Εγκατάσταση του προγράμματος για τα τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις σε Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ που δεν έχουν περιπολικά!

http://www.eayth.gr/images/peripoliko.jpgΘεσσαλονίκη, 28 Αυγούστου 2015
                                                   Αριθ. Πρωτ.: 96/2015
Προς: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν: ΠΟΑΣΥ


     Κύριε Αρχηγέ,

   Η ενίσχυση των Υπηρεσιών με το επονομαζόμενο «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό πρόγραμμα διαχείρισης δεδομένων τροχαίων ατυχημάτων και επιβολής ποινών σε θέματα κυκλοφορίας μέσω φορητών συσκευών καθώς και ραντάρ καταγραφής παραβάσεων» είναι σαφώς ένα βήμα που οδηγεί στον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.
   Όμως το γεγονός αυτό από μόνο του δεν προσφέρει τίποτα στην αστυνόμευση αν πρωτίστως δεν εξασφαλιστούν κάποια άλλα εχέγγυα.
   Στην Ένωσή μας έχουν φτάσει απόψεις και παράπονα για ορισμένες Υπηρεσίες στις οποίες έχει εγκατασταθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά δεν μπορούν να το λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Συγκεκριμένα, στα περιφερειακά μικτά Α.Τ. της ΓΑΔΘ, όσο κι αν οι Διοικητές έχουν τη βούληση να εφαρμόσουν το πρόγραμμα, αυτό είναι πρακτικά αδύνατο αφού δεν έχουν περιπολικά!
   Εδώ και καιρό τα περιφερειακά Α.Τ. της Θεσσαλονίκης συνηθίζεται να ένα κοινό περιπολικό ανά βάρδια. Συνεπώς το νέο πρόγραμμα για τις τροχονομικές παραβάσεις είναι δώρον άδωρον να εγκαθίσταται σε Α.Τ. τα οποία δεν διαθέτουν υπηρεσιακό όχημα. Και εύλογα αναρωτιόμαστε: Με τα έξοδα για την αγορά και την εγκατάστασή του σ’ αυτά τα Α.Τ. δεν θα ήταν προτιμότερο να χορηγηθεί ένα νέο περιπολικό;
   Ένα επιπλέον ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με αυτές τις συσκευές όταν ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών; Εικάζουμε ότι ορθότερο θα ήταν η τοποθέτηση τους στα περιφερειακά Α.Τ. να γινόταν αφού περαιωνόταν η συνένωση ή κατάργηση Υπηρεσιών.
   Άλλωστε, έχουμε δει πολλές φορές μετά από μια μετακόμιση ή κατάργηση κάποιου Α.Τ. ή Αστυνομικού Σταθμού τα πλεονάζοντα υλικά και μηχανήματα που εξυπηρετούσαν τους συναδέλφους να μένουν κλεισμένα σε κουτιά και να αχρηστεύονται με την πάροδο των χρόνων. Και στη σημερινή εποχή δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλάμε οικονομικούς πόρους.
     Κύριε Αρχηγέ,
   Το Προεδρείο της Ένωσής μας εφιστά την προσοχή για την εξασφάλιση εκ των προτέρων όλων των προϋποθέσεων ώστε να είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό αυτό το τόσο σημαντικό πρόγραμμα τροχονομικών παραβάσεων. Τέλος, σε περίπτωση αλλαγής του χάρτη των Υπηρεσιών λόγω αναδιάρθρωσης να προετοιμαστούν οι αρμόδιοι από τώρα για την συνετή εκμετάλλευση των κατεχόμενων υλικών και άλλων στοιχείων.Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος


Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 1702181591356078089

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΣυγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item