Το συνδικαλιστικό κίνημα απέδειξε οτι κανείς δεν μπορεί να παίξει με τις τύχες των ένστολων.

 https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuh6F1YFBmq5tbtVEuoLhaCj5iOECouvVvTs3InpxtuwAJ6cB8

Xθές αργά  το απόγευμα με την κατάθεση της τροπολογίας βόμβα  που ανέτρεπε  το ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως προβλέπονταν από τις διατάξεις του Ν.3865/2010  μεταβήκαμε στην Βουλή των Ελλήνων   μαζι με τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Γερακαράκο Γρηγόρη, τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Πανταζή Βασίλειο ,τον Γραμματέα της ΕΑΣΥΑ Ρήγα Νικόλαο και το μέλος του Δ.Σ της ΕΑΣΥΑ Ρίζο Κωνσταντίνο  και δώσαμε μεγάλη μάχη εως το πρωί για την αλλαγή της τροπολογίας και την  διατήρηση των ισχυόντων διατάξεων του παραπάνω Νόμου  ήτοι τα 60 έτη ορίου ηλικίας ή τα 40 έτη ασφάλισης , χωρίς να θίγονται τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά, πράγμα που τελικά καταφέραμε
Τον αγώνα μας υποστήριξαν ο Γεν.Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος και ο Διευθυντής του γραφείου του κ. Πανούση, Βασίλης Μαστρογιάννης .
Ο αγώνας συνεχίζεται....

Δημήτρης Καραγιαννόπουλος Μέλος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ



Δείτε την ανακοίνωση της  ΕΑΣΥ Αθηνών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Χθες αργά το απόγευμα με την κατάθεση του μνημονίου III από την κυβέρνηση και των προαπαιτούμενων από τους θεσμούς για τη δανειακή σύμβαση, κατατέθηκε, ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση, τροπολογία η οποία περιελάμβανε διατάξεις «σφαγιασμού» των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, με αθροιστική πρόβλεψη και 58 ετών ορίου ηλικίας και 40 ετών ασφάλισης ενώ καταστρατηγούσε και τα ήδη θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ενστόλων.
Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης της τροπολογίας μετέβη στο Κοινοβούλιο για να ενώσει τις δυνάμεις της με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας στην προσπάθεια να αποσυρθεί αυτή η απαράδεκτη τροπολογία. Κατόπιν επαφών και πιέσεων που ασκήθηκαν σε Προέδρους και βουλευτές των κομμάτων, τελικά η τροπολογία αργά τα ξημερώματα της Παρασκευής αποσύρθηκε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών παρά τη σκληρή επιμονή της περί του αντιθέτου και τελικά επετεύχθη η διατήρηση των ισχυόντων του Νόμου 3865/2010 ήτοι τα 60 έτη ορίου ηλικίας ή τα 40 έτη ασφάλισης και χωρίς να θίγονται τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η εγρήγορση και οι συντεταγμένες ενέργειες που επέδειξε το συνδικαλιστικό μας κίνημα απέδειξαν ότι κανείς δεν μπορεί εύκολα να παίξει με τις τύχες των ενστόλων και ειδικά πίσω από την πλάτη τους. Συντεταγμένα, με επιχειρήματα και με ενωμένες τις δυνάμεις μας μπορούμε να βάλουμε τέλος σε τέτοιου είδους επαχθείς πρακτικές.
Για το Δ.Σ.                    
- Ο -                                                                                   - Ο -            
Αντιπρόεδρος                                                                  Γεν. Γραμματέας
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                    ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 3407115704008864516

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item