Ηλεκτρονική ενημέρωση για την πορεία των δικαστικών υποθέσεων

Στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων, η ιστοσελίδα solon.gov.gr (link is external), παρέχει τη δυνατότητα ενημέρωσης για την πορεία της υπόθεσής σας για τα δικαστήρια και τις διαδικασίες που έχουν ενταχθεί στο σύστημα.
Στην παρούσα φάση στο σύστημα έχουν ενταχθεί:
Πολιτική ροή στο Εφετείο Πειραιά, Πρωτοδικείο Πειραιά, Εφετείο Αθηνών και Πρωτοδικείο Αθηνών (Τακτική Μονομελούς/Πολυμελούς και Αυτοκίνητα)
Πολιτική ροή στα Ειρηνοδικεία Αθηνών, Αμαρουσίου, Κρωπίας, Λαγκαδά, Μεγάρων, Νέας Ιωνίας και Χαλανδρίου, Ν. 4055 στα Ειρηνοδικεία Αχαρνών, Θεσσαλονίκης, Ιλίου, Πειραιά, Καλλιθέας, Περιστερίου, Χαλκίδας
Σύντομα αναμένεται να ενεργοποιηθούν και νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως πληροφορίες πινακίων, αιτήσεις για πιστοποιητικά και ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων.
Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων
Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ) είναι έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και περιλαμβάνει την μηχανογράφηση της Πολιτικής και Ποινικής διαδικασίας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών σε ένα ομογενοποιημένο πληροφοριακό περιβάλλον σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.
Οι φορείς που περιλαμβάνονται είναι τα:
  • Ειρηνοδικεία – Πταισματοδικεία
  • Πρωτοδικεία – Εισαγγελίες Πρωτοδικών
  • Εφετεία – Εισαγγελίες Εφετών
  • Άρειος Πάγος – Εισαγγελία Αρείου Πάγου
Το έργο ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2014 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2017.
Εκτός από την εσωτερική μηχανογράφηση των δικαστηρίων και εισαγγελιών, περιλαμβάνει ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς πολίτες και δικηγόρους που θα προσφερθούν από την παρούσα ιστοσελίδα (όπως ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, αιτήσεων για πιστοποιητικά, πληροφορίες πινακίων, πορεία υπόθεσης), καθώς και διαλειτουργικότητα με άλλες υπηρεσίες και φορείς (πχ Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Ολομέλεια δικηγορικών Συλλόγων, Ποινικό μητρώο κ.α.)
Δείτε αναλυτικά τις διαδικασίες που έχουν ήδη μπει σε λειτουργία ανά δικαστήριο στο solon.gov.gr (link is external)

lawspot

Related

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 5153714001273721850

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOKΣυγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item