Ακυβέρνητο καράβι η ΕΛ.ΑΣ.


                                                                                                                           Αθήνα 19/4.2016

Εικόνα ακυβέρνητου  καραβιού  παρουσιάζει η αστυνομία, όχι μόνο εξαιτίας των ελλείψεων σε αναλώσιμα υλικά και αδυναμία επισκευής των βλαβών στο στόλο των αυτοκινήτων, αλλά κυρίως λόγω απουσίας χαμηλόβαθμου προσωπικού από τις μάχιμες υπηρεσίες.

Έναμιση μήνα περίπου μετά τις κρίσεις  και την αλλαγή  που υπήρξε στην ηγεσία του σώματος, νευραλγικές υπηρεσίες όπως η ΥΜΕΤ, η ΥΑΤ , η ΔΙΜΕΔΑ, τα τμήματα ασφαλείας,  και τα Αστυνομικά τμήματα παραμένουν... αφημένα σε αποσύνθεση κι αποδιοργάνωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, στις παραπάνω  υπηρεσίες  η απουσία χαμηλόβαθμου προσωπικού έχει επιφέρει δραματικές λειτουργικές ανωμαλίες.

Και όλα αυτά τη στιγμή που  η ελληνική αστυνομία καλείται να σηκώσει στους ώμους της ένα πελώριο επιχειρησιακό έργο λόγω του προσφυγικού που υπερβαίνει απειροδύναμα τους κλασικούς της ρόλους.

Ενώ πρέπει να περιφρουρήσει την τάξη, σε μια κοινωνία που ο μισός ενεργός της πληθυσμός είναι άνεργος, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να κλείνουν με ρυθμό γεωμετρικής προόδου κάθε μέρα, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις την τελευταία πενταετία  και  έχουν οδηγήσει στην πείνα και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους.

Σ΄αυτό το νέο δραματικά αλλαγμένο κοινωνικό τοπίο λοιπόν, όφειλε τόσον η φυσική ηγεσία, όσο και η πολιτική ηγεσία,της  Ελληνικής Αστυνομίας, να ανασχεδιάζουν την επιχειρησιακή της λειτουργία και να διασφαλίσουν κάποια minimum για τους αστυνομικούς, έστω και μέσα στην λαίλαπα του μνημονίου και τουλάχιστον να μην τους εξουθενώνουν και ηθικά, πέρα από την μισθολογική τους καταρράκωση.

Δυστυχώς αντ΄ αυτών, βλέπουμε ότι ο αστυνομικός των παραπάνω υπηρεσιών αντίπερα σε κάθε κώδικα ηθικής δεοντολογίας να καλείται να εργάζεται  αλλεπάλληλες ώρες να κάνει διπλά και τριπλά νυκτερινά  μέχρι ψυχικής του εξουθένωσης και φυσικής του εξάντλησης.

Στην ΥΜΕΤ τον τελευταίο χρόνο έχουν φύγει πάνω από διακόσιοι συνάδελφοι, οι στόχοι και τα τζιπάκια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο ενώ οι  οφειλόμενες Η.Α βρίσκονται για πρώτη φορά στην ΥΜΕΤ σε δυσθεώρητο υψος.

Οι συνάδελφοι των δ/ριων της ΥΑΤ ανα 45 ημέρες  τις 15 βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου.  Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός από την φυσική ηγεσία, οι δ/ριες ξεκινάνε να κάνουν υπηρεσία στην Αθήνα και βρίσκονται αερομεταφερόμενες όπου υπάρχει ανάγκη.

Οι τοπικοί διευθυντές από την πλευρά τους  ρίχνουν όλο το βάρος στην ΥΑΤ, είναι απόντες στον επιχειρησιακό σχεδιασμό που αναλαμβάνουν οι διμοιρίες ενώ τις κρίσιμες ώρες της επιχείρησης είναι εξαφανισμένοι αφήνοντάς μας στο έλεος του Θεού . Οταν όμως τελειώσει η επιχείρηση εμφανίζονται ως δια μαγείας για να διατάξουν Ε.Δ.Ε.

 Οι δ/ριες πάλι που μένουν στην Αθήνα εργάζονται ατελείωτες ώρες ακανόνιστα αφού η υπηρεσία αλλάζει συνεχώς κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ οφείλονται δεκάδες Η.Α στους άνδρες των δ/ριων.

Η Διεύθυνση Μεταγωγών  βρίσκεται στα όρια της διάλυσης ενώ ελοχεύουν σοβαρότατοι κίνδυνοι λόγω της απουσίας χαμηλόβαθμου προσωπικού.

Συνεπώς οι αστυνομικοί των μάχιμων υπηρεσιών εργάζονται  ατελείωτες  ώρες ενώ οι περισσότεροι συνάδελφοι  δεν  έχουν πάρει ημερησία ανάπαυση, ακόμη και  έναν μήνα και εμείς αναρωτιόμαστε αν πραγματικά κάτω από τις απαράδεκτες αυτές επιχειρησιακά συνθήκες, μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία το έργο για το οποίο η πολιτεία τους έχει τεταγμένους.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα επιχειρησιακά και ηθικά ανεπίτρεπτα, κατασπαταλώνται διαρκώς αστυνομικές δυνάμεις, για φύλαξη υψηλών προσώπων,  διαδηλώσεις, γήπεδα,για την αντιμετώπιση του προσφυγικού,για  παρελάσεις,  και ποικίλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Με τους πολίτες να είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στο στόχαστρο των κακοποιών. Τα τμήματα ασφαλείας, υπολειτουργούν και αντί να ασχολούνται με την αστυνόμευση, έχουν καταντήσει τμήμα Μεταγωγών.

Τίθενται επομένως αμείλικτα ερωτήματα, στα οποία η φυσική πρωτίστως ηγεσία και η πολιτική ηγεσία ακολούθως της ελληνικής αστυνομίας, πρέπει να δώσουν άμεσα απάντηση-δραστική λύση.


ΦΩΤΗΣ Βασίλης  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α.  ΔΑΕ-ΥΜΕΤ

ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος  Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α.  ΔΑΕ-ΥΑΤ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ Σοφοκλής  ΔΑΕ-ΥΜΕΤ.
Μέλος Π.Α.Σ.Α. 

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  Γεώργιος ΔΑΕ-ΥΑΤ.
Μέλος Π.Α.Σ.Α. 

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος Μέλος Δ.Σ
Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος Π.Α.Σ.Α.  ΔΑΕ-ΥΜΕΤ



Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 5826063955582447650

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item