Είναι αναπόφευκτη η φτωχοποίηση των αστυνομικών; του Γιάννη Φαναριώτη


Πριν λίγο καιρό "έταζαν λαγούς με πετραχήλια" σήμερα εισηγούνται για ψήφιση όλα όσα ξόρκιζαν:
Άρθρο 4 Υπαγωγή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης των υπαλλήλων – λειτουργών του
Δημοσίου καθώς και των στρατιωτικών

1.α. Οι υπαγόμενοι στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου, τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου,...... καθώς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου υπάγονται για κύρια σύνταξη στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο οποίος συστήνεται με τις διατάξεις του παρόντος νόμου και οι συντάξεις τους κανονίζονται και καταβάλλονται με βάση τις ρυθμίσεις του παρόντος και τις λοιπές μεταβατικές διατάξεις.

Άρθρο 7 Εθνική Σύνταξη

1. Η Εθνική Σύνταξη καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ σε όλους, όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
................................................................
6. Για την πρώτη εφαρμογή του νόμου αυτού η εθνική σύνταξη ορίζεται σε τριακόσια ογδόντα τέσσερα (384) Ευρώ μηνιαίως εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης. Το ποσό της εθνικής σύνταξης βαίνει μειούμενο κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών μέχρι τα 15 έτη ασφάλισης, που αποτελούν προϋπόθεση για την καταβολή της.

Άρθρο 38 Εισφορές Μισθωτών και Εργοδοτών
1. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, το συνολικό ποσοστό εισφοράς κύριας σύνταξης ασφαλισμένου μισθωτού και εργοδότη ορίζεται σε 20% επί των πάσης φύσεως αποδοχών των εργαζομένων,

Δυστυχώς αυτές οι ρυθμίσεις οδηγούν σε ασφαλιστική Ανασφάλεια χωρίς κανένα μέλλον. Οι όποιες εισφορές μας - οι οποίες θα είναι και αυξημένες- δεν θα κατοχυρώνουν μια σύνταξη αλλά θα διοχετεύονται στην χοάνη των ελλειμμάτων που δημιούργησαν οι πολιτικές έως σήμερα. Είναι φανερό και στον πιο αδαή ότι με τόσο υψηλό ποσοστό ανεργίας και με μηδενική ανάπτυξη σύντομα θα χρειαστούν νέα μέτρα. Η πολιτική αυτή δεν οδηγεί στην εξυγίανση κανενός συστήματος απλά δημιουργεί την φτωχοποίηση και των επόμενων γενιών .
Το ταμείο μας μπορούσε να υπάρξει αυτόνομα και να είναι και βιώσιμο και ανταποδοτικό. Δυστυχώς κανείς δεν ήθελε να πάρει μια τέτοια απόφαση όπως κανείς δεν θέλει να δει την ιδιαιτερότητα του αστυνομικού επαγγέλματος - λειτουργήματος.
Ο αγώνας θα πρέπει να είναι διαρκής διότι σύντομα θα βιώσουμε ακόμα πιο δύσκολα μέτρα. Το όραμα τους για μια Ελλάδα λίγο πιο πλούσια από την Β.Αφρική και λίγο πιο φτωχή από την Βουλγαρία πρέπει να το καταστρέψουμε.

  ο Γιάννης Φαναριώτης είναι μέλος στο δ.σ. του ΣΕΦΕΑΑ

www.bloko.gr

Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ 3601022135752251133

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item