Η Ένωση Αθηνών ζητά ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, ασφάλεια και υγιεινή για το προσωπικό του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

http://www.star.gr/publishingimages/2013/11/191113134342_2533.jpg"Στις δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος μας και οι εργαζόμενοι, οι σωστές εργασιακές συνθήκες, ο προγραμματισμός, η τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων και οι συνθήκες υγιεινής είναι πιο
αναγκαίες παρά ποτέ. Δυστυχώς όμως καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε καταστάσεις που όπως έχουμε με εμφατικό τρόπο αναφέρει και παλαιότερα ως Ένωση Αθηνών, μας οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα.
Η ευθύνη βεβαίως βαραίνει τις εκάστοτε Πολιτικές και Φυσικές Ηγεσίες οι οποίες δεν φρόντισαν και συνεχίζουν να μην φροντίζουν να προσαρμόσουν τις ανάγκες του σώματος και τις απαιτήσεις στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, όπως η3ραγδαία έλλειψη προσωπικού τα τελευταία χρόνια και η ποιοτική μετατροπή των συνθηκών αστυνόμευσης της χώρας μας.
Καθημερινά η Ένωσή μας γίνεται δέκτης παραπόνων και καταγγελιών για τις δυσβάσταχτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα Αστυνομικά Τμήματα. Υπερεργασία, αμέτρητες οφειλόμενες αναπαύσεις, επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής, όλο και περισσότερες εργασιακές απαιτήσεις συνθέτουν το παζλ μιας εργασιακής μέγγενης που σφίγγει καθημερινά τον κλοιό στον εργαζόμενο αστυνομικό.
Ιδιαίτερα για το πολύπαθο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα μεταφέρθηκαν στην Ένωσή μας πληροφορίες και καταγγελίες από σύσσωμο το αστυνομικό προσωπικό του τμήματος ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που βρίσκονται οι άδειες προσωπικού σε εξέλιξη.
Το τμήμα βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης με το προσωπικό να στενάζει από τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, την υπερεργασία και με κίνδυνο την υγιεινή των ίδιων και των οικογενειών τους από κρούσματα φυματίωσης σε κρατουμένους κ.τ.λ. Αντίθετα όμως συνεχίζεται η φύλαξη στόχων και οι αποσπάσεις – διαθέσεις για υπηρεσιακούς λόγους σε αριθμό σημείων που δεν είναι δυνατό να αντέξει η οργανική δύναμη του συγκεκριμένου τμήματος. Σε όλα τα παραπάνω είναι εύλογο κανείς να περιμένει η διοίκηση του τμήματος να τηρήσει τουλάχιστον το προβλεπόμενο εργασιακό Προεδρικό Διάταγμα διασφαλίζοντας έτσι τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των συναδέλφων.
Αντί όμως για αυτό, η διοίκηση του συγκεκριμένου τμήματος κωφεύει, δείχνοντας να αδιαφορεί για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το προσωπικό του.
Η Ένωση Αθηνών θα προασπίσει και θα προστατεύσει την πλειονότητα των συναδέλφων που κατήγγειλαν στα γραφεία μας αυτές τις συνθήκες και προτρέπει και άλλους συναδέλφους σε άλλα τμήματα να κάνουν το ίδιο.
Έχει τεθεί το πρόβλημα ήδη στον Δ/ντή της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής και περιμένουμε τις περαιτέρω ενέργειες αυτών. Στόχος μας είναι η ανάδειξη και λύση των προβλημάτων τα οποία δεν πρέπει να μένουν στη σκιά. Στόχος μας είναι τα θέματα ζωτικής σημασίας στα οποία είναι ευδιάκριτο το έλλειμμα διοίκησης, να μην αποβαίνει και αυτό σε βάρος των εργαζόμενων αστυνομικών. "


Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
              Αντιπρόεδρος                                                                     Γεν. Γραμματέας

  
   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                            ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
.

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 4716062763717223892

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item