Το "έλα να δεις" με τον υπολογισμό συντάξεων Στρατιωτικών - Σ.Α. Ζητούνται διευκρινήσεις!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAf9rFCZXvTcsFXzP7ohTAdCqfEssOxBc5WtNgEPleQPX9sqMRotEG6JxB6651PDVURncEYig8EWbtrHDNwdu_r4mCj1YEdiDrhCGfXcKkED5VWIwHm-DW3SG1rpFpMjUhNCSSlyZx2FU/s400/%25CF%2583%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2583.jpg 

“Έχουμε χάσει τον μπούσουλα”! Η ειλικρινέστατη παραδοχή ανήκει σε οικονομικό αξιωματικό Γενικού Επιτελείου, ο οποίος συμμετείχε σε συσκέψεις με αντικείμενο την νέα σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στις ΕΔ μετά από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Η σύσκεψη που έγινε στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών υπό τον υποστράτηγο Ζαχαρία Πρασάκη κατέληξε σ΄ ένα συμπέρασμα: 
 Xρειάζονται άμεσα πολλές διευκρινήσεις για να γίνουν κατανοητά κρίσιμα ζητήματα. 
 Με πρώτο και καλύτερο τον υπολογισμό των συντάξεων των στρατιωτικών που αλλάζει. Αυτό που δεν μπορεί κανένας να απαντήσει είναι ποιους “πιάνει” αυτή η αλλαγή.
Από το 2010 ,προβλεπόταν ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015 ο υπολογισμός σύνταξης θα άλλαζε και θα γινόταν με τον καθορισμό ενός ποσού βασικής σύνταξης. 


Σ΄ αυτό ο κάθε συνταξιούχος θα ελάμβανε κι ένα ποσό που θα αναλογούσε στις εισφορές που είχε πληρώσει κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου. Αυτό προφανώς θα άλλαζε τα ποσά που ο κάθε συνταξιούχος έπαιρνε ως σύνταξη.
Από 1/1/2015 η αλλαγή αυτή δεν εφαρμόστηκε λόγω εκλογών και στη συνέχεια διαπραγματεύσεων. Τώρα με όσα συμφωνήθηκαν και υπογράφτηκαν το θέμα του νέου υπολογισμού των συντάξεων είναι πάλι εδώ.

Οι οικονομικοί αξιωματικοί όμως χρειάζονται διευκρινήσεις για να αποφανθούν αν ο νέος υπολογισμός σύνταξης θα αφορά μόνο σ΄ όσους αποστρατεύονται από 1η Σεπτεμβρίου 2015 ή αν αφορά ακόμη και στους ήδη απόστρατους. 

Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι ισχύει το δεύτερο! Τουλάχιστον είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ζητηθούν χρήματα πίσω αναδρομικά από συνταξιούχους που η σύνταξή τους με τον νέο υπολογισμό να μειωθεί.

Θα δοθούν οι διευκρινήσεις σύντομα; Δεν νομίζουμε. Αν τα σενάρια περί εκλογών στις 13 ή στις 20 Σεπτεμβρίου επαληθευτούν είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα προτιμήσει να πάει στην σύντομη προεκλογική περίοδο με την “δημιουργική ασάφεια” να κυριαρχεί παντού. Και ειδικά σε τέτοια “δυσάρεστα θέματα”.


 πηγη 

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ (Π.Ο.Ε.Σ), στα πλαίσια ενημέρωσης, με αφορμή την προσπάθεια που επιχειρείται τελευταία να δοθούν ερμηνείες αναφορικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και τελώντας εν αναμονή των ερμηνευτικών εγκυκλίων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να αξιολογήσει και να σταθμίσει τις ενέργειές της, παραθέτει ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ με τη νομοθεσία που ίσχυε και αυτή που θα ισχύσει εφεξής με τις σχετικές τροποποιήσεις που επήλθαν

 

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 6563030035339555338

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item