Πρόταση της Π.Α.Σ.Α. για ημερίδα ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών».

                                                               
                                         

                                                                                                     Αθήνα 22/4/2016



                                                                          ΠΡΟΣ

                                                            ΤΟ  Δ.Σ  ΤΗΣ   ΕΑΣΥΑ


Συνάδελφοι ως Προοδευτική Ανεξάρτητη Συνεργασία Αστυνομικών  προτείνουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ , να αποφασίσουμε  να διοργανώσουμε σε συνεργασία με το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» ημερίδα ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών».

Τα ποσοστά των δοτών της Ελλάδας  είναι τα χαμηλότερα του κόσμου.  Μιλάμε για το 0,5% του πληθυσμού και αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος δεν είναι ενήμερος. Δεν γνωρίζει ούτε πόσο μπορεί να βοηθήσει ούτε πόσο εύκολα μπορεί να το κάνει.

Πιστεύουμε  ότι με την ημερίδα θα μπορούσαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας πόσο απλή είναι η διαδικασία να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών και πώς η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι ένα κοινωνικό θέμα σε διεθνή κλίμακα και μας αφορά όλους..

H εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα την δυνατότητα σε μας να σώσουμε τους συνανθρώπους μας προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας.


Δημήτριος Καραγιαννόπουλος Μέλος Δ.Σ  ΕΑΣΥΑ

Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ




 Ακολουθεί ένα μικρό ενημερωτικό που μας έστειλε Συνάδελφος μας,  προκειμένου να προχωρήσουμε στην παραπάνω πρόταση.


 ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ;



Ότι ένας ασθενής  μπορεί να περιμένει κάποιον σαν εσένα να του χαρίσει ελπίδα και αισιοδοξία... ;
 Μόνο με το σάλιο σου, και μόλις σε ένα λεπτό, θα μπορούσε να είσαι αυτός...


Στην Ελλάδα σήμερα είναι καταγεγραμμένοι 37.000 δότες μυελού των οστών, αριθμός αποκαρδιωτικά  μικρός σε σχέση με άλλες χώρες.


Πολλοί δεν είχαν καν σκεφτεί να εγγραφούν ως δότες μυελού των οστών μέχρι τη στιγμή που κάποιος γνωστός νόσησε και χρειάστηκε μεταμόσχευση. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι ένα κοινωνικό θέμα σε διεθνή κλίμακα και μας αφορά όλους. Αν ένας γνωστός μας χρειαστεί μεταμόσχευση θα επιθυμούσαμε να βρεθεί ένας εθελοντής, από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, να τον σώσει
Αν και υπάρχουν πολλά εκατομμύρια εγγεγραμμένοι εθελοντές δότες παρόλα αυτά πολλοί ασθενείς δεν βρίσκουν έγκαιρα συμβατό δότη. Για αυτό ο εμπλουτισμός των Τραπεζών με νέους δότες θα προσφέρει την πιθανότητα ίασης σε περισσότερους ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση. Αυτό είναι ιδιαίτερα αναγκαίο για τη χώρα μας που ο αριθμός των εγγεγραμμένων εθελοντών δοτών είναι μικρός, το 70% των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση δεν διαθέτουν ιστοσυμβατό αδελφό και θα αναζητήσουν κατάλληλο μόσχευμα από μη συγγενή δότη και το  1/3 των περιστατικών είναι καρκίνοι παιδικής ηλικίας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

http://i.huffpost.com/gen/3089360/images/n-DNA-TEST-large570.jpg 

Τόσο απλά…
 Εφόσον βρεθείς συμβατός υπάρχουν πλέον δύο τρόποι να δωρίσεις αιμοποιητικά κύτταρα.. Μέσω του μυελού των οστών  ή μέσω του περιφερικού αίματος:
Το 80% των δωρεών γίνονται σήμερα με την μέθοδο που ονομάζεται Περιφερική Λήψη Αιμοποιητικών Κυττάρων κατά την οποία συλλέγονται τα αιμοποιητικά κύτταρα από το περιφερικό αίμα και όχι απευθείας από τον ίδιο τον μυελό. ‘‘Σαν να δίνεις αίμα για περισσότερη ώρα, δεν κάνεις τίποτα. ‘Οσο γίνεται η διαδικασία, βλέπεις τηλεόραση…’’
Μην το αναβάλλεις - μην το αρνείσαι ,μια τέτοια άρνηση – εφόσον δεν υφίστανται λόγοι υγείας– πρακτικά σημαίνει ότι «αρνείσαι» να προσπαθήσεις να σώσεις τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, τη στιγμή που μάλιστα είσαι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει…





Related

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ 163712135416467409

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item