Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για το νέο ασφαλιστικό


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προώθησε στη Βουλή το σχέδιο νόμου - λαιμητόμο για τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, επαληθεύοντας τις πιο
αρνητικές προβλέψεις. Το νομοσχέδιο (ν/σ) αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση των αντιλαϊκών επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, που μαζί και με άλλα ευρωενωσιακά κόμματα της Βουλής, έχουν δεσμευτεί σε Ε.Ε. και ΔΝΤ για το 3ο μνημόνιο.
Η μεταφορά του συνόλου των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεών μας στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), η δραστική μείωση των συντάξεων παλιών και νέων συνταξιούχων μέσα από τον «επανυπολογισμό» των συντάξεων και τις αλχημείες του υπολογισμού των συνολικών συντάξιμων αποδοχών, η εκμηδένιση των επικουρικών συντάξεων, αποτελούν ενδεικτικά μέτρα του ν/σ που σε συνδυασμό με την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας που έχει ήδη αναγγελθεί, οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωσή μας.
Το νέο «ειδικό» μισθολόγιο που ετοιμάζεται για το εν ενεργεία προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα διαψεύσει και τους τελευταίους θιασώτες του μύθου ότι τα «ειδικά» μισθολόγια σημαίνουν και δήθεν «ειδική» - καλύτερη μεταχείριση των συναδέλφων. Υποδηλώνει ένα ακόμα τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων. Οι συνάδελφοι να θυμηθούν όσα τους έταζαν για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για μισθούς και συντάξεις. Όλα ψέματα! Επομένως, ας είμαστε υποψιασμένοι και να μη τσιμπάμε σε επικοινωνιακούς ελιγμούς, τρυκ, εκβιαστικά διλήμματα και προπετάσματα καπνού.
Το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι οι αγώνες εμάς των ίδιων. Να βάλουμε στην άκρη πεσιμιστικές απόψεις, του στυλ «δεν γίνεται τίποτα». Με τις δράσεις των συναδέλφων και των άλλων συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων, φθάσαμε, από το Νοέμβρη με τις προτάσεις της «επιτροπής σοφών», στο Μάιο για να κατατεθεί το ν/σ. Η συμμετοχή στις δράσεις του επόμενου διαστήματος επιβάλλεται να είναι πολλαπλάσια. Οι συνάδελφοι δεν μπορεί να μένουμε έξω από τους αγώνες!
Επειδή τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας κουρελιάζονται στο Αιγαίο με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και τα κοινωνικά δικαιώματα του Λαού μας με τις ευλογίες της ΕΕ,
η νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα ΟΛΩΝ μας δεν πρόκειται να είναι η τελευταία,
η Πρωτοβουλία Αποστράτων καλεί όλους τους συναδέλφους
να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση ώστε, όποτε αποφασιστεί, να αντιδράσουν άμεσα, μέσα και από τους φορείς τους – ξεσκεπάζοντας τυχόν «κομπρεμί» συνδικαλιστικών ηγεσιών- και μαζί με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Οι απόστρατοι να δώσουμε βροντερό παρόν στη 48ωρη γενική απεργία.
Να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό!
Αθήνα, 22 Απρίλη 2016
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ


protovoyliaapostraton.webnode.com
 bloko.gr

Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ 1511969980150347835

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item