Π.Α.Σ.Α.: Ναι στη εργασία αλλά με αξιοκρατία!


H  Προοδευτική Ανεξάρτητη  Συνεργασία  Αστυνομικών συνεχίζει να αναδεικνύει σημαντικά ζητήματα -προβλήματα , με επίκαιρες στοχευόμενες αναρτήσεις στο blog's της, με προτάσεις προς τα συνδικαλιστικά μας όργανα, με παρεμβάσεις προς την Φυσική Ηγεσία, προς τα Πολιτικά Κόμματα, Βουλευτές αλλά και με επιτόπιες επισκέψεις εργασίας κοντά στους συναδέλφους και στις υπηρεσίες, προσπαθώντας πάντα να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.
Ορισμένα απ΄αυτά αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά , ενώ άλλα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν από τα οποία όμως δεν παραιτούμαστε μέχρι την τελική επίλυση τους.

Ένα από αυτά είναι το ζήτημα των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, που θα ενταχθούν ως  Ε.Φ  στην ΕΛ.ΑΣ   Η Π.Α.Σ.Α από την πρώτη στιγμή ζήτησε  η αποκατάσταση των ήδη υπηρετούντων  στην Ελληνική Αστυνομία  να μην αποβεί σε βάρος άλλων εργαζομένων, ήδη υπηρετούντων .

  Για αυτό τον λόγο την 30/9/2016 αντιπρόσωποι και μέλη  της Προοδευτικής Ανεξάρτητης Συνεργασίας Αστυνομικών με ανοιχτή επιστολή μας αλλά και με email που στείλαμε στην ΕΑΣΥΑ ενημερώσαμε τους συναδέλφους ότι το Υπουργείο Εσωτερικών προωθεί διάταξη με την οποία, κατατάσσει  ως Ειδικούς Φρουρούς τους  πρώην δημοτικούς αστυνομικούς  με την υπ’ αριθ. 6000/2/5250/8-π από 12.12.2014., ζητώντας ταυτόχρονα την παρέμβαση της ΠΟΑΣΥ ώστε αν οι τέως Δημοτικοί Αστυνομικοί επιλέξουν να καταταχθούν ως ειδικοί φρουροί θα πρέπει άπαντες να τοποθετηθούν σε υπηρεσίες της Αττικής, ώστε οι συνάδελφοί μας να μην απολέσουν την πιθανότητα που έχουν να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους,
Επίσης σε συνάντηση  που είχαν με υπηρεσιακούς παράγοντες,  ο επικεφαλής της παράταξής μας και μέλος του Δ.Σ της ΕΑΣΥΑ  Χάχαλης Βαλάντης μαζί με τον αντιπρόσωπο της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ Φώτη Βασίλειο, ζήτησαν όλοι οι τέως Δημοτικοί Αστυνομικοί που θα ενταχθούν ως Ειδικοί Φρουροί στην ΕΛ.ΑΣ να τοποθετηθούν άπαντες σε υπηρεσίες της Αττικής προκειμένου  να μην διασαλευθεί η υπηρεσιακή και ηθική τάξη των αστυνομικών που βρίσκονται στην λίστα αναμονής των μεταθέσεων.


Συνάδελφοι συνεχίζουμε μαζί, χωρίς εξαρτήσεις, με ακεραιότητα και εντιμότητα  όπως αρμόζει στην αστυνομική οικογένεια !

                                               H Γραμματεία της Π.Α.Σ.Α.

Δείτε την επιστολή  αντιπροσώπων και μελών  της ΠΑΣΑ 

                                                                                                                    Αθήνα 30/9/2016                                                                                  Προς

                                                                    Το  Προεδρείο της ΕΑΣΥΑ


Θέμα  Όλοι οι τέως Δημοτικοί Αστυνομικοί να τοποθετηθούν σε υπηρεσίες  της Αττικής


Συνάδελφοι σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών προωθεί διάταξη με την οποία, κατατάσσει  ως Ειδικούς Φρουρούς τους  πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που επέλεξαν  να ενταχθούν  στην στην Ελληνική Αστυνομία με την υπ’ αριθ. 6000/2/5250/8-π από 12.12.2014.
 Με την διάταξη αυτή εάν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που θα υπηρετήσουν  ως Ειδικοί Φρουροί τοποθετηθούν στις υπηρεσίες που ήδη υπηρετούν  θα πληγεί κατάφωρα το νόμιμο και ηθικό δικαίωμα των αστυνομικών να μετατεθούν στους τόπους συμφερόντων τους, διότι οι λίγες-ελάχιστες θέσεις για μετάθεση που υπάρχουν και τις καρτερούν με ιώβειο υπομονή οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ στην λίστα αναμονής των μεταθέσεων, θα καλυφθούν από τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς .

 Έτσι ενώ οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που θα ενταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ ως ειδικοί φρουροί θα παραμείνουν στον τόπο τους, οι αστυνομικοί της  ΕΛΑΣ θα απολέσουν την πιθανότητα να μετατεθούν στους τόπο συμφερόντων τους, για την οποία σε τόσες θυσίες έχουν για χρόνια υποβληθεί.
Υπηρέτησαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής  αλλά  και στα πιο απόμακρα μέρη της Ελλάδος, προσδοκώντας με το πλήρωμα του χρόνου, να πάνε και αυτοί κάποτε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και τώρα που η εκπλήρωση αυτού του στόχου τους πλησιάζει, η μετάταξη αυτή  θα τους απονεκρώσει κάθε ελπίδα μετάθεσής τους.
Για αυτό τον λόγο σας καλούμε να ζητήσετε από  την ΠΟΑΣΥ, την παρέμβαση της, στη φυσική και πολιτική ηγεσία του Αρχηγείου μας  ώστε όλοι οι τέως Δημοτικοί Αστυνομικοί που θα ενταχθούν ως Ειδικοί Φρουροί στην ΕΛ.ΑΣ να τοποθετηθούν άπαντες σε υπηρεσίες της Αττικής.


Συνάδελφοι δεν πρέπει να επιτρέψουμε  να διασαλευθεί η υπηρεσιακή και ηθική τάξη των αστυνομικών που βρίσκονται στην λίστα αναμονής των μεταθέσεων.


1. ΧΑΧΑΛΗΣ Βαλάντης  Μέλος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ

   Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ

2.ΦΩΤΗΣ Βασίλειος

   Μέλος Π.Α.Σ.Α

3.ΤΣΙΟΓΚΑΣ Κωνσταντίνος

   Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ

4.ΓΡΑΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

   Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ

5.ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ Γεώργιος

   Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ

6.ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος

   Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ

7.ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΣ Βασίλειος

    Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ

8.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

   Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ

9. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Πέτρος

     Μέλος Π.Α.Σ.Α

10.Κακαμπάκος Βασίλειος

    Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ

11. ΑΡΑΒΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος

      Μέλος Π.Α.Σ.Α

12.ΒΡΑΧΑΤΗΣ Παναγιώτης

      Μέλος Π.Α.Σ.Α

 

Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 3659159778250191829

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΣυγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item