«Άλλος πληρώνει (ΕΛ.ΑΣ.) και άλλος εισπράττει (Ο.Τ.Α.)»

 http://www.orangenews.gr/uploads/images/news_2972/speed-camera-1000.jpg
Eπιστολή  στην ΠΟΑΣΥ, έστειλε η παράταξη Δημοκρατικό Κίνημα Αστυνομικών Ελλάδας (ΔΗΚΑΣΕ) με την οποία ζητά:
  α) οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος των ηλεκτρονικών μηχανισμών να πληρώνονται από τους κατά τόπους ΟΤΑ οι οποίοι εισπράττουν και τα πρόστιμα και β) να εκδοθεί άμεσα η σχετική ΚΥΑ του Ν. 4256/2014 για το 5% των τροχονομικών κλήσεων.

Δείτε την επιστολή.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΔΗ.Κ.ΑΣ.Ε)


Κοζάνη 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΣ

ΠΟΑΣΥ

ΘΕΜΑ: «Άλλος πληρώνει (ΕΛ.ΑΣ.) και άλλος εισπράττει (Ο.Τ.Α.)»
Το Υπουργείο Υποδομών Μεταϕορών & Δικτύων στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013 προμηθεύτηκε σαράντα (40) Ηλεκτρονικούς μηχανισμούς ελέγχου ταχύτητας (Φωτογραϕικά Ραντάρ) σε επικίνδυνες θέσεις του Εθνικού Οδικού Δικτύου, τους οποίους παραχώρησε στην Ελληνική Αστυνομία για χρήση.
Η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου με διαταγή της την 6-4-2015 δίνει εντολή στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες να υποβάλλουν σχετικά αιτήματα προς τα περιϕερειακά υποκαταστήματα της ΔΕΗ προκειμένου να συνδεθούν οι ηλεκτρονικοί μηχανισμοί με το δίκτυο της ΔΕΗ και οι λογαριασμοί κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος να ενταχθούν στον πολλαπλό λογαριασμό ρεύματος της ΕΛ.ΑΣ. με κωδικό 0000605.
Η Ελληνική Αστυνομία ενώ χρησιμοποιείται σε όλες τις δράσεις του κρατικού μηχανισμού, για άλλη μια ϕορά διαπιστώνουμε ότι αντιμετωπίζεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δηλαδή από την συγκεκριμένη δράση τα έσοδα από τις παραβάσεις θα πηγαίνουν στους κατά τόπους ΟΤΑ και τα λειτουργικά έξοδα θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Αρχηγείου. Όταν σύμϕωνα με το Π.Δ. 287 από 24-8-2001 στο άρθρο 3 προβλέπει ότι η εγκατάσταση της συσκευής γίνεται με μέριμνα της Υπηρεσίας, ϕορέα, Νομικού προσώπου ή Ο.Τ.Α. που είναι αρμόδια για την συντήρηση της οδού.
Απεναντίας οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου, άγνωστο γιατί εδώ και ενάμισι χρόνο δεν έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες προκειμένου να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ που προβλέπει η παρ. 1 του άρθρου 41 του Ν. 4256/2014, ώστε το 5% από τις κλήσεις της Τροχαίας να περιέρχονται στα Ασϕαλιστικά μας Ταμεία. Με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει να χάνεται ένας πολύ σημαντικός πόρος για τα Ταμεία μας.
Καλούμε την Ομοσπονδία να προβεί σε όλες τις ενέργειες προς το Αρχηγείο, προκειμένου α) οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος των ηλεκτρονικών μηχανισμών να πληρώνονται από τους κατά τόπους ΟΤΑ οι οποίοι εισπράττουν και τα πρόστιμα και β) να εκδοθεί άμεσα η σχετική ΚΥΑ του Ν. 4256/2014 για το 5% των τροχονομικών κλήσεων.

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 5206790317638129569

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item