ΔΗ.Κ.ΑΣ.Ε : Η δυσαρμονία δύο διευθύνσεων του αρχηγείου απειλεί να βάλει στην κατάψυξη αστυνομικούς της Κοζάνης


ΔΗ.Κ.ΑΣ.Ε προς ΠOΑΣΥ: «Σύνδεση του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης, με το δίκτυο Τηλεθέρμανσης. Να δοθεί λύση στο μείζον ζήτημα της θέρμανσης που ταλανίζει τους συναδέλφους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης»

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και καθώς, παρόλητη ζέστη ο χειμώνας είναι ante portas, το Δημοκρατικό Κίνημα Αστυνομικών Ελλάδας (ΔΗΚΑΣΕ), έγκαιρα σημειώνει κι επισημαίνει ότι θα διαβάσετε παρακάτω, προκειμένου κανείς όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου να διατηρεί το οποιοδήποτε δικαίωμα στη
δικαιολογία, πολύ δε περισσότερο όταν το πρόβλημα ανακύπτεται στην γραφειοκρατία και στην ευθυνοφοβία των υπηρεσιών του κέντρου.


Ακολουθεί η ανακοίνωση με θεμα: «Σύνδεση του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης, με το δίκτυο Τηλεθέρμανσης».
Η μη σύνδεση του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης του Δήμου Κοζάνης εδώ και δέκα (10) μήνες που έχει εγκριθεί η πίστωση, γεννά ερωτηματικά για το πώς τόσο σοβαρά ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να λύνονται άμεσα από τις υπηρεσίες του Αρχηγείου, να αναγκάζεται το Συνδικαλιστικό Κίνημα να τα προβάλλει και να διεκδικεί την επίλυσή τους.
Την 13-11-2014 η Διεύθυνση Οικονομικών/Τμήμα 1ο με την υπ’ αριθμ. 8045/22/55886-1 Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης ενέκρινε το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (€ 150.000,00), προκειμένου γίνει σύνδεση του κτιρίου του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης.
Την 23-12-2014 με την υπ’ αριθμ. 8045/22/55886-2 ΑΠΟΦΑΣΗ η Διεύθυνση Οικονομικών/Τμήμα 1ο ΑΝΕΘΕΣΕ με την διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης την σύνδεση του Αστυνομικού Μεγάρου με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης στην Δημοτική Επιχείρηση Κοζάνης (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.).
Με την υπ’ αριθμ. 8045/22/55886-3 από 4-6-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ η Διεύθυνση Οικονομικών/Τμήμα 1ο ΑΚΥΡΩΣΕ την σύνδεση του Αστυνομικού Μεγάρου με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης στην Δημοτική Επιχείρηση Κοζάνης (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.). λόγω αλλαγής του διαγωνιστικού πλαισίου της εν λόγω δαπάνης, την οποία έπρεπε να κάνει η Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης/Τμήμα Κτιριολογικής Υποδομής.
Με το υπ’ αριθμ. 8039/47818/38-στ από 10-7-2015 έγγραφό της η Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης/Τμήμα Κτιριολογικής Υποδομής, ενημερώνει την Διεύθυνση Οικονομικών/Τμήμα 1ο ότι η δαπάνη αφορά αποκλειστικά τέλη σύνδεσης της ΔΕΥΑΚ και όχι υλοποίηση Δημοσίου Έργου που υπόκειται στις διαδικασίες του ν. 3669/2008 («Κύρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίου έργου») και ως εκ τούτου δεν προκύπτει πουθενά η ανάγκη εμπλοκής της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης/Τμήμα Κτιριολογικής Υποδομής στη διαδικασία της σύνδεσης.
Επειδή:
Α) Ο χειμώνας πλησιάζει απειλητικά και οι συνθήκες που επικρατούν στην Κοζάνη είναι πολικές, οι συνάδελφοι για άλλη μια χρονιά θα είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε συνθήκες ψυγείου λόγω έλλειψης πιστώσεων για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.
Β) Η μη σύνδεση του κτιρίου του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης, επιβαρύνει τον ΚΑΕ: 1512 του προϋπολογισμού του Αρχηγείου με 40% (φθηνότερη η Τηλεθέρμανση από το πετρέλαιο).
Γ) Ένα έργο το οποίο θα χρησιμοποιεί καθαρή ενέργεια, κινδυνεύει να χαθεί εάν δεν απορροφηθεί η εγκεκριμένη πίστωση των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (€ 150.000,00).
Θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσουν οι δύο Διευθύνσεις του Αρχηγείου ποια από τις δύο είναι η αρμόδια για την ανάθεση του έργου στην ΔΕΥΑΚ (η οποία είναι ο μοναδικός πάροχος Τηλεθέρμανσης) και να προβούν στην υλοποίηση του έργου.
Καλούμε την Ομοσπονδία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση στο μείζον ζήτημα της θέρμανσης που ταλανίζει τους Συναδέλφους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.
http://www.bloko.gr

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7281138515081941687

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item