Όλη η τροπολογία Μάρδα σχολιασμένη από ειδικό - Διαβάστε τη

 Αναδημοσίευση απο το onalert.gr/
H νομικοτεχνική πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και το σχέδιο νόμου για συνταξιοδοτικές διατάξεις,η αιτιολογική έκθεση, η έκθεση του ΓΛΚ, η γνωμοδότηση του Ε.Σ., η έκθεση συνεπειών ρύθμισης κλπ ,στο μικροσκόπιο ενός ειδικού στρατιωτικού. Ο οποίος σχολιάζει:
•Στην γνωμοδότηση του ΕΣ, εγείρονται θέματα που αντιβαίνουν στη Ευρωπαϊκή Συνθήκη Δικαιωμάτων Ανθρώπου, αναδρομικότητας κλπ σε ορισμένες διατάξεις.

•Όμως και στο παρελθόν είχαν επισημανθεί ανάλογα θέματα στο ν.4093/12 ωστόσο η πολιτεία δεν ελήφθησαν υπόψη.
Επισημαίνονται οι παρεμβάσεις που γίνονται στο ν.3865/10, ο οποίος στην ουσία αφορούσε τους εισερχόμενους απο 30/7/90 και μετά. Τώρα πηγαίνει πιο πίσω ο εν λόγω νόμος και ακουμπά και τους ώριμους συνταξιοδοτικά προ του 1990.

•Επίσης γίνονται και παρεμβάσεις στο ποσό της δικαιούμενης συνταξης το οποίο είναι ασαφές εάν πιάνει και όσους αποχωρήσαν πριν την 1/1/2015, όμως σίγουρα αφορά αυτούς από 1/1/15 και μετά. Τα έτη γίνονται 58.

•Με την νομικοτεχνική βελτίωση του κ.Μάρδα τα όρια μετατίθενται στις 31/08/15 και επιπρόσθετα αναφέρεται διάταξη σύμφωνα με την οποία ¨τα στελέχη των ΕΔ δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση από την υπηρεσία, όπως ειδικότερα θα ρυθμισθεί νομοθετικά, πριν τη συμπλήρωση του 58 έτους".

•Μας διαχωρίζει από τα ΣΑ-ΠΣ για τα οποία αναφέρεται νέα διάταξη όπου ¨τα στελέχη των ΣΑ-ΠΣ που θεμελιώνουν δικαίωμα από την επομένη της δημοσίευσης του νόμου αυτού και μετά, δικαιούνται σύνταξης εφόσον συμπληρώσουν 60 έτη ηλικίας ή 40 συντάξιμα".
Η διαφορά είναι τεράστια: τα ΣΑ έχουν το διαζευτικό “ή”, ότι έρθει δηλαδή πρώτο. Θέτει τα 40 συντάξιμα δηλαδή 35  πραγματικά και 5 εκστρατείας λογιζόμενα ως διπλά εφόσον τα έχουν. Επίσης ισχύει για όσους θεμελιώνουν σύνταξη από τη δημοσίευση του νόμου και μετά άρα το κάνει ηπιότερο σε σχέση με το ν.3865/10 ο οποίος έθετε τα ίδια όρια αλλά για όσους θεμελίωναν από 1/1/15 και μετά, άρα τα ΣΑ κέρδισαν και 7 μήνες. Εν αντιθέσει με τα στελέχη των ΕΔ που οι διατάξεις του ν.3865/10 γίνονται δυσμενέστερες.

Διαβάστε    ΕΔΩ   όλη τη τροπολογία Μάρδα, όπως κατατέθηκε.


Αυτή είναι η “βελτίωσή” της. 


 

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7262497512159236080

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item