Να αντικαταστήσουμε τους στατικούς στόχους με εποχούμενες περιπολίες. Του Ιωάννη Φαναριώτη

Αναδημοσίευση από την σελίδα του Ιωάννη Φαναριώτη στο facebook
Κενά στο Σύστημα ασφάλειας
Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο με οποιοδήποτε μέτρο ασφαλείας να αποτρέψεις κάποιον με ένα δίκυκλο να ρίξει μια χειροβομβίδα στο κέντρο της Αθήνας ή να προβεί σε οποιοδήποτε τυφλό χτύπημα. Αυτό όμως που αναδεικνύει την παθογένεια  στο σύστημα είναι ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα άμεσης καταδίωξης .
Είναι αναχρονιστικό το σύστημα φύλαξης  με σταθερούς στόχους και δεν συμβάλει στην αποτελεσματική φρούρηση. Αυτό φαίνεται εκμεταλλεύτηκαν και οι τρομοκράτες και με περισσό θράσος έκαναν την απόπειρα τους  στο πιο καλά φυλασσόμενο χώρο της Αθήνας.
Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απέναντι, είναι, από την μια μεριά η Βουλή και από την άλλη το Υπουργείο Εξωτερικών ενώ λίγο πιο πάνω είναι το Υπουργείο Εσωτερικών και το Μαξίμου και πιο κάτω το υπουργείο Οικονομικών και δεκάδες αλλά κτήρια στην περιοχή που διαθέτουν αστυνομική δύναμη στατική ως σκοπούς .Επιβάλλεται λοιπόν να αναθεωρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας εκμεταλλευόμενοι  τις δυνατότητες της εποχής σε σύγχρονα μέσα επιτήρησης και ασφάλειας και αντικαθιστώντας τους στατικούς στόχους με εποχούμενες περιπολίες. Αν είχαμε χθες ,αντί των δεκάδων αστυνομικών στην περιοχή ως σταθερούς σκοπούς -στην ουσία καθιστώντας τους ίδιους στόχους- τρία, τέσσερα περιπολικά να επιτηρούν θα είχαμε επιτύχει ,από την μια σημαντική εξοικονόμηση  του προσωπικού και από την άλλη αποτελεσματικότερη αντίδραση και πιθανότατα και την σύλληψη των δραστών.
Οι τρομοκράτες γνώριζαν ότι η περιοχή είναι ζωσμένη  από αστυνομικούς και κάμερες παρακολούθησης και καταγραφής., αυτό όμως δεν τους απέτρεψε .Γιατί; Πόνταραν στον αιφνιδιασμό και στην έλλειψη άμεσης αντίδρασης και καταδίωξης και πέτυχαν.
Είναι τυχαίο γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα και για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε ένα πιο τραγικό γεγονός με πολλούς νεκρούς.Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα αναθεωρώντας τα μέτρα ασφαλείας με πιο σύγχρονη ματιά και να μην μένουμε προσκολλημένοι σε μεθόδους  απαρχαιωμένους.
  Ιωάννης Φαναριώτης
Μέλος Δ.Σ.  Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 3722981500731852840

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΣυγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item