Η Ένωση Ημαθίας ζητά την ΚΥΑ για τους ένστολους φοιτητές

 
Την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που να δίνει το δικαίωμα των ενστόλων, που επέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας να φοιτήσουν σε αντίστοιχο τμήμα της
πόλης, όπου υπηρετούν ή της πλησιέστερης, ζητούν από τους αρμόδιους φορείς τα μέλη της Ένωσης Ημαθίας, προκειμένου να μην χάσουν το εξάμηνο οι επιτυχόντες.

Βέροια, 15 Σεπτεμβρίου 2015
ΠΡΟΣ:   Α) κ. Υπουργό Πολιτισμού Παιδείας κ Θρησκευμάτων (μέσω ΠΟΑΣΥ).
            Β) κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη(μέσω ΠΟΑΣΥ).
            Γ) κ.  Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας (μέσω ΠΟΑΣΥ).
            Δ) Πρωτοβάθμιες οργανώσεις(μέσω ΠΟΑΣΥ).
ΘΕΜΑ: «Μεταφορά των θέσεων φοίτησης στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας».
1.-      Με το άρθρο 29 του Ν. 4327/2015 (ΦΕΚ Α΄ 50/14.05.2015) ορίζεται ότι: «Κατ’ εξαίρεση των ισχυουσών, περί μεταφοράς θέσεων εισαγωγής σε Α.Ε.Ι. διατάξεων, οι φοιτητές των Α.Ε.Ι., οι οποίοι είναι μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, δικαιούνται να μεταφέρουν, κατά τις κείμενες διατάξεις, τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου, εφόσον είναι φοιτητές Πανεπιστημίου και σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Τ.Ε.Ι., εφόσον είναι φοιτητές Τ.Ε.Ι., που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι. στον τόπο αυτό, οι ανωτέρω δύνανται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους στο πλησιέστερο Α.Ε.Ι. της πόλης όπου υπηρετούν. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζεται η διαδικασία μεταφοράς των θέσεων φοίτησης των ανωτέρω φοιτητών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης».
2.-      Από την ημερομηνία δημοσίευσης του ανωτέρω Νόμου (14-5-2015) έως και σήμερα δεν έχει εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση, που προβλέπεται από το ανωτέρω άρθρο και η οποία θα καθορίζει τη διαδικασία μεταφοράς των θέσεων φοίτησης αστυνομικών φοιτητών, με αποτέλεσμα να καθίστανται ανενεργές, ουσιαστικά, οι προαναφερόμενες διατάξεις.
3.-      Με δεδομένο ότι οι μετεγγραφές των φοιτητών πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και ότι πλησιάζει ο χρόνος έναρξης των μαθημάτων του νέου εκπαιδευτικού έτους, παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση, ώστε να διευκολυνθούν οι δεκάδες συνάδελφοι που ενδιαφέρονται για τη μεταφορά των θέσεων φοίτησής τους σε Σχολές των πόλεων που υπηρετούν, για να μπορούν, απρόσκοπτα, να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, βελτιώνοντας το εκπαιδευτικό τους επίπεδο ως άνθρωποι αλλά και ως δημόσιοι λειτουργοί και προάγοντας το επίπεδο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΟΥΡΤΗΣ Απόστολος                                    ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος
 
bloko.gr

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 2362112850785147567

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item