Δελτίο Τύπου της ΕΑΣΥΘεσσαλονίκης σχετικά με την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Προεδρείου της

http://www.eayth.gr/images/poreiaathina3.JPGΘεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2015
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με έγγραφό της κατήγγειλε τις πρωτοφανείς αδικίες που σημειώθηκαν στις φετινές μεταθέσεις των Αστυνομικών εντός του Νομού Θεσσαλονίκης. Ως απάντηση σ’ αυτές τις σοβαρές καταγγελίες, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε Προφορική Διοικητική Εξέταση σε βάρος του Προέδρου της Ένωσης κ. Δημήτρη Παδιώτη και του Γενικού Γραμματέα
κ. Αλέξανδρου Καλευρά, ισχυριζόμενο ότι το έγγραφο περιείχε δυσμενή σχόλια κατά προϊστάμενης αρχής. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το Προεδρείο της Ένωσής μας διώκεται από την Ηγεσία γιατί τόλμησε να  αναφερθεί στα σκοτεινά σημεία των φετινών μεταθέσεων.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, όπως κάθε άλλη Πρωτοβάθμια Οργάνωση και η ΠΟΑΣΥ, έχουν ως μοναδικό σκοπό την προάσπιση, ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό.
Ο τρόπος λειτουργίας μας, αλλά και το εύρος των δραστηριοτήτων μας, δεν είναι κάτι που το αποφασίζουμε αυτόβουλα αλλά ορίζεται από τον συνδικαλιστικό Νόμο 1264/1982. Συγκεκριμένα, το άρθρο 4 αναφέρει: «1. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν σκοπό τη διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονοµικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συµφερόντων των εργαζοµένων... 3. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για την πραγµατοποίηση των σκοπών τους δικαιούνται µεταξύ άλλων: α) Ν’ αναφέρονται στις δηµοκρατικές και άλλες αρχές για κάθε ζήτηµα που αφορά τους σκοπούς τους, τα µέλη τους, τις εργασιακές και γενικότερα επαγγελµατικές σχέσεις και τα συµφέροντα των µελών τους. β) Να καταγγέλλουν και να εγκαλούν στις διοικητικές και δικαστικές αρχές τις παραβιάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νοµοθεσίας και των κανονισµών ή οργανισµών που αφορούν τις ίδιες ή τα µέλη τους.»
Αυτονόητο είναι ότι οι συνδικαλιστές-Αστυνομικοί όταν δρουν με την συνδικαλιστική τους ιδιότητα και όχι την αστυνομική, υποχρεούνται να καταγγέλλουν γεγονότα τα οποία ενδεχομένως αφορούν συναδέλφους ιεραρχικά ανώτερους, χωρίς αυτό να αποτελεί κρίση αφού υπαγορεύεται από την συνδικαλιστική τους δράση.
Πως λοιπόν το Αρχηγείο αντί να υπεισέρθει στην ουσία των καταγγελλομένων μας, και να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο έγιναν φέτος οι μεταθέσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, διατάσσει έρευνα για «την ύπαρξη μη επιτρεπτών σχολίων – κρίσεων  -αξιολογήσεων αστυνομικών για ενέργειες προϊστάμενης υπηρεσίας»;
Άραγε η Ηγεσία μας θα επιδείξει την ίδια ευαισθησία και στα καταγγελλόμενά μας και θα διατάξει έρευνα για τις φετινές μεταθέσεις των Αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη; Σε αρνητική περίπτωση αυτό θα αποτελεί γκρίζο τοπίο και μομφή για την αξιοκρατία των διαδικασιών. Κι αυτό σαφώς επιβάλλει έρευνα εις βάθος!  
Τα τελευταία χρόνια, οι μεταθέσεις των Αστυνομικών έχουν καταλήξει να είναι ένας αδιαπέραστος σκόπελος για την Ελληνική Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται τόσο οι συνάδελφοι όσο και οι πολίτες. Δεν επιτρέπεται οι αρμόδιοι αντί να ψάχνουν να βρουν μια άμεση λύση για το πρόβλημα, να τιμωρούν αυτούς που το αναφέρουν!
Η συνδικαλιστική έκφραση οφείλει να μην λογοκρίνεται. Αυτό το αξίωμα ακολουθεί την λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων και κάθε προσπάθεια λογοκρισίας στερεί από την γενικότερη συνδικαλιστική ελευθερία.
        Το Προεδρείο μας, με σεβασμό στο συνάδελφο, την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία μας, ουδέποτε έδρασε ή προτίθεται να δράσει συκοφαντικά εναντίον προσώπων. Όμως, δεν δέχεται επ’ ουδενί εκφοβιστικές ενέργειες που μοναδικό στόχο έχουν την αποσιώπηση των ζητημάτων που οδηγούν την Ελληνική Αστυνομία στην οπισθοδρόμηση και το αστυνομικό προσωπικό σε τέλμα!
        Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, από όποιον κι αν επιχειρείται, δεν έχει στόχο μόνο τους διωκόμενους εργαζόμενους αλλά όλους τους Αστυνομικούς. Και η μόνη λύση είναι η αλληλεγγύη και ο αδιάκοπος αγώνας για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Στην συγκάλυψη και τις διώξεις, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απαντάει με τον ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό και την πρόταξη της αλήθειας.
                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος,    Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ.
ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος,  Γενικός Γραμματέας Ε.Α.Υ.Θ.
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος,    Ά Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ.
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΄Β Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ.
ΔΟΛΜΑΣ Χρήστος ,        Ταμίας Ε.Α.Υ.Θ.
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, Υπεύθυνος Δμοσίων Σχέσεων Ε.Α.Υ.Θ.
ΜΑΖΝΕΪΚΟΣ Ιωάννης,    Οργανωτικός Γραμματέας Ε.Α.Υ.Θ.
ΚΛΕΑΝΗΣ Βασίλειος ,     Αναπληρωτής Γραμματέας Ε.Α.Υ.Θ.

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 7053088873925163288

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item