Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/29102015PLOYMHS001.jpg 

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διοργάνωσε προχθές (27-10-2015) Ημερίδα, με θέμα τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Πλουμής .
Στην ημερίδα έλαβαν μέρος υψηλόβαθμα στελέχη της Ολλανδίας, με ειδίκευση στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και συγκεκριμένα, από την Ολλανδική Αστυνομία, την Υπηρεσία Ερευνών της Φορολογικής και Τελωνειακής Διοίκησης (FIOD), την Εισαγγελία και την Υπηρεσία Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και των Διευθύνσεων Οργάνωσης & Νομικής Υποστήριξης και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Επιπλέον, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, της Εισαγγελίας Οικονομικών Εγκλημάτων, της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καθώς επίσης και της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. 

Η Ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πρότασης των Ολλανδικών Αρχών, εντός του ελληνικού και διεθνούς νομικού πλαισίου, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας με τις ελληνικές Αρχές, την ανάπτυξη μεθοδολογίας και την ανταλλαγή πληροφοριών, σε θέματα οικονομικού εγκλήματος και πιο συγκεκριμένα, σε υποθέσεις «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», όπου εμπλέκονται Ολλανδοί και Έλληνες απόδημοι. 

Από τη συζήτηση εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα υποβοηθήσουν το έργο των Αρχών των δύο Κρατών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Related

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 6358640062248964721

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου στο 32ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό των αστυνομικών!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

pasapolice@gmail.com

προβολες σελιδας

FACEBOOK



Συγχρονη Αστυνομια

ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

item