Προεδρικού διατάγματος, όπου η Αστυνομική Ακαδημία και η σχολή Αστυφυλάκων θα είναι πλέον ένα πρότυπο Πανεπιστήμιο. Η μάχη για τις σχολές μας βέβαια ούτε τελείωσε και ούτε θα τελειώσει ποτέ, όσο η εγκληματικότητα θα αναβαθμίζεται και θα προχωράει, αλλά σήμερα άπαντες γνωρίζουν, πως όλοι εμείς είμαστε εδώ πιο δυναμικοί από ποτέ, πως η ΠΟΑΣΥ είναι και θα είναι εδώ φροντίζοντας οι νέοι και παλαιοί συνάδελφοι να βγαίνουν όλο και καταλληλότερα προετοιμασμένοι στο πεζοδρόμιο.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Εκτός από συνδικαλιστές, πάνω απ' όλα είμαστε Αστυνομικοί και ως Αστυνομικοί δώσαμε ένα όρκο, να τηρούμε το Σύνταγμα και τους νόμους και να προστατεύουμε τον πολίτη και την περιουσία του. Αυτό πράττουμε όλοι μας καθημερινά, και θα συνεχίσουμε κάθε μέρα να κάνουμε το καθήκον μας και να τηρούμε τον όρκο που δώσαμε. Έτσι, παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτά που παρανόμως μας υφάρπαξαν και συνεχίζουν να μας υφαρπάζουν από το 2012 έως σήμερα, στο όνομα των μνημονίων.  Έχουμε συνδικαλιστικό και υπηρεσιακό καθήκον απέναντι στους συναδέλφους μας, να πιέσουμε με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, για την επαναφορά των μισθολογικών μας απολαβών εκεί που πρέπει, εκεί που δικαιούμαστε, εκεί που έχουμε δικαιωθεί από τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας. Για αυτό θα παλεύουμε καθημερινά και αδιάλειπτα με όλες μας τις δυνάμεις, για την αποκατάστασή μας εως ότου δικαιωθούμε ολοκληρωτικά.
Τέλος, αγαπητές και αγαπητοί σύνεδροι, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου ζήτημα. Όταν πρωτομπήκα στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. συνάντησα συναδέλφους οι οποίοι με υπομονή και σύνεση μου άνοιξαν το δρόμο και με βοήθησαν να κάνω τα πρώτα μου βήματα στην υπηρεσιακή μου καριέρα. Μου έμαθαν πώς να εργάζομαι τιμώντας την στολή που φοράω αλλά και πώς να προστατεύομαι, έτσι ώστε να μπορώ σήμερα να επιστρέφω ζωντανός στην οικογένεια μου. Όλα αυτά βέβαια, βασιζόμενοι στην τεράστια εμπειρία τους και όχι μόνο. Οι συνάδελφοι αυτοί είναι σήμερα οι μη παραγωγικοί Αρχιφύλακες,  όπως η υπηρεσία τους αποκαλεί ή αλλιώς όπως εμείς όλοι τους γνωρίζουμε, Βητάδες.
​Θεωρώ λοιπόν πως σήμερα, από αυτό εδώ το βήμα, έχω και έχουμε χρέος απέναντί τους, να αγωνιστούμε όχι μόνο για τα κοινά μας δικαιώματα, αλλά κυρίως για την ηθική τους αποζημίωση και την προαγωγή τους στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου με την συμπλήρωση 25 ετών  πραγματικής υπηρεσίας.
​Για αυτό λοιπόν, σας ζητώ και σας προτρέπω να επισφραγίσετε  με την θετική σας ψήφο, την ανωτέρω πρόταση μου την οποία και θα καταθέσω προς ψήφιση στο προεδρείο του συνεδρίου.
Σας ευχαριστώ όλους,
Καλή δύναμη,
Καλούς αγώνες και Καλή συνέχεια στις εργασίες του Συνεδρίου.
ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων
Πρόεδρος Δ.Σ  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ
bloko.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7098623932599861789

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item