Ένωση Θεσσαλονίκης : Συναντήσεις του Προεδρείου της Ένωσης με πολιτικά κόμματα

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZYOUDrO67UIfCwW4W4EMdjsfgM9Kx6TnCTkv2DW-22dZIZuXTXykBYVaECOCwpOb3BBEFBt7JueksWLL6y78J7LmNu4IUFYKIg-C_x5ByaWGd3-T_DEhjp-PuRa14w5pw3dHZb4pRHzI/s1600/kke.jpg

Θεσσαλονίκη, 18 Σεπτεμβρίου 2015
   Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Ένωσής μας με τα πολιτικά κόμματα, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που τους απευθύναμε εγγράφως. Με διαδοχικές συναντήσεις, το Προεδρείο της Ένωσής μας ενημέρωσε και επέδωσε υπόμνημα σε εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) για τα χρόνια προβλήματα των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης.

   Στις συναντήσεις το Προεδρείο μας αναφέρθηκε στα κυριότερα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους συναδέλφους και επαγωγικά τους συμπολίτες μας:
- Ένα χρόνιο θέμα είναι η ενίσχυση της ΓΑΔΘ με νέα οχήματα, καθώς και η επαρκής και σωστή συντήρηση των ήδη υπαρχόντων οχημάτων. Μέχρι σήμερα κάθε διαδρομή των συναδέλφων μας είναι επίφοβη για τη σωματική ακεραιότητά τους λόγω της κατάστασης των οχημάτων. Περιπολικά και μοτοσυκλέτες που κινούνται με δυσκολία και πλήρως ακινητοποιημένα οχήματα είναι η σκληρή πραγματικότητα στη Θεσσαλονίκη. Κι ακόμα απορούμε γιατί η ΓΑΔΘ δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ώστε να της χορηγηθούν νέα περιπολικά, όπως έγινε σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειας.
Οι φειδωλές μεταθέσεις έχουν οδηγήσει το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ σε απόγνωση. Η έκδοση της υπηρεσίας στις περισσότερες Αστυνομικές Υπηρεσίες έχει γίνει πρόβλημα για ικανούς λύτες. Οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις είναι πολλές αλλά οι Αστυνομικοί λίγοι. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει τόσο η πολιτική βούληση όσο και η στήριξη από την Φυσική Ηγεσία μας για να λυθεί αυτό το σημαντικό πρόβλημα. Η Θεσσαλονίκη επιβάλλεται να ενισχυθεί με ικανό αριθμό Αστυνομικών για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων.
- Αν και αυτονόητο είναι το πάγιο αίτημά μας για την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, κανένας πολιτικός φορέας δεν πήρε την πρωτοβουλία να το εφαρμόσει. Οι άνω των εκατό νεκροί Αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας και οι αμέτρητοι τραυματίες συνάδελφοί μας, δεν έχουν ακόμα πείσει τους αρμόδιους ότι η αναγνώριση αυτή θα ήταν πρωτίστως ηθική ανταμοιβή για τους Αστυνομικούς και τις οικογένειές τους.
Το ασφαλιστικό μας Ταμείο ΤΕΑΠΑΣΑ, το οποίο ήταν υγιές και αυτόνομο, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο από πολιτικές ενέργειες και παραλείψεις. Η μετατροπή του σε επαγγελματικό ή η ένταξή του στο ΕΤΕΑ είναι ένα άδικο δίλημμα που μας τέθηκε, και μόνο η στήριξη όλων μας, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών δυνάμεων, στις συλλογικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας μπορεί να άρει το δυσοίωνο μέλλον του ΤΕΑΠΑΣΑ.
- Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, η απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να διατάξει Προφορική Διοικητική Εξέταση εις βάρος του Προέδρου της Ένωσής μας κ. Δημήτρη Παδιώτη και του Γενικού Γραμματέα κ. Αλέξανδρου Καλευρά, οι οποίοι εκπροσωπώντας το Προεδρείο της Ένωσης εγγράφως κατήγγειλαν τις πρωτοφανείς αδικίες που σημειώθηκαν στις φετινές μεταθέσεις των Αστυνομικών εντός του Νομού Θεσσαλονίκης. Η ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων πρέπει να στηρίζεται εμπράκτως τόσο από τη Φυσική όσο και από την Πολιτική Ηγεσία μας. Κάθε δίωξη που στοχεύει στη φίμωση και την συγκάλυψη γεγονότων δεν έχει θέση σε κανένα δημοκρατικό πολίτευμα. Και σε αυτή τη μάχη πρέπει όλοι μας να είμαστε συναγωνιστές.
   Στη συνάντηση με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρευρέθηκαν ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος  Παρασκευόπουλος, ο κ. Νίκος Παυλίδης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Θέμης Χαρίσης, και ο κ. Νικόλαος Γιάγκος της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.
   Η συνάντηση με τη Νέα Δημοκρατία έγινε παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Μηνά Σαμαντζίδη.
   Ως εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) παρέστησαν ο γραμματέας Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσ/νίκης κ. Χρόνης Μακρίδης, ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού κ. Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης και οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Νίκος Μαρουφίδης και Μαρία Λυκουριώτη. Από τη νομαρχιακή επιτροπή  Α΄ Θεσσαλονίκης εκδόθηκε Δελτίο Τύπου σχετικά με την έκβαση της συνάντησής μας.
  Εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων εκφράστηκε η πλήρης κατανόηση και συμπαράσταση στα προβλήματά μας. Δηλώθηκε η βούληση για την επίλυση των ζητημάτων των μεταθέσεων, του ελλιπούς υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των δύσκολων εργασιακών συνθηκών του αστυνομικού προσωπικού. Επίσης, όλοι οι παριστάμενοι δήλωσαν τη στήριξή τους στο Προεδρείο μας σχετικά με τη δίωξη που υφίσταται ο Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσής μας και τονίστηκε η ανάγκη για ανεξάρτητο συνδικαλισμό.
   Αναμένουμε όσα ειπώθηκαν και αναλύθηκαν στις συναντήσεις να μην είναι απλώς προεκλογικά λόγια που θα ξεχαστούν την επαύριο των εκλογών. Οι εποχές έχουν αλλάξει και οι δεσμεύσεις δεν μπορούν να μένουν απλώς δεσμεύσεις. Οι πολίτες απαιτούν από όλα τα πολιτικά κόμματα ουσιαστικές πράξεις και λύσεις στα προβλήματα που χρόνια τώρα λιμνάζουν.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Related

ΕΝΩΣΕΙΣ 6945222028977397666

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item