"Το κόστος της ασφαλούς διεξαγωγής ενός αγώνα ανήκει στις ΠΑΕ-ΚΑΕ, όχι στον Έλληνα φορολογούμενο". - Επιστολή αστυνομικού της ΥΑΤ

 http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/16/11/03/235123.jpg

Την παρακάτω επιστολή μας την έστειλε συνάδελφος της ΥΑΤ με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκού και Στάνταρ Λιέγης και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου μας.
Παρά τις διαχρονικές εξαγγελίες  της πολιτικής ηγεσίας για την καταπολέμηση της βίας στα Ελληνικά γήπεδα, έως  σήμερα δεν έχει γίνει  το παραμικρό βήμα  για να αντιμετωπιστεί  το φαινόμενο της βίας με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να είναι οι μόνοι που πληρώνουν το «μάρμαρο» 
Όπως αναφέρει και ο συνάδελφος  της ΥΑΤ στην επιστολή του ,"δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος της αθλητικής βίας" και επ' ευκαιρίας της
συζήτησης του νέου αθλητικού νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση πριν λίγες ημέρες πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για ένα νέο αθλητικό συμβόλαιο συν ευθύνης μεταξύ της Πολιτείας , Αθλητικών φορέων , αθλητών, Αστυνομίας, συνδέσμων φιλάθλων, των συνδικαλιστικών φορέων, ώστε να βρεθεί ο  θεμέλιος λίθος για να ελαττωθεί η βία στους αθλητικούς χώρους.

                                                    Η  Γραμματεία της Π.Α.Σ.Α.


Διαβάστε την επιστολή του Δ.Π. Μάχιμου Αστυνομικού της ΥΑΤ

Παρασκευή 4-11-16 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ένας αστυνομικός γυρνά στο σπίτι του τραυματισμένος έπειτα από απουσία 10 τουλάχιστον ωρών, λόγω φυσικά και της απαραίτητης επίσκεψης στο 401 ΓΣΝΑ. Λίγες ώρες νωρίτερα στα πλαίσια μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μιας συνήθως πολιτισμένης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ορισμένοι συστηματικά απολίτιστοι οπαδοί αποφάσισαν να στήσουν καβγά με λάφυρο ένα πανό.
   Για χάρη ενός καραβόπανου βρέθηκε ο ταγμένος στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης αστυνομικός στο μέσο του πιο ανόητου καβγά, παραλήπτης "ιπτάμενων" αντικειμένων, και τα πολύπαθα αστυνομικά μέτρα ΕΝΤΌΣ γηπέδου με έναν ακόμα τραυματία στο ενεργητικό τους. Ο αστυνομικός, όντας από τα πιο φιλότιμα μέλη του κοινωνικού μας συνόλου, ήταν-είναι-και θα είναι διατεθειμένος να χύνει τον ιδρώτα του και συνειδητοποιημένος ότι ενδέχεται να χύσει το αίμα του για την ανώτερη αποστολή στην οποία έχει ταχθεί.
Είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές και προσβλητικό στο πρόσωπο του, να διατάσσεται να το πράττει ανούσια, ενώ υπάρχει άλλη διεθνής επιτυχημένη πρακτική. Δεν έχει θέση ο αστυνομικός μέσα στο γήπεδο… για το γήπεδο υπάρχει η ιδιωτική φύλαξη, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι κάμερες ασφαλείας, η τιμωρία του παραβατικού φιλάθλου. Ας πάψει έστω και σήμερα, η πολιτική ηγεσία του σώματος να πριμοδοτεί οικονομικά και νομικά τις πάσης φύσεως αθλητικές ανώνυμες εταιρίες με την αστυνομική παρουσία εντός των γηπέδων. Το κόστος της ασφαλούς διεξαγωγής ενός αγώνα ανήκει στις ΠΑΕ-ΚΑΕ, όχι στον Έλληνα φορολογούμενο.
 Η συνήθης πρακτική επίρριψης των ευθυνών για την αθλητική βία  στην Αστυνομία είναι άτοπη. Η αθλητική βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, η Αστυνομία δεν θα μπορούσε να είναι παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι της λύσης, σίγουρα όχι η μόνιμη και βασική υπεύθυνη.
    Το κόστος της παραμονής της Αστυνομίας στα γήπεδα είναι μεγάλο, το πληρώνει το προσωπικό της, το πληρώνει  η κοινωνία σε χρήματα, σε έλλειψη αστυνομικής φύλαξης σε οικονομικά ασθενέστερες γειτονιές, και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος της αθλητικής βίας.
Ας βγει η Αστυνομία απ' τα γήπεδα σήμερα, όχι αύριο ή στα επόμενα μεγάλα επεισόδια….

  Δ.Π. Μάχιμος Αστυνομικός της Υ.Α.Τ.



http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/16/11/03/235130.jpgGallery item 5

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 6027090516226772514

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item