H Ένωση Αθηνών για τις συνθήκες εργασίας των δ/ριών της ΥΑΤ στη Λέσβο

http://www.easya.gr/sites/default/files/header_images/mat-athina-660_4_2.jpg

Αθήνα,   9-9-2015         

Αρ. Πρωτ.: 051


Προς :

Κοιν.:
Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Υπηρεσίες Αθηνών
Μ.Μ.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δυστυχώς παρά τις επισημάνσεις μας με τη πρόσφατη ανακοίνωσή μας για τις συνθήκες μετάβασης και εργασίας των διμοιριών της ΥΜΕΤ στη Κω, η ίδια κατάσταση παρατηρείται και στο νησί της Λέσβου με τις εκεί διμοιρίες ΥΑΤ. Και για αυτές τις δυνάμεις η υπηρεσία «φρόντισε» να ταξιδεύουν για ώρες σε κατάστρωμα, να αναμένουν ώρες για να μπουν σε ξενοδοχεία, αμέσως μετά να επιχειρήσουν στο νησί και να ανταποκριθούν με επάρκεια στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν εκεί.
Τονίσαμε πολλές φορές ότι οι αστυνομικοί συμβάλουν και θα συμβάλουν τα μέγιστα για να ανακουφιστούν οι τοπικές κοινωνίες από τη παρουσία χιλιάδων μεταναστών σε όλο το νησί, χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές. Δεν είναι όμως δυνατόν να αντιμετωπίζονται συνάδελφοι σαν «ζώα» με την πρόφαση πάντα, των έκτακτων συνθηκών που διέπουν τη χώρα! Δεν μπορεί οι αστυνομικοί να εργάζονται χωρίς ωράριο, με ασάφεια εντολών, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διοικητική μέριμνα, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στα σπίτια τους με συνεχείς αναβολές και με πενιχρές ημερήσιες αποζημιώσεις για τις ανάγκες τους. Αυτές οι καταστάσεις μέσα σε ένα έκρυθμο περιβάλλον, εγκυμονούν κινδύνους, που μπορούν να ανάψουν τη σπίθα ανεξέλεγκτων καταστάσεων. Κάποιοι ακόμα αρνούνται να αποδεχθούν, ότι η ασφάλεια σε έναν τόπο πρέπει να πληρώνεται και δεν χωρούν εκπτώσεις σε αυτό.
Επειδή αυτή η πραγματικότητα θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες θα αναδείξουμε τα προβλήματα στον υπηρεσιακό αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Μετανάστευσης κ.Μουζάλα Ιωάννη, στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Μακροδημήτρη Αντώνη και στην Πρωθυπουργό κ.Θάνου Βασιλική, ελπίζοντας σε επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.
Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
                 Αντιπρόεδρος                                                                              Γεν. Γραμματέας
                                             
   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                           ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

- See more at: http://www.easya.gr/articles/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B4%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CF%85%CE%B1%CF%84-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B2%CE%BF#sthash.N49fYR4g.dpuf

Related

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 4433904869623370254

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item