Να αναπροσαρμοστούν τα δάνεια του Τ.Π.Δ. με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων.


Ανακοινώθηκε από το Ταμείο  Παρακαταθηκών και Δανείων η έναρξη υποβολής αιτήσεων ένταξης  για τη νέα πολιτική ρυθμίσεων δανείων στεγαστικού τομέα .
Οι ρυθμίσεις αυτές βρίσκονται στην ίδια λογική προηγούμενων ρυθμίσεων οι οποίες παρουσιάστηκαν ως μέσο ανακούφισης των δανειακών υποχρεώσεων, όμως δεν έλυσαν το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι  που πήραν δάνεια κάτω από διαφορετικές συνθήκες.
Τα δάνεια τα οποία χορηγήθηκαν από το Ταμείο  Παρακαταθηκών και Δανείων ήταν βάσει του ύψους των αποδοχών του κάθε υπαλλήλου.
Αποδοχές τις οποίες το Δημόσιο μείωσε μονομερώς την τελευταία 5ετία χωρίς, ταυτόχρονα, να προβεί και σε αντίστοιχη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων των δανειοληπτών.
Τα δάνεια αυτά είναι φανερό ότι δεν μπορούν πια να εξυπηρετηθούν. Η πολιτεία δεν μπορεί να θεωρεί απαιτητό το σύνολο του κεφαλαίου, απ’ τη στιγμή που η ίδια ακύρωσε έναν απ’ τους βασικούς όρους της δανειακής σύμβασης, που είναι το ύψος των αποδοχών του δανειολήπτη.
Τα δάνεια αυτά δεν μπορούν να εξοφληθούν, γιατί είναι αναντίστοιχα τόσο των εισοδημάτων των δανειοληπτών, όσο και της αξίας πλέον των ακινήτων με τα οποία είναι συνδεδεμένα.

Για αυτό τον λόγο πιστεύουμε ότι  η ΠΟΑΣΥ πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ουσιαστικής αντιμετώπισης του ζητήματος των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και να ζητήσει από την πολιτεία:

1.Να αναπροσαρμόσει τα δάνεια με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων,λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή αξία των ακινήτων, με άμεση διαγραφή του ποσού που μένει αν από την εμπορική αξία αφαιρεθεί το υπόλοιπο δανείου.
2.Να ληφθεί υπόψη και η ύπαρξη και άλλων δανείων για το ίδιο ακίνητο.
3.Να μειώσει τα επιτόκια, τα οποία φτάνουν ακόμα και το 6,2%. τουλάχιστον στο 3%.


Έτσι θα διασφαλίστει ότι οι δανειολήπτες δεν πρόκειται να χάσουν το ακίνητό τους και η εναπομείνασα οφειλή θα διαμορφωθεί σε ύψος που θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθεί ομαλά.

Υ.Γ. Τα παραπάνω αιτήματα τα διεκδικούν και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις

Φώτης Βασίλειος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α.

Μπακαλάκος  Βασίλειος Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α



Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 910350310871577470

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item